Villa Sjöliden

Vad är väl en kväll på slottet… om inte aldelles, aldelles skit rolig!

God morgon bästa ni!

Hoppas ni sovit gott? Det har nämligen jag gjort;)

Igår kväll som kanske en del av sett på mitt instagramkonto bar det av till en kväll på Örebro slott. Det vankades genrep för ”Par i kungar” vilket är en sommarteater (fars) som spelas av Lerbäcksteater.

Måste säga att det var maffigt att gå in genom portarna till det väldigt vackra slottet. Man blir ju lätt lite hemmablind vad gällande vackra omgivningar i sin hemort. Väl innanför portarna öppnade borggården upp sig där även teatern skulle spelas.

Vad handlar då teatern om kanske ni undrar?

Par i kungar:

Elisabeth Ahlmark är landshövding i Örebro län och har sitt hem på slottet mitt i staden. Hon är – förutom en omtyckt landshövding – även en stor bakfantast och är på väg att komma med i Guinness rekordbok i kategorin ”Längsta gräddning av bakverk”.
När hon upptäcker att hennes man Viking har fallit tillbaka i sitt spelmissbruk och ”lånat” stora summor med pengar från hennes representationskonto hos länsstyrelsen får hon panik.
Genom att övertala sin man (som är duktig på att imitera) att ta på sig rollen som chefen på stadshotellet – och i dennes namn ta emot etthundratusen kronor i prispengar från en lajvförening – tror hon att problemet är löst.
Det visar sig dock att maken missförstått vem han ska imitera och när han kommer till prisutdelningen iklädd rollen som Sveriges kung, Carl XVI Gustav, blir förvirringen total.
Efter att en obegåvad skvallerjournalist, en målmedveten beroendeterapeut, en kontrollant från Guinness rekordbok samt den riktiga pristagaren anlänt till slottet tror Elisabeth att situationen inte kan bli mycket värre.
Men… det kan den…

Denna fars spelas 18-29 juli och ni kan gå in och boka på Lerbacksteater.se! 

Väl där mötte jag upp min kära mor (helenasenklavardag) och till vår stora glädje och förvåning var även mammas fina väninna Katarina (sallyshus) med make där. Vi blev med andra ord ett härligt gäng som skrattade, åt och drack gott tillsammans på slottet.

Min outfit för kvällen är ett par flippa k byxor som verkar vara slutsålda men här hittar ni ett par liknande byxor, topp här, solisar här.

Om ni är lite humoristiskt lagda eller kanske bara tycker det är roligt att vara lite kulturella tycker jag verkligen ni ska gå och se denna fars! Om inte annat är det väldigt maffigt att få gå innanför portarna till Örebro slott som är väldigt vackert!

 

 

Idag blir det att greja lite i trädgården och ta en städning inomhus;)

Hoppas ni får en fin dag! 

Kram Nathalie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.