Från ishallen till akuten – Victorias Stil

Victorias Stil

Från ishallen till akuten

Go kväll!

Vi hamnade på akuten med Enzo idag som fick någon slags reaktion/allergi?! Med massa utslag i hela ansiktet, händerna och fötterna.

Det kom från ingenstans och det blossade upp så himla fort så vi åkte in med honom till akuten direkt.

Läkaren tror att det är nässelutslag, men kan inte säga säkert till 100%. Vi fick utskrivet antihistaminer som vi ska ge vid behov och så har läkaren skrivit remiss vidare till VC för att de ska utreda vidare om det är någon allergi som orsakat det.

Under de timmarna som vi var på akuten så hann utslagen lägga sig och komma tillbaka några ggr, och så har det fortsatt att göra hela kvällen.

Blir det värre så åker vi såklart in igen.

Någon som varit med om liknande?

Han har ingen feber utan bara sina utslag som kommer och går.

Nej nu ska jag strax krypa ner i sängen och försöka få några timmars sömn och ladda om för ytterligare en heldag i ishallen.

Sov gott fina du❣️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej, vi fick något liknande med våran lilla kille (9 mån.) men våran läkare (i Falun) sa att det absolut inte var nässelutslag eftersom de kom och gick så snabbt flera gånger som för er plus att han svullnade i händer och fötter och lite i kinder som gick ner mot halsen.. så vi blev inlagda på observation och där fick han svar att det var något starkt virus som orsakade en kroppslig reaktion, trodde dom.. de tog massa kort och skulle forska vidare mellan olika läkare. Håll koll så han inte svullnar i ansiktet för då kan det tydligen gå ner mot halsen som man kanske inte alltid ser, så sa de till mig.. men man känner ju sitt barn bäst och det behöver ju inte bli så för er men nu vet du hur det var/blev för oss 🙂

  Hoppas verkligen att det försvinner för er.
  Tack för ett inspirerande konto också!!
  STOR KRAM!!! 🙂

 2. Hanna

  Hej min son har nåt som heter köldallergi, han får prickar över hela kroppen när han känner av kylan. Tänkte att Enzo var i ishallen när det hände. Det kan hålla på ett tag fast man kommit till värmen. Kroppen kan inte reglera när det blir kallt. Min son får allergi tabletter under vintermånaderna. Min son är 15 så Enzo kan ju inte ta tabletter men fråga vc vad man skulle kunna ta istället om det kan vara köldallergi

  1. Annika K

   Min syster har köldallergi.
   Hon håller det borta genom att ta vanliga allergitabletter. Hon kan få utslag på sommaren med om hon har badat o fryser efteråt. Eller om det blåser kallt.

   1. Hanna

    Ganska likt min son, fast min son får bara på vintern när det blåser, hittills har det hjälpt med allergi tabletter

 3. Anci

  Usch vad jobbigt! Det är inget roligt när dom så inte mår bra. 🥺😔 Jag har ingen direkt erfarenhet av något liknande, men jag har hört att vissa människor har något som kallas köldallergi. Jag tänkte att utslagen sitter på de ställen man oftast blir kall. Utslagen kommer och går i några dagar och sen försvinner det. Vad jag förstår kan det ta flera år innan man får det igen. Men som sagt… jag har egentligen ingen aning. Du kan ju googla på det om du tror att det kan vara det. Håller tummarna för att det inte blir värre och att han blir bra snart! 💕