Travel with Vicks – en annorlunda reseblogg – Varför inte?

Travel with Vicks – en annorlunda reseblogg

Michelingåsen

Halloj!

Johan hade ett mål med vår resa i Hong Kong, och det var att han skulle äta Michelinklassad gås. Jag hade tänkt mig att landet skulle vara ungefär som Stockholm, men jag hade helt fel. Det jag möts av är en stad full med restauranger som kommer direkt ur en actionfilm. I hälften av restaurangerna så hänger olika typer av kött, medan kocken står med en köttyxa och skär upp olika delar som gästerna har beställt.

Ett sånt ställe var det som har den prisade Michelingåsen. Restaurangen heter Kam’s Roast Goose och allt på menyn är relativt billigt. Det ser ut som en vanlig restaurang i Hong Kong. Kön är relativt lång, men om man jämför med de köer som leder fram till trendiga ställen i Stockholm så var det inget i jämförelse.

Efter att ha väntat i ca tio minuter så är det vår tur. Jag bestämmer mig för att ta samma rätt som Johan, eftersom att det känns som att han är mer påläst än vad jag är. In kommer en halv gås, och min första tanke är “hur ska jag kunna käka upp den här med pinnar?!”. Johan fokuserade på de kulinariska smaksensationerna, medan jag mest fokuserade på att inte kasta mat över hela bordet.

Efter att ha lyckats stoppa in några bitar i munnen, så inser jag hur gott det verkligen smakar. Det är som att den finaste gåsen har marinerats med den mest prisbelönta marinaden, samt att maten verkligen är gjord med omtanke. Det var inte den första gången de hade tillagat den här rätten, och jag i princip skrapade min tallrik ren. Rekommenderar starkt att ni tar en promenad dit om ni känner er lite hungriga och är i Hong Kong.

Många kramar,

Viktoria

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.