Victorias Stil

Kolik eller vad ?

Hej fina!

De senaste dagarna har Enzo varit väldigt missnöjd under hans vakna timmar på dygnet. Förut kunde han ligga långa stunder och vara vaken men ändå vara nöjd och belåten. Nu så fort han är vaken så skriker han mest och det som då hjälper är när han får äta, då lugnar han ner sig och slutar att skrika. Han har haft lite ont i magen ibland och pruttar, speciellt när det gått någon dag emellan innan han har bajsat.

Kan det vara kolik? Inga av mina andra barn har haft det så jag är inte riktigt bekant med det utan har bara hört om det från andra som haft barn som har kolik. Men om det nu skulle vara kolik så borde han väl inte bli nöjd när han får mat? Då är väl barnet ofta missnöjd och svårt att trösta även då? Och skriker oavsett vad man gör?

Så nu undrar jag om någon av er har något bra tips? Eller erfarenheter att dela med er av?

Jag hoppas att det bara är något tillfälligt och ger med sig snart för just nu känner jag mig så himla hjälplös..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Vårt första barn var också väldigt missnöjd och gnällig. Det var bara tutte och vara nära som funkade. Tror inte att det berodde på någon annat än just att hon hade ett stort närhetsbehov och var extra ”krävande”. Läste sedan om ett begrepp som kallas ”high need baby” där väldigt mkt stämde in på vår dotter. Läs mer om det. Det kan om inte annat vara ett bra stöd.

  2. Malin

    Stackars liten!
    Jag själv kör miniform. Ska egentligen ges innan varje måltid 10 droppar, men bvc sa att se räckte morgon,middag kväll. Det har fungerat kanon då de minskar gaser och tar i ”sönder” bubblorna. Pysventil är oxå ett tips..
    Men om det är problem med att bajsa kan det kanske vara värt och testa med lactulos. Hoppas han snart blir bättre! kram ?.

  3. Sara

    Pysventiler och den gamla godingen minifom droppar ? ge det några dar o se om det blir skillnad. Minifom rekommenderas inför varje mål men ett par ggr per dag gör skillnad för oss upplever jag.
    Går det nån dag mellan bajsandet o det är hårt – beakta förstoppning! Min första blev superförstoppad av ersättning, prata med bvc. Man kan köpa laktulos receptfritt o ha i flaskan men kolla med bvc först om det finns fog för det..

  4. Emelie

    Min 10 veckors var så från 3-7 veckors ålder. När han var ca 5-6 veckor började vi med Sempers magdroppar och dom gjorde susen (tror jag). Han blev iaf bättre efter en vecka med dom. Vi ger dom fortfarande och vågar inte sluta ?

  5. Malin

    Undvik choklad, jordgubbar, bönor, lök och annat som kan göra dom små gasiga. Köp pysventiler på apoteket, bär honom i sjal när han är missnöjd (ska hjälpa gaserna att vara upprätt) massera magen och håll ut! Med vår trea gick det över nästan precis på 3 månadersdagen! Hoppas det snart vänder för er!

  6. Malin

    Undvik choklad, jordgubbar, bönor, lök och annat som kan göra dom små gasiga. Köp pysventiler på apoteket, bär honom i sjal när han är missnöjd (ska hjälpa gaserna att vara upprätt) massera magen och håll ut! Med vår trea gick det över nästan precis på 3 månadersdagen! Hoppas det snart vänder för er! ?

  7. Miriam

    Min första var sådan, det var inte kolik utan bara ”strulig mage”. Han var väldigt gasig och ofta missnöjd men skrek aldrig vilket man gör vid kolik. Han ville också amma hela tiden. Förstod i efterhand att han inte var hungrig utan bara ville suga (han vägrade napp till en början) vilket gjorde att han fick i sig ”onödig” mat och blev ännu mer gasig. Som en enda lång ond cirkel. När han tog nappen vid 2 månaders ålder blev det bättre och vid 4 mån var det helt borta. Han är född i v.39+0 och magen började krångla efter 2-3 veckor. Vanligt att det är då det drar igång. Vi körde magmassage, miniformdroppar och termometer i rumpan för att hjälpa gaserna ut. Pysventil fick vi aldrig riktigt till. Hoppas det är tillfälligt ??

  8. Lisa

    Undvik mjölkprodukter & jordgubbar. Jag köpte även pysventiler på apoteket för att hjälpta till att få ut luften i magen. Lycka till & hoppas att det går över snart.

  9. Lisa

    Undvik mjölkprodukter, jordgubbar. Jag köpte även pysventiler på apoteket för att hjälpta till att få ut luften i magen. Lycka till & hoppas att det går över snart.

  10. Jennifer

    Walter har också varit lite kinkig och varit uppblåst i magen.. se om den bunktar ut på sidorna eller är hård när man trummar på den. Vi har köpt pysventiler på apoteket! Så grymma! Hjälper till att släppa ut gaserna och W blir lugn med än gång! Värt att prova! Googla på pysventil Windi????

  11. Sandra

    Testa uteslut mjölkprodukter. Om han har kolik så rekommenderar jag akupunktur, det var det som hjälpte oss när minsta hade kolik.