Det är detaljerna som gör det… – Villa Sjöliden
villasjoliden

Villa Sjöliden

Det är detaljerna som gör det…

Innehåller annonslänkar

Hej fina ni<3

Nu tänkte jag att vi skulle prata lite kring detaljer när det kommer till inredning;)

Här har jag förstått att det är många som har svårt att få till detaljerna i inredningen. Det viktiga här är absolut att hitta någonting som man själv tycker om, men även något som passar in i DIN stil.

Här har jag gjort ett collage med inredningsdetaljer härifrån

Jag tycker faktiskt man kan hitta mycket fint på deras hemsida, speciellt inredningsdetaljer som är lite annorlunda. Som får betraktaren att tycka, tänka och fundera;) sånt gillar jag skarpt! Dessutom får ni just nu 20% på hela er order med kod 182916, vilket även gäller mattor och möbler;) Så skynda att fynda!

Sedan hittade jag lite smått och gott härifrån:

Skulptur här, Fjäderdekoration här, Fantastisk ljuslykta här, Buddha här, Spretig boll här, Ask här.

Nu tar vi en sista till på vad vi kan hitta för dekorationer här inne😉

Oerhört vacker poster här, ljusstake här, oljelampa här, korg här, prydnadsmanet här, och glasbox här.

Nu har jag gett er lite olika förslag på inredningsdetaljer som faller mig i smaken. Hoppas ni hittar något ni gillar;)

Om man vill inreda med harmoni, alltså få hemmet eller platsen ni inreder att kännas välbalanserad kan man ha som regel att försöka gå efter de fem elementen inom feng sui. Om Man till exempel har ett avlastningsbord eller byrå man ska inreda är det viktigt att få in alla fem elementen för att det ska kännas harmoniskt.

Om man vill få till ett lyckat stilleben (detaljer) är det viktigt att jobba med motsatsförhållanden. Till exempel så kan man först titta vilken bas sakerna ska stå mot. Är det en mörk bas, som en träfärgad byrå, och en mörkgrå färg på väggen blir det extra vackert att få in detaljer som kontrasteras, aluminium, vitt och nysilver.

Är det däremot en vit bas (metallelement), vilket förekommer ofta i våra hem;) är det fint att bryta av med mörka föremål som trä, svart och grönska. Det lugnar ner inredningen!

Att jobba med motsatsförhållanden är a och o för att få till ett lyckat stilleben. Tänk först på vilken bas allt vilar mot. Här är det mörkt trä som sakerna står på, och mörkt grått som blir deras bakgrund. Alltså blir det extra vackert med föremål som kontrasteras, så som vitt, nysilver och aluminium.

De fem elementen: 

Trä: Du hittar träelementet i trämöbler, träpanel, takläggning och golv, växter inomhus och utomhus, tyger som är växtbaserade, t ex bomull och linne, tavlor, tapeter, tyger som föreställer växter, blommor och annat organiskt. Även former som liknar pelare, stolpar och ränder. Färger som innehåller träelement är gröna och mellanblå toner.

Eld: Du hittar elementet eld i alla typer av ljus (lampor, levande ljus, eldstäder etc), husdjur, allt som kommer från djur (ben, fjädrar, ull med mera), konst eller prylar som föreställer sol, ljus och eld, trianglar och pyramider. Alla röda toner är färger som innehåller eld.

Jord: Jorden hittar du i tegel, kakel och keramik, konst som visar tomma landskap, öknar och fält, långa tomma ytor, fyrkanter och rektanglar. Färgerna är bruna, gula och jordfärgade toner.

Metall: Metallenergi finns i metaller, stenar, oslipade kristaller, konst och föremål av metall, cirklar, ovaler och bågar. Metalliska färger är vitt i alla toner och ljusa pasteller.

Vatten: Vattenenergins färger är mörka, som till exempel mörkblått och mörkgrått, och formerna är oregelbundna. Du hittar vattnets energi i alla arrangemang och konstverk med vatten, reflekterande ytor, kristall, glas och speglar.

Så för att knyta ihop säcken ska ni tänka motsatsförhållanden och att få in de fem elementen på något sätt så lovar jag er att ni kommer få en känsla av WOW, här har jag verkligen fått till det! 😉

Ha en jätte fin dag bästa ni<3

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.