Victorias Stil

Ny vecka, nya tag

 

Hej finis!

Vaknar upp till en gråmulen himmel och huvudvärk. Hostan och nästäppan gör att jag har svårt att sova på nätterna och det känns verkligen när jag kliver upp på morgonen att jag är helt matt och sänkt. Önskar att det hade varit sol som det var i helgen, för ja solen och solljuset kan verkligen pigga upp vem som helst. Det gör magi med kropp och själ, och jag blir så lycklig av den känslan. Har du klarat dig från influensan som verkar härja i hela Sverige? Jag hoppas nu att resten av familjen här kommer att klara sig ifrån att bli sjuka.

Du som följt mig på instagram har nog förstått att jag är rätt så pedantisk och har svårt att varva ner i soffan om jag vet att det ligger massa tvätt i tvättkorgarna eller att diskmaskinen behöver tömmas. Det kan vara bra många ggr att känna sånt driv och ha den energi jag har till att få saker gjorda men många ggr så får det mig också att känna mig otillräcklig och stressad att hinna få saker gjorda mellan, jobb, barn, träningar, vänner mm. Det kan lätt ta över för mig och göra mig lite grinig om jag inte ligger i fas med det jag ska. Att tillägga i det här som säkert många andra känner igen sig i också, är att jag måste dubbelkolla en massa saker innan jag åker hemifrån. Har jag stängt av spisen? är plattången utdragen? Låste jag dörren? Även om jag vet att jag gjort det så gör jag det många ggr omedvetet för att sedan tänka nej men låste jag verkligen så går jag och känner på handtaget en gång till. Hur många av er här har någon tvångstanke? Det är ofta vanligare än man tror men det pratas inte alltid om det så öppet. Så därför väljer jag att dela det här nu för jag vet att jag inte är ensam och nu vet du att du inte är ensam. Kan skratta åt att jag fick min svärfar att åka till vårt förra hem och titta om jag dragit ur plattången och när han väl är framme så ringer han mig och frågar vart den ligger och jag svarar den ligger nedanför byrån i hallen. Han säger då att den ligger inte här, då slog det mig att jag inte ens hade använt den på morgonen hihi. Så ja hjärnan kan verkligen spela oss människor ett spratt ibland.

DSC05029 (2)

DSC05091 (2)

DSC05011 (2)

DSC05120 (2)

Kram till dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    Oj oj oj vad jag känner igen det där från min sambo!! Haha det är såklart en fördel att vara pedantisk eftersom det aldrig blir jättestökigt och dammigt så att man måste lägg en hel dag till städ. Och jättebra att vara noga med att dra ut plattång osv 🙂 MEN låt det inte göra att du mår dåligt, det är inte värt det. Ser jag att min sambo är stressad eller sur så tvingar jag honom att strunta i disk, tvätt och sopor bara för en kväll och efter ett tag så kan han faktiskt slappna av 🙂 Tyvärr har han börjat med att han måste trycka x antal ggr på kylskåpsdörren innan vi åker hemifrån flr att försäkra sig om att den är stängd. Tvångstanke som är då onödig och tar så mkt energi…. låt det inte gå så långt, för han klarar inte av att sluta med det nu 🙁

    1. Victorias Stil

      tack att du delar, du har så rätt i det du skriver och jag är fullt medveten om mina problem och att det inte ska gå överstyr men ibland går det liksom inte att hindra tankarna man får.
      Lustigt att du skriver om att han känner på kylen flera ggr, det gör jag med (tror dock att det sitter i efter att en på jobbet glömde stänga ordentligt och allt blev förstört) men man behöver ju inte känna flera ggr som jag gör.
      Försöker skärpa mig för det tar verkligen onödig energi!!!Kram