Villa Sjöliden

Vackra armband och inlagd västeråsgurka

innehåller annonslänkar

God morgon fina ni<3

Här hemma är det nu sjukstuga med två förkylda skatter varav en med feber… Tråkigt!

Mammas lille prins är strandad i soffan och orkar mest äta isglass och kika på film. Men skönt å andra sidan att han kan tillåta sig att ta det lite lugnt när kroppen behöver vila.

Igår passade jag på att lägga in några av min västeråsgurkor i en suuupergod lag som min farmor (receptet kommer från henne) alltid serverade när det bjöds på kött och potatis. Det är riktiga barndomsminnen som kommer upp när man sätter tänderna i den ljuvliga gurkan. MUMS!

Vi åt den själva här hemma igår till lite köttbullar, brunsås och potatis… och jag tänkte dela med mig av receptet till er;) Perfekt till den klassiska söndagsmiddagen…

 

Farmor Karins inlagda ättiksgurka

2 st slanggurkor alt, 5-6 västeråsgurkor

2msk ättiksprit

1 dl Vatten

2 msk strösocker

En knivspets med vitpeppar

Ett knippe persilja

Gör så här:

Riv / skär den skalade gurkan i tunna skivor och lägg i en glasburk med lock.

Blanda samman alla ingredienser och avsluta med riktigt med hackad persilja. Ställ svalt och njuuuuuut!

Löjligt enkelt och bara sååå gott!

 

Idag tänkte jag annars att vi skulle kolla på ett smyckesmärke som steppat upp sig rejält på senare tid… Ett märke som vart poppis när jag var ”ung” 😉 och men ung menar jag i tonåren… 😉 Jag pratar naturligtvis om Thomas Sabo som de senaste 2-3 åren blivit ruskigt poppis igen bland ungdomarna då man kan önska sig eller köpa berlocker till armband som speglar olika händelser i livet… milestones så att säga.

Min lillasyster C önskar sig alltid berlocker när hon fyller, samt när hon slutat skolan eller konfirmerat sig. Hon har med andra ord ett välfyllt armband som jag hade tänk visa er en bild på idag, men som hon naturligtvis inte hittade igår när jag ville ta kort på det… jaja, ni får nöja er med denna bild på en berlock som hon fick när hon för första gången rest själv med en kompis på studieresa till Malta förra sommaren.

Perfekta presenten till någon man tycker om. Så vet man ju alltid vad man kan köpa när personen fyller 😉 berlocken hittar ni här och armbandet här.

Var tvungen att gå in och kika på deras olika armband och som sagt… dom har verkligen steppat upp sig rejält…

 

Så himla fina armband! Det första hittar ni här, det andra här, tredje här och det fjärde som är ett stelt armband som man kan fylla med vackra berlocker som denna och denna hittar ni här.

Fler beads som man kan fylla det stela armbandet med hittar ni här.

Ja, jag skulle kunna tänka mig att bära alla dessa armband själv!!

 

 

Ha en fin söndag bästa ni<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.