Victorias Stil

Jag känner mig så svag..

Något som jag tycker känns väldigt jobbigt nu efter mitt tredje barn är faktiskt just att jag känner mig så himla svag.

Min kropp är inte densamma och jag får ont i ryggen vid belastning. Jag känner även av svanskotan (som jag fick en fraktur i) när jag väntade Enzo. Speciellt efter längre promenader.

Jag har ju försökt att träna och göra övningar hemma, främst för att försöka stärka upp magen igen.

Men jag hade ju redan delade magmuskler, efter jag fick mitt andra barn. Och tyvärr har det blivit en ännu större delning av magmusklerna nu efter denna graviditet.

Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag än kommer att träna min mage, mina magmuskler kommer aldrig att gå tillbaka som de en gång har varit.

På sociala medier ser du ofta hur tjejer är tillbaka i form bara några veckor efter en förlossning, och man skulle knappt kunna tro sina ögon att de precis har fått barn.

För andra tar det helt enkelt bara lite längre tid. Och för vissa blir kroppen aldrig riktigt som den en gång har varit innan.

Men det vi alla har gemensamt är att vi alla har burit ett barn. Det största man kan få vara med om och få uppleva.

Så missförstå mig inte när jag skriver att jag tycker att det känns jobbigt med mina delade magmuskler. Det påverkar så mycket mer än bara min träning.

Jag får ofta höra att du som är så smal har väl inget att klaga på? Men för mig betyder styrkan i kroppen mer än att bara vara smal. Jag vill ha en kropp som kan bära mig i många år till, jag vill ha en kropp som orkar hänga med och vara delaktig som mamma till mina barn.

Vem säger att man ska vara glad och tacksam bara för att man är smal?

Jag är såklart glad över att min kropp börjar att hitta tillbaka till sig själv igen. Men känner ingen hets kring det, det tar den tid det tar.

Däremot känner jag bara att jag önskar att få känna mig stark igen.

Men oavsett vad så har man ju rätt att få känna, även om man känner och tycker olika.

Men tänk på det – att inte alltid vara så snabb med att döma någon efter utsidan. Du vet inte hur personen känner sig på insidan.

Är det någon mer än jag som har problem med delade magmuskler? Har du något bra tips att dela med dig av?

Här med Enzo i magen❣️

Gillar du inlägget får du gärna trycka på hjärtat så jag vet vilka inlägg du uppskattar.

Kram V

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Jag vet precis hur du känner. Jag har också alltid varit smal och alltid gått ner snabbt i vikt efter graviditeten efter amning och också fått höra att man ska vara glad att man är smal. Min vikt har alltid legat på 50 kg, det var inte förrän efter barn nr 5 som jag äntligen fick behålla vikt och väger nu 60 kg. Lite ovant fortfarande men som du säger är det värst att känna sig svag. Och jag har också delade magmuskler, min delning är 5 cm och det är nog jobbigast, att se gravid ut jämt och att man inte kan ha på sig vad man vill utan att behöva tänka på det. Men jag har börjat träna magen och kroppen försiktigt. Min man ha också börjat träna så han har köpt ett hemma gym, en träningsgrej som är uppskruvad på väggen som man ska hänga överkroppen och dra upp benen för att träna dom inre magmusklerna och sen en boxningssäck och det är såå kul. Allt är i garaget så det är skönt att man slipper åka iväg. Lycka till!❤️