Svar på frågestunden – Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Svar på frågestunden

• Hur mådde du under graviditeten?
– Jag mådde dåligt under hela graviditeten. Dom första 18 veckorna va värst. Sen blev det en lugn period och efter v33 så började jag må väldigt dåligt igen.

• Hur ser du livet om 5 år? Vad tror du dina barn kommer ha för intressen när de blir större?
 Vad är ditt bästa tips för att njuta av livet? Fokusera på det positiva i livet? Jag upplever att du är mkt bättre på det än jag.
– Oj! Jag hoppas att jag fått bättre ordning på livet & blivit nöjdare med mig själv. Barnen börjar på förskolan & att det fungerar bra för dom. Antingen ha utbildat mig lite vidare om det finns tid för det. Jag tror barnen kommer vilja spela Innebandy, hockey eller fotboll. Kanske även åka cross. Tips på att njuta av livet är jag absolut inte rätt person att fråga. Jag håller fortfarande på att klura ut det. Jag har alltid varit en positiv människa, men det har försvunnit. Så just nu fokuserar jag på att hitta tillbaka till den positiva-Malin. Och jag tror det är på rätt väg. Bara jag släpper andras problem & fokuserar på mina egna.

• Hur går det med träningen?
Det har inte blivit så prioriterad dom sista två veckorna. Men nu känner jag mig taggad igen, och vill ut å springa.

• Vilken är din favoritmat och vilken mat klarar du inte av att äta?
 Nämn 3 bra och 3 dåliga egenskaper hos dig själv!
 Vad är det första du tittar efter hos en kille?
– Min favoritmat är ugnstekt falukorv & potatismos. Jag klarar inte av att äta saker med bacon i. Har svårt för skinka & bacon. Men äter gärna saker med det i, bara jag får ta bort just det. Haha, svårt att hitta på tre bra saker om sig själv. Men jag tror att jag är en bra vän. Jag är duktig på att komma ihåg sångtexter & jag har enligt mig en bra humor. Tre dåliga saker – Inget tålamod, för godtrogen ibland & svär för mycket.
Jag vet inte vad det första är, jag tror det är att vi kan ha roligt tillsammans. Kunna skämta & vara så jäkla bra vänner innan det blir något mer.

Att köpa innan barnen kommer.Vad för saker tycker du är superviktiga att köpa nu i början och vad har varit totalt onödigt.
Oj! Gud va svårt. Men det bästa va mycket blöjor hemma, många små ”kräkhanddukar”, Matlådor till dig själv & pappan i frysen, fler filtar till barnen, babygym & babysitters va guldvärda. Onödigt att ha så mycket kläder till dom när dom är små. Sen tyckte jag inte att sakerna vi hade va onödiga.

Hur målade du om ditt badrumsgolv? Vilket material var golvet av? Vill gärna se före och efter bilder. Funderar nämligen också på att göra det..
– Jag köpte en speciell våtrumsfärg till golvet. Vet inte vad matrialet heter, bara en sån där matta som ofta är i badrum. Före & efterbilder kommer. Är inte riktigt klar med hela än. Men det är en sån stor skillnad.

•En undran? kommer A och A börja på föris? och om kommer Ni att dela hämtning samt lämning, kommer du att arbeta hel eller del tid?
Barnen börjar på förskolan den 25 augisti. Vi kommer ha barnen lika mycket när det är dags för förskola. Så det blir båda två som hämtar och lämnar. Jag arbetar skift, så jag kommer börja jobba 75%-80% i början. Barnens pappa går dagtid så han kommer gå hem tidigare när det är hans tur att hämta på dagis. Just för att dom ska få så mycket tid med oss som möjligt också.

Har du någon kontakt med barnens pappa?
– Ja det har jag. Vi träffas när han hämtar barnen.

Hur hamnade du i Hofors? Har du din familj i närheten?
Jag är född & uppvuxen här. Min mamma är härifrån & min pappa är uppvuxen i Gävle. Ja nästan alla i min släkt bor också här i Hofors. Vet inte hur jag hade klarat mig annars. Dom har verkligen ställt upp så himla mycket för mig, Agnes & Alfred. Jag vet att jag kan lita på dom i vått & torrt.

Funderar du nånsin på hur barnen kommer reagera på din blogg när de blir äldre? Att de blev offentliga personer utan att få samtycka liksom och följas så nära av så många läsare.
– Ja visst har jag funderat det & jag tycker absolut inte att jag skriver saker som dom inte skulle vilja läsa om sig själva i framtiden. Jag håller många saker privata. Självklart skulle jag inte skriva om dom en dag säger att dom inte vill vara med i bloggen.

