Victorias Stil

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Go kväll fina du!

Nu har jag tagit mig i kragen och gått igenom och svarat på era frågor som ni hade till mig under frågestunden.

 

Använder du krämer för att hålla dig borta ifrån bristningar? Hur har det fungerat under dina graviditeter?

Svar: Jag har faktiskt inte smörjt in magen med någon olja alls för just magen under mina två tidigare graviditeter bara använt mjukgörande vanlig bodylotion och smörjt in mig med vilket jag alltid gör oavsett om jag är gravid eller ej. Men nu har jag precis beställt en olja från weleda som ska förebygga hudbristningar samt skydda huden mot uttorkning under graviditeten. Är nog egentligen i sista laget att börja med att göra det nu eftersom magen redan vuxit en del, men bättre sent än aldrig hihi.

Är det några andra märkbara skillnader i kroppen du märkte efter vara gravid, speciellt första gången?

Svar: Det som har varit den största skillnaden efter mina två tidigare graviditeter är min mage, den har inte dragit ihop sig efteråt helt som jag önskat och haft delade magmuskler. Jag har ju gått ner relativt snabbt i vikt efter men magen har inte hängt med riktigt. Jag ska absolut inte klaga på min kropp och hur den har återhämtat sig efter mina graviditeter, men är det något som är skillnad på efter så är det just spänstigheten i magen tyvärr. Men det är väldigt individuellt från person till person, alla har vi olika förutsättningar.

Hur tycker du smärtan är när man föder barn? Det värsta du gjort o smärtväg eller hanterligt? Berätta !

Svar: För mig har mina två förlossningar sett helt olika ut. Men JA det gör ont att föda barn, har använt mig av epidural och lustgas genom mina två förlossningar som hjälpt mig igenom smärtan. Men det är en sån smärta som är väldigt intensiv men som jag snabbt glömde bort så fort bebisen kom upp på mitt bröst. Det är som att smärtan försvann direkt därefter. Jag kände mig som världens lyckligaste och så otroligt stolt över hur min kropp har klarat av förlossningarna trots infektion i kroppen. Mäktig känsla!

Hur viktigt är sex för dig, för att kunna ha ett bra förhållande?

Svar: Det är absolut en stor och viktig del i en relation anser jag. Sen går det ju upp och ner i ett förhållande beroende på hur mående mm är för båda parterna som då påverkar såklart.

Du och din man har ju varit tillsammans en rätt lång tid nu, tips du kan dela med dig? Så att hålla sexet i liv, så att säga, att det inte blir tråkigt ju längre åren går?

Svar: Där tror jag nog att det gäller att komma på vad som fungerar för just dig och din partner. Men ett tips är att uppvakta varandra med enkla saker som komplimanger och små gester som får din partner att känna sig uppskattad, det bidrar nog till att lusten ökar. För alla mår ju bra av att känna sig bekräftade i en relation och då inte bara genom sexet utan på alla andra plan också som får sin partner att må bra.

Tycker du sex är viktigt i din ålder eller i ett äktenskap?

Svar: Såklart det är viktigt oavsett om jag är 32 eller 42 hihi. Det är en stor del i en relation som gör att man kommer närmare varandra.

Jag har också sett ett par inlägg på instagram där du sagt du kommit hem från långpass, så jag undrar vad det är arbetar du med?

Ja precis det stämmer, jag jobbar med barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser på ett boende. Där jobbar vi oregelbundna tider (ofta långpass) vilket passar mig jätte bra.

Är det någonting du alltid brunnit för eller mer att det blev det som det blev?

Ja det skulle jag nog säga att det är. Jag är själv uppvuxen med att vi haft akut-jourhemsplaceringar med barn/ungdomar som bott hos oss under både kortare och längre perioder. Så det har alltid varit något som stått mig varmt om hjärtat, att hjälpa andra som har det tufft och kunna göra en skillnad. Därför är det extra kul att kunna få följa de barn/ungdomar jag jobbar med idag och kunna följa deras utveckling.

Är det ett jobb du ser dig hålla på med hela arbetslivet?

Nej inte hela mitt liv men kan absolut tänka mig att arbeta med det yrket i många år till.

Har följt ert husbygge, jag och min man ska oxå bygga hus och undrar vad det kostar ungefär. Hur stort är erat och vad blev pris på huset? Hade ni folk som monterade i hop det eller byggde ni själva? Det är jättefint!

Svar: Tack snälla, vad kul och grattis till att ni ska bygga hus. Det är verkligen en härlig resa att göra och genomgå även om det varit tufft på vägen. Vi bestämde oss för att välja Mälarvillan där vi köpte själva skalet till huset som de levererade sen har vi haft egna snickare som gjort allt jobb invändigt i vårt hus. Vi har varit med under hela resans gång och min man har varit med som byggherre och hållit i alla trådar så att allt rullat på som det ska. Utan honom hade jag aldrig fixat att hålla i alla bitar som ska göras när man bygger ett hus, det är mycket jobb men så himla värt det. Skulle absolut kunna göra om det igen. Vårt hus är 218 kvm och sen har vi ett garage som är på 60 kvm. Vad det kommer att kosta får ni ta offerter på själva genom olika husleverantörer, allt beror ju på hur mycket kontakter man har i byggbranschen och hur mycket man kan göra själv. Ett hus som man köper med en totalentreprenad kostar mycket mer.

