Villa Sjöliden

Ett litet paradis på Ekerö

Hej på er finaste ni<3

Nu har vi äntligen landat i soffan här hemma efter vårat dygn på Ekerö med dom finaste vännerna.

Bilresan upp gick jätte bra och barnen var riktigt taggade (kan ha varit för att vi nämnde att vi skulle åka bilfärjan över;) Snickaren var lite lätt stressad i stockholmstrafiken innan vi hittat till färjan och några lätta svordomar hoppade ur hans mun. Snickaren är nämligen inget stort fan av att köra i storstäder där han inte hittar. Man kan säga att det stressar honom en ANING, och ändå envisas han med att köra;)….

När vi väl orienterat oss fram till parkeringen (som ligger en bit från deras sommarhus) mitt ute i skogen så kom det värsta åskovädret jag någonsin skådat. Bilarna som stod parkerade bredvid oss började larma av dom gigantiska regndropparna som senare övergick i hagel. Blixtarna avlösta varandra en efter en och ovädret var precis över oss bra länge. Vi fick till och med parkera om bilen eftersom vi började bli oroliga att dom stora tallarna skulle brytas av och landa på bilen när stormen var som värst.

Efter 30-40 minuters väntan i bilen på att ovädret skulle lugna sig började vi vandra ner mot vattnet där vi skulle ta en liten båt över till sommarhuset. Dock visade det sig att åskovädret inte var tillräckligt långt borta ännu för att vi skulle våga gå ombord med två små barn i en liten eka med motor. Vi tog därför snabbt beslutet att vi helt enkelt fick ta vårat picka och pack och promenera istället. För inte vill man vistas mitt ute på öppet vatten när det blixtrar och mullrar runt om oss.

Väl framme, svettigare än någonsin fick vi veta att ovädret slagit ut strömmen på hela ön så vi fick klara oss ett par timmar utan alla faciliteter som gick på ström. Det värsta var nog att AC:n inte fingerade vilket resulterade i att det fullkomligt rann om oss alla av det tryckande värme som var.

Efter lunchen bestämde vi oss för att det verkligen var nödvändigt att doppa oss i det 24 gradiga vattnet, dels för att fräscha till oss efter svettattackerna och dels för att svalka ner oss inför kvällen. För finns det något hemskare än att lägga sig varm och svettig!? Mitt i doppet kom strömmen tillbaka och vi jublade av glädje att kunna använda ugn, AC och toalett (förbränningstoa). Men Vilken mysig eftermiddag/ Kväll det blev med bad, fiske och en båttur runt ön i kvällssolen.

Full fokuserade på fisken som just drogs upp;)

Världens finaste familj<3 och tom snickaren fastnade på bild;)

Lilla Milian<3

Lilla Alicia<3

Bästa värdparet detta dygn<3

På morgonen vaknade vi upp till en riktig lyxfrukost med vofflor och croissanter som var uppdukat på den lilla altanen som vetter ut mot vattnet och satt och njöt av både utsikt och fåglar som kvittrar sådär sagolikt som dom bara gör på mornarna. VILKET mysigt dygn vi fick trots oväder och strömlöst i några timmar.

Ha nu en fin kväll bästa ni<3

Kram Nathalie

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.