Köldallergi – Victorias Stil
Victorias Stil

Victorias Stil

Annons

Köldallergi

Go kväll!

Hoppas att du har haft en härlig dag?

Vi har hunnit med både lek, mys, jobb, tandläkarbesök och en promenad.

Veckorna bara flyger förbi, håller du inte med?!

Snart fredag och helg och ytterligare en hockeycup för äldsta sonen i Solna väntar..

Har du några planer för helgen?

Kommer du ihåg Enzos utslag som kom och gick?

De har minskat nu men forsätter ändå att komma.

Testade att ta bort vissa saker i maten men det var oförändrat. Nu har jag märkt att det bara blossar upp när vi är ute. Då kommer nässelutslagen på båda kinderna, men försvinner efter en stund sen när vi kommer in till värmen.

Jag tror att det är en någon form av köldallergi. Men vi väntar fortfarande att bli kallade till VC för en undersökning och ta tester, så får vi se vad de visar sen.

Någon som har erfarenhet kring köldallergi?

Nu håller jag tummarna att vi snart slipper kylan och att värmen snart är här istället.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Victorias Stil

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madelen

    Vår son fick också alltid utslag när vi gick ut, köpte avene cold cream som är MAGISK, smörjer innan vi går ut och inga utslag,

  2. Victoria

    Hej! Jag har köldallergi, fick det när jag var 11 är 35 nu. Jag har väldigt kraftig köldallergi behöver ju inte alls bli så för din lille son. Men jag äter allergimedicin året runt. Jag får det inte bara när jag år ute utan kan få det inomhus om det är lite kallt på golvet så kliar och sväller kanske en tå. Temperaturskillnader kan också vara jobbigt. Från värme in i ett rum med AC. Regnit väder och lägre plusgrader är värsta vädret. Kan heller inte bada i för kallt vatten. På sommaren kan jag doppa mig snabbt om det är ca.20-22 grader. Blir jag i när det är för kallt kommer det utslag över hela kroppen och en hemsk huvudvärk. Tänk på att glass kan göra att läppar sväller och även tungan. Hoppas verkligen att han har en lindrig variant om det nu är köldallergi. När det är många minus så har jag även köldastma. Men med allergimedicin så begränsas jag inte direkt av denna allergi så ha gott mod om det skulle vara så. Stor kram! Victoria

  3. Helena

    Jag har köldallergi. Får prickar på kinderna som bett typ. Kliar! försvinner efter ett tag i värmen. Kliar också på resten av kroppen om det är kallt/blåsigt. Jag får mer utslag i +5 och blåst, än -25. Kan även få utslag på sommaren om jag badar i kallt vatten, eller om jag joggar och svettas och det blåser på det… hoppas ni får koll på vad det är Enzo har. 😊

Annons