Villa Sjöliden

En smaskig äppelkaka och nya höstskor!

innehåller annonslänkar

Goood morgon kära ni<3

Så var söndagen redan kommen, det är ju fasligt vad dessa helger försvinner snabbt!

Fast, nu ska jag inte vara sån, jag menar vi har ju en hel söndag kvar innan jobbveckan är igång igen;)

Gårdagen bjöd på två trötta barn och en minst lika trött mamma… men det stoppade inte oss från att uträtta både lite ärenden och att baka godsaker;)

Vi började med att uträtta ärenden… vi åkte som jag nämnde igår till tygaffären i en av våra grannstäder. Barnen, som varit med här förr visste precis vad dom skulle pyssla med medan mamma kollade ut passande tyger till sitt lilla projekt. Dom sprang raka vägen till legohörnan och satt snällt och lekte i de ca 30 minuterna jag och expediten dividerade om vilka tyger som skulle passa bäst.

Visst är det underbart med affärer som tänker till, och har den där lilla lekhörnan där barnen kan göra av med lite energi och fantasi.

Dessa tre fick följa med oss hem med lite vadd och resårband… någon som kan gissa vad jag ska knåpa ihop?;)

Väl hemma bestämde Milian att vi skulle baka något gott med äpplen från trädgården. Då är inte mamman sen att haka på;) för baka… det är ju både roligt och gott;)

Valet föll på en mjuk äppelkaka, och Milian var så klart med och vispade ihop alla ingredienser.

Fullt fokuserad;)

Lillasyster pysslade med sina dockor medans vi bakade, men kom glatt och ville hjälpa till när det var dags att trycka i äppelskivorna.

Titta så fin den blev, och för att inte tala om HUR GOD! Så där knaprig utvändigt och saftig inuti. Å så får vi ju inte glömma doften… alltså, doften av nybakat kan ju vara det bästa som finns!

Här kommer receptet på

Äppelkakan

125g Smör eller margarin

1 1/2 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1 Citron (rivet skal)

2 Ägg

2 1/2 dl Vetemjöl

1/2 tsk Bakpulver

2 msk Mjölk

Fyllning:

ca 3 äpplen

Kardemummakärnor

2 msk Mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj och bröa en rund springform (med löstagbar kant) 

Smält matfettet och låt svalna

Rör matfettet med socker, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör sedan ner mjölet som du blandat med bakpulvret och mjölken. Häll sedan smeten i formen. 

Skala och skär äpplena i tunna klyftor, stick ner som tätt i smeten. stöt sedan kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö över äpplena. 

Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30-40 min

Och vips så har man en sådan där riktigt god farmor/ mormor kaka att bjussa på;)

 

Under tiden vi bakade så insåg jag att det VERKLIGEN är dags att införskaffa lite nya bakverktyg och formar, då mina verkligen gjort sitt. För bebis tiden har slitit ut många av bakverktygen då mina barn älskade att leka med dessa;)

Det jag har tänkt att klicka hem hittar ni här, här och här.

Sedan funderar jag verkligen på att införskaffa denna till alla tårtor som skall göras till kommande kalas;)

 

På vägen hem från våra bestyr svängde vi även förbi Kavat´s butik i Kumla och hämtade barnens höstskor. Så nu kommer dom hädan efter vara torra och varma om sina små fossingar.

Vattentäta skor från Kavat hittar ni och här, och kängorna i rosa och brunt är från H&M och är helt bedårande!

Ha en fin söndag fina ni<3

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.