Villa Sjöliden

De fem elementen och en plats för ro och frid!

Innehåller annonslänkar

Hej på er raringar<3

Idag är en sådan där dag där det bara kryper under skinnet på mig… en ångestdag. Jag kan inte riktigt svara på varför… brukar alltid kunna komma på vad det är som triggar igång min ångest, men inte denna gången.

Har haft det till och från i fler veckor nu utan att kunna komma på orsaken. Tröttsamt? Verkligen!! Det liksom kommer direkt när jag slår upp ögonen på morgonen och varierar i grad under dagen. Jaja, det är väl helt enkelt någon period just nu. Men det är alltid skönt att specifikt kunna veta dom olika ”triggerna”.

Men nu pratar vi om något roligare tycker jag. Visste ni att om man skapar en eller flera frid och balansplatser i sitt hem gör att man skapar ro i inredningen. Börja med att välja ut en central plats som man till exempel går förbi många gånger om dagen i hemmet och skapa ett vackert stilleben som ger frid för just er.

Jag har flera platser runt om i huset som man kan vila ögonen på och som ger ro och frid.

I hallen har jag bland annat denna plats.  

Lampan hittar ni här, liknande ljuslykta(jotex) och sidobord här (ellos)

I tv rummet denna plats

glaskupa, liknande lampfot och lampskärm (ellos)

I glasrummet dessa platser

Liknande bricka, liknande byst (jotex), glaskupa och liknande ljusstakar gamla.

lampfot här, snäckhalsband, runda ljuslyktor och bokstöd här, ljuslyktor i bambu gamla.

Det viktiga är att saker och ting som är fina för just er… saker som faller er i smaken. Och villa man få till sitt silleben extra bra så ska man försöka få in de fem elementen.

Trä

Växter, levande och sidenblommor Föremål, tyger och tapeter med floralt mönster Konst med landskap, trädgårdar, blommor och växter Material från växtriket (bomull, lin) Pelarlika former och ränder Gröna färger

Eld

Allt ljus – elektriskt, oljelampor, stearinljus, eldstäder, mm. Saker från djur, som ull, päls, fjädrar Husdjur Konst/Föremål som föreställer djur, människor, ljus eller eld Tringlar, pyramider och koner. Det röda och gula färgspektrumet (klar, eldig kulör)

Jord

Tegel, kakel och keramik Trämöbler Konst som föreställer öknar och tomma landskap. Tomma ytor, Fyrkanter och rektanglar Jordfärger och ockragult

Metall

Metallmaterial, Sten och berg. Oslipade kristaller. Konst av metall. Cirklar, ovaler och bågar Metallfärger, grått, vitt och ljusa pasteller

Vatten

Vattenarrangemang Glas Speglar och reflekterande ytor Slipad kristall Konst som föreställer vatten, fria asymmetriska former. Svart och mörka färgtoner

Och varje element har sitt färgspektra, föremål, material och sina former, Det gör att vi kan skapa personliga miljöer efter sin egen sil, tycke och smak. En befriande möjlighet helt enkelt! Och framför allt med saker och ting som vi redan har och tycker om! Till exempel om man inte skulle gilla färgerna som tillhör jordelementet så kan man alltid välja en form eller material istället. Bra va!?

Och vill man kika på lite nya produkter så rekommenderar jag er att gå in på denna sida där ni bland annat hittar dessa godbitar till PANG priser just nu! Och naturligtvis mycket mer.

Ha en fin kväll fina ni<3 

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Hej
    Som vanligt ljuvliga bilder du har det så fint
    Och jag är som du älskar blommor!
    Jag kan känna igen känslan du beskriver, på mig hjälper det sätta på en pod i öronen ta en rask lång pw flera gånger i veckan andra dagar på gymmet i bland själv och köra på eller maken vid min sida.
    Sen är känslan och rastlösheten borta och känner mig lugn!
    Måste få vara lite själv och bara andas nu när vi är 24/7 och har semester?
    Sköt om dig