Varannan vecka  – Tvillingmorsan
Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Varannan vecka 

Nu är det dags, dags att lämna barnen varannan vecka för att dom ska bo hos deras pappa. 

Det är med blandade känslor. Jag vill ju självklart alltid ha barnen hos mig, samtidigt som man vill att dom ska vara med sin pappa. 

Men att missa så många dagar med dom känns hemskt. Dom är ju min familj, som jag alltid vill ha vid min sida ♡   Det va inte såhär livet va tänkt att det skulle bli, att jag ska förlora halva tiden av mina barns liv. 

Jag önskar många gånger att jag kunde vrida tillbaka tiden, men ändå ha mina barn. Bara tänka att det hade kunnat se så annorlunda ut.  

Vi kommer att byta på fredagar. Så denna fredag som kommer lämnar jag dom för att sedan vara utan dom i en vecka. Veckorna jag inte har dom kommer jag jobba full tid. Medan jag tagit bort skift under veckorna som jag har dom, för att kunna vara med dom så mycket som möjligt.   Deras mormor & morfar kommer få hjälpa till med hämtning & lämning på förskolan under mina veckor när det krockar. Jag går 5 veckors skift, varav 3 veckor är eftermiddagsskift. 

Vet inte alls hur det kommer att gå, men på något sett så löser vi det tillsammans. 

Det blir nog en tuff tid framöver. Att vänja sig att vara utan dom så länge.

Skiljsmässan är också klar. Vilket känns förbannat skönt att ha avklarad. Det har bara väckt hemska minnen som inte går att sudda ut. 

Nu är det jag & barnen.. Varannan vecka! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Malin - Tvillingmorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emmelie

  Massa styrkekramar till dig!
  Vet inte vad som hänt tidigare då jag halkade in här när jag fick veta att jag väntade tvillingar. Livet som tvillingmamma är tufft och att drs lasset ensam kan inte vara lätt. Men jag tror du fixar det galant 😉 kram

 2. Natali

  Ja det är inte roligt 🙁 Jag har fått vänja mig vid att de stora barnen har ett annat liv varannan vecka som jag inte är delaktig i. Det är det värsta, att de gör saker utan mig, går på kalas, firar jul och så får jag inte ta del av det alls. Jag missar så mycket. Men det är ju toppen att våra barn har en närvarande pappa. Finns så många barn som inte har det. Så man ska vara tacksam för det iaf. KRAM

 3. Ellen

  Hej,

  När vi skilde oss tänkte jag precis som du: “att jag ska förlora halva tiden av mina barns liv”. Jag sörjde verkligen att jag skulle förlora hälften av deras uppväxt. Men tiden går och jag inser att det inte alls har blivit så. När vi levde alla fyra tillsammans så jobbade jag heltid, tränade, träffade kompisar, handlade, åkte iväg med jobbet/vännerna/systrarna m.m. med jämna mellanrum. Nu gör jag så mycket mer av allt det där men bara när jag inte har barnen. När barnen är hos mig så är det 100% fokus som gäller. Jag skulle faktiskt vilja påstå att det är mer kvalitet i den tid jag har med barnen nu.

  Sen har vi valt att göra något som kanske inte passar alla men för oss fungerar det utmärkt. Vi byter på fredagar precis som ni men den som inte har barnen har dem ändå måndag till tisdag. Så om man får barnen på fredagen så har man dem över helgen (till måndag morgon). Sen får man måndag kväll utan och kan då passa på att jobba, handla, träna och träffa kompisar och är sen redo att få tillbaka barnen tisdag till fredag. Att vara utan barnen en kväll/natt under barnveckan är faktiskt inte helt dumt utan ger tid. För den som däremot inte har barnen den veckan så är det istället jättemycket värt att få träffa dem igen! På det här viset går det aldrig mer än tre nätter innan man får träffa dem igen. Jag vet inte riktigt hur din relation till barnens pappa ser ut. För oss passar det men jag förstår att det inte passar alla.

  Hur som helst ville jag bara ge lite pepp, du kommer inte förlora hälften! Sen kommer ni ju kunna höras per telefon också så de kan berätta för dig saker som de har upplevt. Det kommer bli bra!

  Kramar till dig!

 4. Fr0kenflink

  Fina Malin, usch jag förstår om det känns skit och piss med hur allt blev. Du är en starkt mamma som kämpar på så väl för dina barn. Livet tar verkligen vägar man ej är förberedd på och när det händer får man liksom göra det bästa av livet som blir kvar.. Ni är en fin liten familj om tre. Ta vara på varandra. All kärlek!

 5. Carina H

  Ja tyvärr går det inte att vrida klockan tillbaka, om det gjort kanske man inte själv satt här som man gör, men jag hoppas att det går bra för Er dom veckorna du har dom, livet blir inte alltid som planerat, så jag förstår din oro, sen tror jag säkert att barnen har det bra hos sin pappa men ändå. du får jobba och dra ett stort lass barnfriaveckan, kanske ett gym pass, passa på att gå på bio, lattekvällar med någon väninna. tror att du kommer hitta ett bra sätt. har inte tvivlat en minut på detta sen jag började läsa din blogg. Stort lycka till.

 6. Teresa

  Usch och fy
  På ett sätt har jag tur min exman vill inte ha våra 3 döttrar så jag får ha dem jämt
  Men tjejerna längtar tyvärr väldigt efter sin pappa ofta
  Kram