Ett smultronställe i vår by – Villa Sjöliden
villasjoliden

Villa Sjöliden

Ett smultronställe i vår by

God morgon kära ni<3

Igår efter lite plantering i trädgården tog vi en tur till våran by:s lilla smultronställe. Många av er har säkert hört talats om det, eller kanske till och med gjort ett besök. Men för er som inte besökt Rönne Kapell, så tycker jag helt klart att ni borde svänga förbi om ni har vägarna förbi någon helg.

Man börjar med att parkera på ett litet gärde för att sedan följa en liten stentappa upp till det gamla kapellet som Frida och Sebastian rustat upp och gjort till ett café och bistro. 

När man stiger in genom som vita dubbeldörrarna möts man av ett hav av små söta cafémöbler som står utplacerade lite var stans i det stora rummet, med väldigt högt i tak. Längst in i lokalen finner man godsakerna, och en gigantisk menytavla där man kan välja och vraka mellan en lättare lunch eller hembakat fika.

 

Frida bakar dom godaste kanel och kardemummabullarna, och detta är ett måste vid varje besök!

Vi satte oss ute och tog en fika i höstsolen (för nu är det väl ändå höst!?)

Överallt finns det små vackra ting att vila ögonen på…

Här hänger tomatplantor i amplar längs den faluröda husväggen.

I den gamla pastorbostaden har Frida som är keramiker tillsammans med sin väninna, som även hon är keramiker försäljning av sina verk och lite annat smått och gott som oftast är av lokala tillverkare.

Ett mysigt litet utflyktsmål med andra ord. Nu har dom bara öppet augusti ut… sedan öppnar dom caféet och bistron till våren igen. Men till jul kan man boka in sig till deras mysiga julbord.

Ni kommer till deras hemsida här.

Ha en fin måndag kära ni<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.