Tvillingmorsan

Mitt barn är bäst

Mina barn är absolut inga änglar. Faktiskt så är det mest kaos runt om dom. Dom kommer inte överens här hemma, slåss om leksaker och senast imorse bet Alfred Agnes på ryggen.

Det kanske målas upp ganska mycket att det ser så lätt ut med dom. Bilder när dom är glada och kramas. 

Men jag är inte så att mitt barn är bäst & gör ingenting. 

Dom har sina stunder där dom kan sitta med ipad i soffan tillsammans, skratta och vill se samma sak. Sen bryter det ut och dom slåss om vem som ska hålla i den. 

Det flyger leksaker över hela rummet. Kaos med leksaker i hela huset! Syns inte på bilden för jag hade precis lyckats plocka undan medan dom va sams. 

Varje dag är en kamp att få båda hyfsat nöjda. Att hinna med disken, tvätten osv. 

Jag är helt slut på kvällarna. Som idag. Barnen har bråkat och tjafsat. Det ska inte ätas, det ska kastas saker på varandra, man ska dra varandra i håret, man ska inte duscha för att det gör ont.   När barnen åker för Pappavecka så är man helt slut i huvudet. Av allt tjafs. Och man vill ju ha den mysigaste veckan någonsin när barnen är hos mig. Vet inte hur jag skulle orka att ha det såhär varje vecka?

Dom är fortfarande vaken nu 21.30. Dom har inte sovit någon middag idag, inte ätit någon kvällsmat, bara välling. Nu är Agnes galen för Alfred tog hennes vällingflaska ”den med grön botten” 

Klockan är ställd på 05.45 imorgon. Förskola & jobb. Jag hade behövt duscha, fixa matlåda tills imorgon & sovit för 1,5 timme sen. 

Men nu har jag gått och lagt mig. Och det är en vanlig dag i mitt liv. Man har börjat bli van. 
image
Så om du någon gång trott att jag har det superlätt och alltid mysigt med mina barn som är glada, så ser du nu att jag inte alls har det så lätt. 

Kanske lätt blir så med fina bilder på Instagram och bloggen. Och att man bara skriver om dom bra sakerna! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag tycker du skriver i näst intill varje inlägg om att dom är gnälliga, bråkiga, arga, jobbiga, stressiga mornar, panikartade kvällar och att du alltid är helt slut! Men det är därför jag ÄLSKAR din blogg! Du målar aldrig upp den där perfekta bilden, din blogg skildrar den verklighet som vi alla föräldrar lever i. Det är inte guld och gröna skogar, men trots det så älskar man dom så otroligt!

 2. Jenny

  Bor i England och tidigare pratande man mest om ”terrible twos” men nu skrivs det mest om hur det är att leva med en ”threenager” 🙂
  2-3 års åldern är tuff 🙁 men det blir lättare. Måste vara tufft att ha två som går genom denna tuffa tiden och dessutom vara ensam och inte ha 100% koll på deras rutiner varannan vecka. Tycker du verkar jätte duktig.

 3. Hellofebruary

  Viktigt att inte glömma att man inte ser helheten när man läser en blogg eller kollar instagram. Blir så lätt att man jämför sig och känner sig sämre annars för att man känner att man inte kan leva upp till samma standard. Bra med lite vardagsrealism mellan varven!

 4. Camilla

  Ohh vad det känns igen. Varje kväll är man helt tömd på ork och energi. ”Tur i oturen”att vi har våra dagar när barnen är hos sin pappa. Då kan man ladda batterierna något.
  Kämpa på 👍