Victorias Stil

Bli av med amningsnappen, hjälp!

God morgon vacker❤️

Behöver din hjälp…

Här har jag inte fått mycket sömn alls.

Enzo får ju fortfarande tillmatning och ska ammas också så det går verkligen i ett innan det är dags att börja om igen med matningen.

Jag ställer ju klockan för att det inte ska gå för lång tid mellan matningen, men oftast vaknar han nu mera själv och vill ha mat.

På BB så fick jag en amningsnapp som jag började med första dagen som han tog till sig direkt. Lilla E hade svårt att få ett bra grepp om bröstet och barnmorskan tyckte det var onödigt att han skulle ödsla för mycket av hans energi på det när han var så liten och trött. Så nu har vi använt amningsnappen sen han föddes och jag vill så gärna bli av med den.

Jag tycker det är så bökigt när man ska iväg med amningsnappen. E sliter ofta bort den med sina små starka armar när han blir hungrig och ivrig. Det sprutar mjölk överallt och så ska man få dit nappen igen som gärna vill glida av när mjölken runnit till.

Det skulle vara så mycket lättare om vi fick bort den och kan amma som vanligt.

Bara att komma ihåg att alltid ta med amningsnappen överallt kan vara jobbigt, lätt hänt att glömma den hemma.

Jag försöker att ge honom utan nappen men han blir så ivrig och arg. Han har vant sig vid nappen nu och det känns svårt att få bort den.

Så nu undrar jag om du har några tips? Behöver verkligen få alla tips jag kan få. Tack❤️

Har testat lite olika saker men behöver testa på flera olika varianter för att se om vi lyckas bli av med den.

Kram V

Bilder från gårdagens härliga promenad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Jag vet precis hur det känns, amningsnappen var för oss dessutom det som gjorde att vi öht kom igång med amningen. Innan jag fick den låg hon bara och skrek vid bröstet, det var så jobbigt för oss alla. Men sedan ville jag bara bli av med nappen pga det kladdar, svårt att amma diskret inför andra/ute, etc.

    Jag gjorde som någon annan beskrev och började amma med nappen och tog efter någon eller några minuter snabbt bort den och satte tillbaka bebisen. Det tog ett par dagar men sedan var vi av med nappen och amningen fungerade klockrent. Nu är hon 6 månader och vi har börjat med smakportioner varje dag och jag kommer på mig själv med att tänka att det är så mycket smidigare att amma och att jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst 🙂

    Lycka till med amning och allt! Kram

  2. Elina

    Jag har inte läst kommentarerna men har du en bröstpump? Isåfall kanske du kan börja pumpa och när det rinner till så ger du bröstet, så blir han inte för ivrig och ger upp innan det ens kommer. Började själv inte med nappen förens efter någon vecka (pga såå onda bröstvårtor!!) så jag vet inte om tipset fungerar tyvärr.. Lycka till, kram

  3. Mikaela

    Åh jag har exakt samma problem! Min lille Ellis föddes förra veckan och har med så svårt att få tag utan amningsnappen. Den är ju ett jättebra hjälpmedel men han är precis som Enzo och sliter bort den. Jag fick tipset på BB om att ta bort nappen ett tag innan den lille ammat klart, så han har tekniken färsk i minnet. Svårt att veta när de börjar bli klara bara. Hoppas att du får några bra tips här som jag med kan testa!

  4. Johanna

    Hej! Vad är det ni bäddat med i vagnen? Är det ett babynest? Letar efter nåt liknande ☺️ kram ??

  5. Jessica

    Min bebis är än vecka och lyckades bli av med amningsnapp härom dagen. Dels ger jag ersättning innan för att största ivern ska lägga sig så hon har mer tålamod att hitta greppet. Men har även pumpat innan så bröstvårtan blir lite större då får de lättare grepp. Så himla svårt med amning på många sätt. Lycka till, så härligt att följa din blogg när vi har bebisar båda två.

  6. Maria

    Hade också amningsbarnmorska i början för att min son inte fick nåt grepp. När jag vände av honom så använde jag en manuell amningspump för att få igång flödet och få ut bröstvårtan lite. Fick klämma lite på brösten för att forma det när han skulle få tag. Han var arg och frustrerad men jag gav inte upp och tillslut funkade det toppen! Skönt att slippa amningsnappen och mjölkproduktionen bleb också bättre!
    Lycka till!

  7. Anna

    Jag använde amningsnapp i början 🙂 sen va jag på amningsmottagningen och där klippte som toppen på nappen och efter ett tag kunde jag ta bort nappen :)) se till så de inte blir vassa kanter bara

  8. Anna

    Jag använde amningsnapp i början 🙂 sen va jag på amningsmottagningen och där klippte som toppen på nappen och efter ett tag kunde jag ta bort nappen :)) se till så de inte blir vassa kanter bara ??

  9. Jessica

    Hej!
    Jag har använt amningsnapp till båda mina barn och ja det blir kletigt och den flyger av men den var min räddning för att ens kunna amma. Jag hade alltid en napp liggandes i skötväskan så behövde jag aldrig tänka på de :).
    Jag försökte många gånger att ta bort den men det blev samma här, barnen blev galen. Ett tips som jag har hört ska funka är att man börjar med amningsnappen, låter barnet äta kanske 5-10 min så att dom har fått lite mat i sig och sen tar man bort amningsnappen. Funkade inte på mig men värt ett försök, lycka till ?

  10. Lina

    Heej ?
    Jag hade också amningsnapp i början då flickan hade svårt att få ett bra grepp om bröstvårtan och jag håller med de är så jobbigt o ha med den överallt ! Det jag gjorde va att efter flickan börjar suga efter ca en halv minut så tog jag bort amningsnappen o snabbt in med bröstet igen för få hade bröstvårtan ”kommit ut” o då va de lättare för henne att greppa ! Efter en vecka ungefär så hade vi ingen amningsnapp kvar ?? Lycka till ?

    1. Victorias Stil

      Tack snälla för att du delar med dig, det verkar vara det smartaste att göra på det viset för att bli av med den. Kram

  11. Sofia

    Hej!
    Jag har precis varit i samma sits, matat min lilla med amningsnapp för att hon skulle få rätt tag från början då hon också föddes för tidigt. Men som du skriver det är jobbigt att komma ihåg den när man åker iväg?
    Jag började mata med amningsnappen när vi skulle ta bort den, sen när mjölken runnit till och inte längre ”sprutade” så tog jag bort henne och tog bort amningsnappen för att sedan låta henne ta ett nytt tag. Då hade bröstvårtan fotmats och blivit större så hon lättare kunde ta tag. Sen kunde hon själv ta stort tag om bröstet efter någon vecka ? Lycka till, det går att ”bli av” med den!??

    1. Victorias Stil

      tack snälla du för tipset, ska absolut försöka bli av med den.
      Kram och fin dag till dig