För små & känsliga  – Tvillingmorsan
Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

För små & känsliga 

Jag vet inte riktigt om jag har skrivit om Agnes eksem förut? Det är hemskt. Vi har varit till läkaren, fått salvor hit & dit. Det blir bättre ibland, och som just nu hemskt. 

Hon kliar, grinar & det är inte alls kul för henne. 

Jag ska prova att tvätta upp allt här hemma med ett tvätt & sköljmedel “för små & känsliga” för att se om det gör någon skillnad. Krämerna vi fått av läkaren funkar inte alls, och det hjälper inte mot klådan heller. 


Så ett tips jag fick va att det här tvätt & sköljmedlet från washologi.

Så ett försök med detta så får vi se om det gör någon skillnad. Jag har inte alls tänkt på att det kan vara tvätt & sköljmedel som ställer till det. 

Har du några tips mot eksem? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Malin - Tvillingmorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lena

  Nu vet jag inte om du klär barnen i svarta kläder, men det finns många som inte tål den färgen.. Mina barn har jag periodvis varit tvungen att smörja dem med cortisonsalva. Ibland har man inget val.

 2. Therésa

  Sluta med sköljmedel över huvud taget 🙂 har aldrig det… bara grumme flytande tvättmedel. Sonen reagerar på kläder som tvättats i sköljmedel. Helt prickig och får klåda. 🙁

 3. J

  Beroende på vart examen sitter så finns de som strumpor att dra på tex nattetid.
  Dermasilk heter de o får på recept hos doktorn.
  Men ja tvätt o sköljmedel e fruktansvärt mot känslig hud

 4. Lotta

  La Roche Posay. Använder duscholja, fet kräm för eksemhud och lite lättare ” lotion” på övriga kroppen. Passar alla åldrar, superbra! Tvätta med flytande parfymfritt tvättmedel. Canoderm har jag utskrivet och använder ofta till händerna som ofta kliar. Den är också väldigt bra.

 5. Marie

  Sonen har problem men det är under kontroll nu, vi undviker att bada ofta om han inte är uppenbart smutsig. Har bytt till flytande tvättmedel (självklart oparfymerat) och smörjer, främst med miniderm vid behov. Kortisonkräm behövs allt mer sällan.

 6. Elina

  Har varit ett eksembarn i hela mitt 26-åriga liv och har nog testat alla salvor som finns. Har du testat Minicare? En fet mjukgörande kräm som gör mina utslag mycket bättre. Mjukgörande är a och o 😊 smörj efter varje dusch å vid behov