Victorias Stil

Ska han inte döpas?

(inlägget innehåller annonslänkar)

Hej fina♥

Här regnar det för fullt och vi passar på att mysa inne idag.

Jag har fått några frågor kring dop. Så jag tänkte ge er lite av mina tips/idéer kring det.

Jag har själv just bokat dop för Enzo (det var på tiden hihi), alltid ute i sista sekunden och det märktes såklart på att det knappt fanns några tider kvar de datum jag hade tänkt mig. Men vi hittade en dag till sist så nu är det bokat och klart så det känns skönt. Nu ska bara all planering och detaljer kring dopet ordnas med♥

För mig var det ingen självklarhet med dop, vi har pratat fram och tillbaka om vi istället skulle ha en namngivning här hemma bara. Lite sådär mysigt och avslappnat men kom till sist överens om att det blir ett dop iallafall.

Det märks att det är vårt tredje barn och att vi inte har känt någon stress att ha dopet så tidigt som med de andra två. Det spelar ju egentligen ingen roll om barnet är fyra eller åtta månader vid ett dop tycker jag.

Jag satt just och tänkte på det här med doppresenter mm. När vi hade dop för Hugo och Jonathan så var det väldigt mycket just ”typiska” doppresenter som de fick i gåva. Jätte fina saker men ofta sånt som blir liggandes i en låda och samlar damm bara. Däremot så fick de några leksaker och någon stol/pall som kom till användning under många år.

Här nedan har jag satt ihop ett kollage med massa fina ting som är perfekt att ge bort i doppresent eller bara inspiration till dig som letar efter inredningstips till barnrummet.

Ett annat tips är att öppna upp ett konto till barnet som gästerna kan välja att sätta in en slant som gåva, som han/hon får som vuxen. Det kan vara ett bra alternativ också till de som faktiskt har svårt för att köpa presenter, alla är inte lika påhittiga och kan tycka sånt blir väldigt jobbigt.

Hur har du gjort vid ditt barns dop? Eller har du valt att inte döpa ditt barn? Eller blev det en namngivning? Berätta gärna ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anci

    Vi är inte troende och har lite svårt för det kyrkliga som blir vid dop. Så vi hade namnkalas för vår äldsta när han var 4 månader och då fick han mest typiska doppresenter. Vilket, som du säger, mest samlar damm i en låda.

    Den här gången tänker vi också ha namnkalas men inte förrän till våren när man kan vara ute. Då är han är drygt 1 år. Kanske lite sent kan man tycka, men det är på grund av smittorisken. Han hade en riktigt tuff start och är lite känsligare än de flesta andra barn i hans ålder så vi vill inte riskera att han blir sjuk. Det kanske blir i senaste laget, men jag tänker att vi firar honom och dom namn han har fått. (Han har för övrigt namnsdag idag! 😁) Och då spelar det ingen roll om han är 1 månad eller 1 år när man gör det. Förr döpte man ju barnen så tidigt som möjligt för att man inte ville riskera att dom dog utan att blivit kristna. Sen kanske det blir för tungt för prästen att bära en 2 åring. 😉😆

    Vad gäller presenter har jag också tänkt precis som du. Det är bättre att ”önska” sig lite finare leksaker, småmöbler eller typ en kånken i stället för smycken och skedar som inte kommer till användning.

    Jag får önska er lycka till med dopet!! 😊