Årets kräftfiske 2018 – Villa Sjöliden
villasjoliden

Villa Sjöliden

Annons

Årets kräftfiske 2018

innehåller annonslänkar

God förmiddag kära ni<3

Igår var det ÄNTLIGEN dags för en av sommarens stora höjdpunkter, det årliga kräftfisket. Vilken underbar kväll vi fick, med sol och en värme som fick dom flesta av oss att pusta vid tanken att behöva bära långbyxor vid iläggningen av burarna. För långbyxor är det som krävs när man fiskar där vi fiskar. Man får trassla sig in bland buskar och snår och se upp så att man inte råkar stoppa ner foten i ett bäverhål eller jordgetingbo. Men det är lite det som är charmen med det hela… att få jobba för sin fångst;)

Jag, som inte alls var klädd för kräftfiske (eftersom jag skulle stanna uppe vid huset med Alicia, som är lite för liten för att trassla ut i terrängen) nöjde mig med att vara med och agna burarna och lasta på dom på kärran till fyrhjulingen;)

Min nyinköpta blus som jag fullkomligt ÄLSKAR, hittar ni här, liknande culotte byxor här, matchande hårband här och solisar här.

Snickaren är fullt fokuserad på att skära upp kräftbetet;)

Barnen tyckte det var väldigt spännande att hjälpa till med förberedelserna av alla kräftburar.
Men det som alltid lockar barnen mest är att få busa och gosa med moster och hennes F<3

En taggad liten kille som för första gången ska få vara med och lägga i burarna.

När fiskegänget placerat ut alla kräftburar var det dags att duka upp en buffé av hamburgare och korv med massa goda tillbehör som fick det att riktigt vattnas i munnen. Vi åt och babblade med varandra om livets alla tokigheter och spånade om vi trodde att det skulle blir en bra fångst detta år, medan vi tålmodigt väntade på att vittja de första burarna vid midnatt.

Det är i alla fall en fantastisk tradition vi har med familj och nära vänner som jag hoppas att vi kommer fortsätta med i många år framöver. Det är stunder som dessa som får en att bli alldeles varm inombords.

Hur blev det då med fångsten…. ja ni,  tyvärr den sämsta på flera år! Tror att kräftorna också fått lite solsting efter denna extrema sommar;)

Ha en fin dag bästa ni<3

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. villasjoliden
      villasjoliden

      jag köpte en L eftersom jag kan uppleva att MANGO är lite små i storleken. Ligger vanligtvis mellan 38-40:) kram

Annons