Victorias Stil

JAG HAR SLUTAT

Hej söta du♥

Som ni vet så har jag kämpat på med amningsnappen och gett ersättning utöver det sen Enzo föddes, men sista veckorna har han ju krånglat med att vilja ta amningsnappen och mest blivit frustrerad över att det tar för lång tid att få i sig mjölken från mig.

Efter mycket velande och massa tankar fram och tillbaka så bestämde jag mig för att det blir bäst för både honom och mig att sluta med amningen eftersom att han inte blev nöjd med att äta från mig. Min mjölk var aldrig tillräcklig och han blev inte mätt av att bara äta från mig så han var ofta missnöjd och konstant hungrig. Nu känns han mer nöjd när han får äta sig mätt på en gång och sover då mycket bättre också.

Jag slutade inte att amma honom tvärt utan trappade ner sakta men säkert. Vid nedtrappningen har det aldrig varit något problem, han har själv visat mer och mer att han inte var intresserad av bröstet längre (och det beror ju på att han väljer flaskan före som går fortare såklart) barn är smarta.

Det har nog varit mer tufft för mig att sluta med amningen än för honom tror jag. Jag har liksom känt att jag verkligen har försökt att få det att fungera och ville att det skulle flyta på ordentligt men tyvärr så har det inte gjort det och jag har sovit otroligt lite de senaste veckorna pga just det.

Jag ville liksom inte riktigt ge upp amningen men kom till insikten att jag måste göra det för bådas skull om jag ska orka med att vara en pigg och glad mamma till alla mina barn♥

Så nu äter han ungefär var 4:e timme och får ersättning, han är mycket nöjdare och sover bättre både på dagarna och nätterna (och även jag får med sömn). Glad bebis = glad mamma♥

Det finns inget rätt eller fel, man måste göra det som funkar bäst för sig själv och sin bebis. Jag ville ju så gärna få det att fungera eftersom att jag ammat mina två andra barn men ingen gång är lik den andra och så ser livet ut.

 

Glöm inte att trycka på hjärtat om du gillar inlägget♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Vad skönt för er!
  Jag har idag bestämt mig för att börja ge lite ersättning till min snart 1-månaders flicka då hon känns missnöjd och konstant hungrig jag hoppas detta ska ge henne och mig lite ro 🙂 Men det är ett tufft beslut att ta det här med att trappa ned på amningen. Men som du skriver glad bebis=glad mamma!

 2. Jenny

  Jag kämpade på i 3 mån och kan ångra det lite nu. Tycker att det förstörde lite min första tid som mamma.

 3. Maria Vesterberg

  Gud så skönt för dig! Jag kämpar envist på med både amning och ersättning men är väl också på väg att komma till den insikten att det inte går att hålla på så här. Min lilla bebis är dock fortfarande intresserad av brösten men bara vid vissa tillfällen och då får han inte vara för hungrig…

 4. Mimi

  Åh grattis! Vilken befrielse! Jag kämpar själv med amningsnapp. Men jag är glad att du och Enzo hittat eran lösning som får båda att må bra 🙂