Hur är det att ha söner i din ålder ?

Svar: Det är helt underbart faktiskt, så kul när de börjar bli större och man kan ha så mycket mer utbyte av varandras sällskap på ett helt annat plan än när de var små. Jag njuter av att se att de blir mer självständiga och egna personligheter som formas under vägens gång. Men åren går alldeles för fort, tyckte nyss att de var mina små bebisar men inte nu längre hihi.. Men snart kommer vårt tredje barn och det blir ju som sagt en liten ”sladdis” så det ska bli mysigt att få uppleva att följa en individ till som växer och formas. Att få vara med och uppleva när mina barn växer upp och blir vuxna och bildar sina egna familjer. Och då fortfarande vara en relativt ung mamma och förhoppningsvis väldigt pigg med mycket ork till att kunna finnas som en super farmor till mina barnbarn och även få följa och se dom växa upp och bilda egna familjer.

Vet ni vad det blir för namn på bebisen om de blir en flicka eller pojke? Har ni namn klara?

Svar: Enligt ultraljudet så visar det att vi väntar en pojke till. Vi har namn vi gillar och fastnat lite extra för men inget är helt bestämt ännu och därför väljer vi att inte gå ut med det än.

Vad gillar du mest mode eller inredning ?

Svar: Oj vilken svår fråga, jag gillar ju både inredning och mode så jag måste svara båda två faktiskt.

Vart i Sverige kommer du från?

Svar: Jag är född i Arvika som ligger i Värmland men bor nu söder om Sthlm i Nykvarn.

Hur gammal är du? 

Svar: Jag är 32 år, fyller 33 år nu i maj.

Hur gammal var du när du fick ditt första barn: 

Svar: Jag hann precis fylla 21 år innan Hugo föddes och dessutom tog jag precis mitt körkort i samma veva (höggravid) nästa jag gjort.

Gillar du att träna? 

Svar: Gillar och gillar är att ta i men jag mår otroligt bra av att träna och får mycket energi av det. Men jag är verkligen en periodare men träningen, ibland går jag all in och ibland blir det ingenting. Allt eller inget. Men jag älskar att promenera med musik eller en ljudbok i öronen, balsam för själen.

Vad väger du och hur lång är du? 

Svar: Jag brukar ligga mellan 51-53 kg och är 1,62 cm.

Har du några fobier?

Svar: Jag avskyr ormar, deras rörelsemönster får det att krypa i hela kroppen på mig.

 

Bildresultat för tumblr bilder

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Hej!
    Jag har följt dig på instagram ett tag och är så glad över att du nu har startat en blogg, du verkar vara en fantastisk person och din inredning är oerhört fin och inspirerande. Jag blev nyfiken nu när jag såg att du var så ung när du fick ditt första barn, jag själv är 21 och både jag och min kille är oerhört barnkärna och längtar efter att skaffa barn. Jag vill dock gärna att vi ska bo större, att jag ska ha pluggat färdigt innan osv trots att jag egentligen inte vill något hellre än att ha barn och jag antar att detta mest beror på värderingar utifrån och att man på nåt sätt måste gör allt i ”rätt” ordning. Hur som helst, jag blev nyfiken på vilken situation ni befann er i när ni fick ert första barn, hur bodde ni, vad hade ni för typ av jobb osv? Hur var det att bli mamma i den åldern?

    Vore jätteroligt om du kan svara, kram!

    1. Victorias Stil

      Hej Elin! Tack vad glad jag blir att höra att du gillar mitt konto och att jag börjat att blogga.
      När jag blev gravid var jag som sagt väldigt ung, min man studerade just då och jobbade extra som bartender på helgerna. Jag jobbade och hade då en fast tjänst på ett hissföretag. Jag bodde i en bostadsrätt som jag hade köpt och min man pendlade till mig och sin studentbostad innan vi flyttade ihop på riktigt. Att bli mamma och vara så ung var både skrämmande och spännande på en och samma gång, man visste ju inte riktigt hur livet skulle förändras när vi fått vårat barn. Men vi har tagit oss igenom plugg, bytt bostad och inte ha allt klart och ordnat för oss. Men det har också stärkt oss i vår relation, det har inte alltid varit lätt men vi har klarat det och byggt upp vår vardag tillsammans efter de förutsättningar vi haft.

      Men som sagt ni är unga och har tid på er, svårt att säga när det är rätt tid att skaffa barn. Det kan bara ni känna!
      Stor kram