Tvillingmorsan

Dela på barnen

När man delar på barnen blir dom som förbytta. Det är lugn & ro. Inget tjafs. Det känns knappt som jag har något barn hemma. 

Man är van med två virvelvindar, men när man delar på dom så har man ett litet lamm som sitter & leker för sig själv. Sover hela natten & myser gärna länge på morgonen. 

Tror nog att det är ganska viktigt att dela på tvillingar ibland, även syskon i olika åldrar. Så man får egentid med dom. Och så att dom får sakna varandra. 

Agnes & Alfred verkar må bra av det. Att vara ifrån varandra lite. Dom njuter av tiden själv, men saknar varandra efter ett tag och då är det så roligt att ses.

Det behöver inte vara en hel natt. Men en timme med ett av barnen för att lägga all fokus på denne.

Alfred är helt lyrisk över att kunna sitta i mitt knä utan att någon försöker knuffa bort honom. Jag får många pussar & han får bestämma helt själv vad som ska vara på tvn. 

Det är nog lätt att man glömmer sånt. Att ta iväg dom en & en. I alla fall jag som är ensam, har tvillingar. Är lätt att det är dom två jämt. 

Vad har ni för åsikter om detta? Kommentera gärna! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therésa

  2,5 år mellan mina men otroligt viktigt att dela på dom med jämna mellanrum! Olika stadier, olika behov… stora vill kunna få vara ifred emellanåt o ta det lugnt. Och lilla med för han ska alltid hänga med stora hela tiden. Uppmärksamhet och egentid utvecklar dem 🙂

 2. Therese

  Tips är att kanske dela på de på fsk med på varsin avd så kanske de inte är så ”trötta” på varandra när de kommer.

 3. TiinaK

  Jag har speudotwins… och dom var två i ett på dagis men sen delade vi på dem i nollan så dom får egna personligheter egna vänner liksom.. det viktigt att dela på twins

 4. Jennifer

  Jag gör likadant med våra tvillingar. Ibland behöver dom egentid och som du säger, från två virvelvindar till hur lugna som helst. Ibland tar jag med en av dom till affären, biblioteket, lekplatsen eller var som. Men jag tror bara det är bra för alla att dom får lite egentid ibland. Så härligt och se med sen när dom träffar varandra hur glada dom blir 😊

  1. Therese Andersson

   Tips är att kanske dela på de på fsk med på varsin avd så kanske de inte är så ”trötta” på varandra när de kommer hem

  2. Therese Andersson

   Tips är att kanske dela på de på fsk med på varsin avd så kanske de inte är så ”trötta” på varandra när de kommer hem