Villa Sjöliden

Rött är sött!

God kväll fina läsare!

Min trädgårdsdag gick i stöpet idag… jag hann plocka bort lite ogräs från odlingbäddarna sedan var jag så svett att jag i panik fick springa in och duscha iskallt. Sedan skulle jag ju städa, men det har jag skjutit upp tills barnen lagt sig för natten. Alltså denna kvava VÄRME!! och ni vet när man blir sådär klibbigt svettig och det bara dryper i pannan av minsta ansträgning, DÅ…. kommer bromsarna! Jag har säkert fått minst tio bromsbett på dom 10 minuterna jag vistades ute. När jag sedan kom ut ur duschen så blev jag strandad med barnen i soffan, för jag tänkte minsann inte låta dom små odjuren äta mer på mig idag inte!

Men jag hann i alla fall plocka lite av mitt röda guld i trädgården:) Jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra med alla tomater snart. Jag drunknar snart i dom, haha! Fick ett jätte bra tips av en instagramföljare att testa att göra egna soltorkade tomater:) detta ska absolut göras någon dag, för det verkade inte alls svårt!

Snickaren gjorde en gudomlig tomatsoppa av alla tomater här om dagen. Han använde sig av ICAS recept till grunden, men mixtrade sedan lite med mängderna. ’

Här har ni receptet:

 

Nu på kvällen när det äntligen kommit in lite svalare luft tog jag mig ut för att plocka vildhallon som växer precis bakom vårat uthus… det finns mängder i år! och i ärlighetens namn, finns det något godare en just vildhallon? Ja kanske jordgubbar och smultron… men dom hamnar nog på samma plats alla tre.

Undra vad det kommer sig att just röda bär, frukt och grönsaker nästan alltid är godast? Det stämmer nog som uttrycket säger att rött ät sött helt enkelt;)

Mitt fina porslin hittar ni här

Imorgon får det nog bli en hallonpaj då min allra käraste vän från Stockholm kommer på en snabbvisit<3

 

Hoppas ni får en Underbar kväll så hörs vi imorgon:) 

Kram Nathalie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kate

    Jag har massor med tomater, men de mognar aldrig… Undrar vad det beror på..?! Ja, inte blir det många knop gjorda i värmen, flyttar mest bara runt vattenspridaren i trädgården..
    Hallon är ju absolut godaste bären, slår även jordgubben i smaken ! Så helt övertygad om att den pajen blir gudagod..
    Kraaam Kate

    1. villasjoliden

      Har du gödslat dina tomater något? Står dom på någon solig plats mot en husvägg?
      Ja hallon är verkligen ett FANTASTISKT bär:) Kram Nathalie