Villa Sjöliden

Drömmen att inreda ett poolområde;)

Innehåller annonslänkar

Hej bästa ni!

Idag har vi verkligen fixat med sådana där tråkiga, men ack så välbehövliga saker heeela dagen lång. Det började med att snickaren upptäckte att det var tvärstopp i vårat köksavlopp och fick roa sig med att lösa det i ett par timmar. Kan säga att det INTE spred sig en god odör när han var tillbaks upp från källaren;) BLÄ!

Sedan fick vi för oss att vi skulle göra iordning lite på övervåningen eftersom det är lite av ett byggkaos där uppe sedan vi fixade iordning Alicias rum. Jag passade på att färdigställa Alicias rum med lite tavlor och vimlar som legat och väntat på att få komma på plats.

Efter att detta var klart gick vi över till mitt och snickarens sovrum och passade på att slänga ut spjälsängen (nej det blir inte fler barn i detta hus), och jisses vad STORT rummet blev! När vi ändå var i farten så passade vi på att byta sänggavel som stått och väntat på att få komma på plats sedan i julas. Det blev så himla bra! Jag får visa det en annan dag;)

Men alltså HUR skönt är det inte att verkligen ta en sådan där fixar dag (som man bara går och drar på) ? Det skapar verkligen bra energi… precis som när man rensar ut saker som inte används;) Älskar att rensa, när man väl kommer på att man vill och orkar göra det.

Vet ni vad jag går och fantiserar om här hemma? Vi håller ju på och funderar på hur vi ska anlägga våran trädgård och då vore det ju sååå himlans fint med ett poolområde (trots att vi bor ett stenkast från sjön). Men vi spekulerar och drömmer än så länge;)

Visste ni att när man ska fixa iordning och anlägga en trädgård ska man försöka att dela upp den i olika rum. Precis som du gör inne i hemmet. Med olika små sittplatser, inbjudande små omgivningar och små detaljer att vila ögonen på.

Men för att återgå till drömmen om ett poolområde så har jag gjort några collage med möbler och diverse saker jag skulle kunna tänka mig att pryda en gråoljad trall med svart ribbstaket runt om med;)

En paviljong eller dylikt att placera en matgrupp med minst sex sittplatser under, en loungegrupp att kunna krypa upp i inne i någon form av poolhus, parasollet är väl ändå sååå himla läckert och ska nog kunna gå att hitta en plats åt;)

 

 

En liten hörna med någon form av utekök skulle väl vara läckert? Varför då inte satsa på någon mer iögonfallande grill😉 , En riktigt läcker solbädd. Sedan skulle jag kunna tänka mig att införskaffa mig två av dessa UNDERBARA solstolar någonstans med något litet bord mellan. En utedusch är även det ett måste;) Förstå vad fint det skulle vara med lite dekorsten runt duschen som är infälld i trallen… halleluja moment säger jag bara!

Grädden på moset blir alla iögonfallande växter som kommer rama in poolområdet och ge en sådan där riktig medelhavskänsla. Olivträd/ silverpäron, Klättrande vinrankor, vita klätterrosor och elefantgräs… ja men kan det bli så mycket bättre?

Sedan, det kanske viktigaste av allt, att hitta några snygga men också riktigt sköna solsängar att spendera dagarna i;) Vad passar då bättre än ett par av dessa?

Ja ni hör ju, jag är utom kontroll,  jag skulle behöva ett poolområde större än två fotbollsplaner om jag ska få plats med allt detta;) men drömma kan man ju och jag hoppas verkligen att min dröm går i uppfyllelse en vacker dag dag;)

Ha nu en fin dag underbara ni<3

Kram Nathalie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.