En annan del av glasrummet – Villa Sjöliden
villasjoliden

Villa Sjöliden

En annan del av glasrummet

Innehåller annonslänkar

God Morgon fina ni<3

Uj vilken lugn och skön lördag vi hade igår, blev inte direkt många knop gjorda.

Började morgonen med en låååång och god frukost till nyhetsmorgon, vilket numera inte händer så ofta. Ni vet småbarnsförälder = Barnprogram. Men snickaren var snabb och slog över till nyhetsmorgon när han kom upp från sängen. Så himla mysigt!  Kanske hade och göra med att Snickarens vän N sovit över, och inte ville behöva plåga honom med barn-tv till frukost;)

Efter nyhetsmorgon gjorde vi oss i ordning för att bege oss till barnens morfar som bor ett par km från oss på en gård, Snickaren skulle test skjuta sin bössa för att se så den var rätt inställd till höstens och vinterns jaktsäsong. Både jag och N ville naturligtvis också testa att skjuta prick med bössan, vilket vi så klart gjorde. Även barnens morfar passade på att testa sitt gevär. Men den som tyckte det var mest spännande var Milian, som så klart hade med sig sin egen jaktbössa (naturligtvis en leksaks bössa) som annars även den är inlåst i jaktskåpet. Vi har varit noga att förklara för Milian ända sedan han fick sin bössa att man bara får ha med den på jakt och att den annars får stå inlåst eftersom det är farliga grejer, vilket han tar på största allvar;) haha!

När vi sedan kom hem gjordes det i ordning en lätt lunch och sedan var jag faktiskt tvungen att gå och lägga mig och vila en stund eftersom jag kände mig helt slutkörd. Fattar inte hur trött man kan vara!?

Kvällen bestod av hämtpizza och lördagsgodis vilket barnen tjatat efter heeela långa dagen;)

Måste bara visa er… Kommer ni ihåg bilden jag lade ut för att par veckor sedan när jag dukade med hortensior plockade i trädgården…. Helt sjukt, men dom står sig lika fina fortfarande på matsalsbordet i glasrummet.

 

Här har ni som sagt våran matsalsgrupp i glasrummet vilket består av ett STORT bord som Snickaren byggt. Tanken är att detta bord ska lämnas in på lackering och bli svart någon gång;) Men under tiden får en vit duk pryda och skydda bordet. De åtta stolarna är från Ikea och jag måste säga… GUD VAD SKÖNT med en klädsel man lätt kan slita av och tvätta om olyckan är framme (vilket den ofta är när man har småbarn). Jag letade stolar bra länge innan jag bestämde mig för dessa. Sköna, enkla och med varsitt gotlandfårskinn blev det bara såå fint!

Kristallkronorna tyckte jag gjorde sig väldigt fina här inne, men jag var först inne på att ha två sådana här över bordet. Men jag tror att det hade gjort sig för modernt och inte gett den där klassiska eleganta stilen jag vill åt. Sen blev det ju bra mycket billigare med två kristallkronor;) Kristallkronorna och mycket annat hittar ni här till dunderpriser!!

Någon gång vill jag naturligtvis, ha en stor matta under bordet. Tycker det ger en mer ombonad känsla. Visste ni att när man ska ha en matta under ett matbord är det viktigt att tänka på att ta en storlek så att stolarna fortfarande står på mattan när dom är utdragna. Där gör många fel och tar en alldeles för liten matta!

Jag har spanat in lite olika mattor som jag tror skulle passa fint bland annat denna, denna, denna eller denna.

Min kväll spenderas här ute, med tända ljus och en värmande brasa;)

Ha en fin söndag bästa ni<3

Kram Nathalie

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Åh så mysigt det ser ut i rummet med alla tända ljus när mörkret fallit på.
  Här hemma vaknade jag med migrän så var bara att ta tablett och försöka vila, men inte direkt lätt när man är ensam hemma med lill pluttan, hon är liksom inte riktigt med på de noterna. Men hon var duktig ändå och migränen försvann tack och lov.
  Idag väntas sambon hem och det ska bli skönt att ha honom hemma igen. Imorgon drar vardagen igång igen lillan ska till föris och jag och sambon ska jobba.
  Ha en fin dag
  Kram Linda

  1. villasjoliden
   villasjoliden

   Tack snälla<3 ja det är skönt att ha ett ställa att kunna "landa" på här hemma:)
   Usch vad jobbigt med migrän, men tur att det gav med sig när du tog tabletter.
   Det är inte lätt att ha en liten hemma och inte själv må helt 100.
   Kram Nathalie<3