Hej älskar din blogg men hängde inte med ett tag så förstår inte hur du blev ensamstående? Kan du berätta varför ni gjorde slut och sånt?
– Jag & Kristian har varit världens bästa duo. Men hans ”kärleks”känslor försvann & han kände bara vänskap på slutet. Medan jag fortfarande va förälskad i honom. Han ville gifta sig i hopp om att känslorna skulle komma tillbaka, vilket dom inte gjorde. Vi har väldigt olika syn på familjelivet, och det är saker som gnagt i oss båda. Jag kanske va för på honom om vissa saker som är hans ensak vilket gjorde mig till en ganska tråkig flickvän som bara gnällde. Men jag hade absolut önskat att han talade om det innan vi gifte oss, och inte ledde mig in på dom tankarna. Och det vet jag att han tycker såhär i efterhand också.

•Hade du tankar på barn innan A&A. Hade du och K planerat det? (Det kanske inte var planerat heller?) Eller har du varit sugen på det med andra pojkvänner? Vill bara veta hur det är att veta och med vilken.
– Jag har alltid längtat efter egna barn. Jag va 18 år när jag träffade K så vi pratade alltid om att skaffa barn när jag va runt 23 år. och så blev det. Vi hade inte planerat dom men vi gjorde inget för att förhindra det heller. Jag har inte pratat om barn eller planerat det med någon av mina tidigare pojkvänner.

Beskriv likheter mellan Alfred och Agnes! Likheter mellan dig i sättet att vara och utseende m.m.
Har du fler planer på radhuset?
Vill även ha fler länkar på inredning (om du har) för har precis köpt hus och behöver billig och snygg inredning.
– OJ! Det finns inga likheter mellan dom. Dom är två helt olika personer med helt olika intressen! Agnes ser jag mig själv i som barn, och det säger dom flesta som ser henne också. Hon har lika humör som mig, men kramas & pussas gärna lika som sin mamma. Hon är hårdhänt lika som mig också. Haha. Alfred är mer lik sin pappa, men jag ser även vissa drag från min släkt i honom. Han är ofta glad och sysselsätter sig med saker själv. Mammas lilla pojk. Radhuset är det många planer på. Köket ska rustas, det ska byggas staket & det ska läggas nya golv framöver. Även altanen & badrummet på övervåningen ska rustas. Så jag håller mig sysselsatt ett tag framöver. Det blir absolut mer prat om inredning & länkar. Ska försöka knåpa ihop ett inlägg idag/imorgon om lite favorit inredningsprylar.

Har du några planer på att ta hem Allan igen?
Innan du och K gick isär, hade ni planer på fler barn då?
Ska A och A börja på dagis?
Kan du göra videobloggar?
Kan du göra ett inlägg ”en vanlig dag hos oss” med både ris och ros?
Vill du träffa en ny/träffar du någon?
– Nej. Allan har flyttat hem till min faster. Nej jag och K hade inte pratat om fler barn. Han ville bara ha två & det fick vi på en gång. Dom börjar på dagis i Augusti. Nje, jag gillar inte att prata på film. Men fler filmer på barnen kan det bli. Ja absolut, en vanlig dag hos oss skulle vara roligt. Jag träffar ingen seriöst just nu, Men jag tar det som det kommer.

Hur känns de nu när du är ensam ? har du kunnat gå vidare efter barnens pappa? Mår du bra idag ?
– Det går väldigt upp & ner. Vissa dagar känns det bra & andra helt åt helvete. Även hur jag mår, det kommer ta ett tag att komma tillbaka, kunna lita på någon igen osv. Men jag går och pratar med någon som verkligen hjälper mig att försöka må bättre.

Jag undrar hur ofta har barnen umgänge med sin pappa är det varannan helg eller oftare? Gråter dom när du lämnar till pappa? (Min dotter stortjuter varje gång därav frågan) ska dom ha längre semesterumgänge i sommar med pappa?
– Barnen är med sin pappa ca 9 dygn i månaden nu. Vilket han och jag kommit överrens om! Det passar honom och mig bäst just nu. Nej dom blir glada när dom ska få åka till sin pappa, och springer gärna ut till bilen när han kommer. Vilket känns jätteskönt. Vi har delat upp det lite, men dom kommer ha lite längre perioder än nu med sin pappa under vår semester.

Saker du önskar att någon köpt åt dig när du var gravid/när barnen var nyfödda?
– Jadu, det finns en hel-del man behöver. Jag saknade inget, och uppskattade vad folk än köpte. Mina föräldrar hjälpte till med mycket så jag hann aldrig fundera vad jag behövde. Men uppskattade blöjor, filtar, nappflaskor, kläder osv.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.