Villa Sjöliden

Potträning och modefynd;)

Innehåller annonslänkar

 

God förmiddag bästa ni! 

Idag började vi med att äta en lååång frukost utomhus. Så skönt, eftersom det fläktar lite idag;) Sedan delade jag och snickaren upp oss med varsitt barn. Jag och Alicia åkte in till Askersund för att inhandla klistermärken till hennes potträning. Hon valde tre olika ark, en med fjärilar, en med prinsessor och en med fiskar. Snickaren och Milian drog iväg till bygghandeln för att köpa putsbruk och golv till det lilla utrymmet bakom Alicias sängbord där det ska bli förvaring.

 

Vi ska alltså starta idag och försöka få Alicia att sluta med blöja. wish us luck;) haha! Med brorsan var det inte som helst några problem att sluta när han var två år. Där körde vi också klistermärkes-metoden och han blev torr på ett par dagar. Jag är dock skeptisk till om det kommer gå lika bra med Flisan;) Vi får helt enkelt se.

Visst känns det som bästa tiden att ta potträningen på sommaren när det är smidigt för de små att springa nakna både ute och inne.

 

Hur funkar då klistermärkes-metoden? Jo barnen får välja några fina klistermärken att ha till sin potträning. sedan fäster man ett vanligt A4 papper på väggen bredvid pottan. När dom har lyckats kissa i pottan får dom välja ett klistermärke och fästa på A4 pappret. Gör dom nr 2 på pottan får dom sätta två klistermärken på pappret. svårare än så är det inte! Förstår att detta inte passar alla, men eftersom det funkade så bra med Mille så vill vi testa det med flisan också.

Men på tal om något helt annat nu, jisses vad man kan fynda nu runt om i webbshopparna. Är verkligen REA överallt! Detta är ju ett perfekt tillfälle att fynda lite snygga outfits till sensommaren/ hösten, även om det känns väldigt långt borta just nu i denna värme;)

Men jag kunde helt enkelt inte hålla mig utan var tvungen att göra ett par fina collage till er med olika outfits som går att fynda just nu.

Byxorna hittar ni här, Blusen här, Koftan här och skorna här

 

 

Byxorna hittar ni här, blusen här, blazern här och skorna här

 

Ojoj, medan jag skrev detta inlägg har hon hunnit kissa på pottan TVÅ gånger!!! Det kanske kommer att gå fort det här trots allt;)

Ha en fin dag kära ni<3 

Kram Nathalie

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Vi har nog varit lite lata här hemma med att pott träna, men det börjar bli dags då hon blev 2 år i Maj, men hur fasen ska man göra?
    Vore ju super att få henne blöjfri
    Kram Linda

    1. villasjoliden

      Hej Linda!
      Du är inte alls ensam om känna så. själv har jag alltid tyckt det är ganska smidigt med blöja då man inte behöver panik leta upp en toalett så fort ungarna nämner att dom är kissenödiga. Men jag kan verkligen rekommendera att börja nu under sommaren. sedan tycker jag verkligen du ska testa metoden jag nämnde här på bloggen. Vi började ju med den igår och då hände det en olycka, men idag har hon sagt till varje gång hon vill göra sina behov och blir lika exalterad varje gång hon får klistra dit ett klistermärke på pappret;) Inte ens jag trodde att det skulle gå så bra som det ändå verkar ha gjort och då är det bara dag två! så det är min rekommendation:) Kram nathalie<3