Frågestund – Tvillingmorsan
Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Frågestund

Selma spa sunne

– Här öser regnet ner & det åskar! Brrr vad passar då bättre? Fråga på! Så svarar jag imorgon.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Malin - Tvillingmorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Hur var din graviditet? Gjorde ni något kub test? Hur kommer det sig att ni flytta till ett stort hus så snabbt?( känns som att man flyttar till hus när man är lite äldre) Vart kommer barnens namn ifrån/ släkt namn? Vad tycker barnen mest om att göra i dagsläget? Vill ni ha fler barn i framtiden?

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   De första månaderna va HEMSKA. Jag kräktes så fort jag stod upp. Vi gjorde inget kubtest. Vi hyr vårat hus, Faktiskt så skrev vi på avtal för ett radhus igår. Så vi flyttrar. Tycker inte det är tidigt. Kristian är 30 år 🙂 Det va Kristian som kom på namnen när vi satt & pratade om namn. Så dom kom från fantasin. – Barnen älskar att åka i sina gåstolar. Dom är helt galna.. Så sött! Vi har olika åsikter om det, jag vill, han inte ! Kram

 2. matilda

  Är det något du hade velat veta innan du fick tvillingarna som du vet nu (gällande barn/familjeliv)?
  Vilka är de 5 viktigaste sakerna du rekommenderar en gravid att köpa?
  Hur fungerar amningen när du har två små?
  Vad heter barnen i andra namn?
  Vill ni ha fler barn i framtiden?
  KRAM

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Åh va svårt! Jag vet faktiskt inte, nu har jag funderat i 10 minuter men kommer inte på något.
   5 viktigaste sakerna ( vet inte om det är till baby eller dig själv så jag blandar) , 1-sköna underkläder 2- bröstvårtskräm 3- sköna kläder till dig & baby, 4- Ett babynest – 5 – Pysventiler

   Jag kunde bara amma till barnen va 3 månader! Det fungerade sådär. Men ingen va nöjd. Agnes IRENE & JAN Alfred. – Vi är oense om fler barn, jag kan tänka mig, men inte Kristian!

   Kram

 3. Elin wernvik

  Jag undra hur fördelningen ser ut hemma hos er med barnen. Har ni några rutiner på vem som gör vad när ni båda är hemma eller hur fungerar det för er? 🙂

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Hej! Nej det har vi inte. Jag tar nog på mig mer & bara kör mitt race eftersom det är jag som vet deras rutiner. Men nu har Kristian semester & blir mer delaktig! Så då har vi honom hemma mer!
   Kram

 4. Anna

  Hej!
  Jag undrar också hur du har råd att shoppa så många och fina saker nu när du är mammaledig? Jag själv hade inte mkt pengar över. Tjänar du pengar på din blogg? Vad jobbade du med innan barnen kom? Hur länge ska du vara mammaledig? Tack för en jättefin blogg! Läser den minst 1 ggr per dag! Kram!

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Hej!
   Jag får väldigt mkt av släkt & vänner. Dom skämmer bort mig & barnen! & allt jag handlar är för mina pengar jag har haft undanstoppade på ett sparkonto! Älskar att handla barnkläder. Jag får en slant för att jag driver min blogg, Men inte så jag inte behöver jobba. hehe. Jag jobbar som badvakt/cafeteria personal på ett badhus. Jag ska vara mammaledig till barnen är 1,5 år! Eventuellt börja jobba 50% när dom är 1 år! Va roligt att du läser<3 Kramar

 5. Erina-mamma till pseudotvillingarna wilmer och wilma

  Vem föddes först av alfred och agnes?
  Hur många minuter skiljer det mellan dom?
  Gjorde det ondare första eller andra som du födde?

  Har ni dubbelt av allt eller delar dom endel saker?

  Vilket är ditt favorit märke på barnkläder respektive barnpryl?

  Följer dom varandra i utvecklingen?

  Om jag och barnen tar en biltripp får vi komma och hälsa på er då?

  Puss snygging ❤️

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Alfred föddes först. Det skiljer 11 minuter mellan dom. Oj. Jag tror Alfred gjorde ondast. Vi har dubbelt av allt 🙂 Hm. Barnkläder är svårt kan inte välja en! Newbie, geggamoja, lewolly! Barnprylar säger jag maileg. Alfred har alltid varit före i allt. Men nu börjar Agnes komma ikapp & kunna saker han inte kan. Ja det får ni absolut göra <3 Puss

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Oj. Det bara blev så. Från att endast skriva om lilla mig från Hofors.. Så blev jag gravid med tvillingar & folket började trilla in. Sen nu så tror jag folk kikar in för att dom gillar barnen & vad jag skriver om. Jag har inga riktiga tips för att bli stor efter som jag inte gjort något för att bli det. Men kan säga att va dig själv, lär känna dina läsare & se vad dom gillar. – Läsarna stannar om dom gillar det dom ser, man vill ju att dom ska komma tillbaka 🙂 Hoppas du fick svar.. Annars finns jag på mail : [email protected]

  1. Anonym

   Frågorna kom inte med haha
   Vad fotar du med?
   Vad redigerar du bilderna med?
   Vad har du för mobil?
   Hur många timmar ägnar du åt bloggen varje dag?

   Tack för att vi får följa ditt liv med tvillingarna

   1. Malin - Tvillingmorsan
    Malin - Tvillingmorsan

    Jag fotar med en Nikon 5300
    Jag ljusar endast upp bildera, tex i picasa eller i mobilen.
    Jag har en iphone 5
    Oj, det är olika.. 2-3 timmar vissa dagar – 1 timme andra 🙂

    Va roligt att du vill följa! Kram

 6. Alexandra W B

  Hej! Jättefin blogg!

  Var det svårt att få in någon teknik i början med två st bebisar när din sambo började jobba igen och du var tvungen att ta dem helt själv? Vad hade du för knep? Jag känner att jag knappt räckte till åt en bebis och bara tanken stressar mig att jag kunde haft en till bebis som ligger och gråter och väntar på sin tur.

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Hej! Tack 🙂 – Oj, ja det va stressigt. Jag va mkt hemma hos min mamma i början! Sen fungerade det bättre & bättre. Knep & knep! Inte stressa & ta en i taget. Man kan bli galen när man ska fokusera på att få en bebis klar, medan den andra gallskriker. Men man måste andas ut & köra på! Men det är kaos ibland ;D

 7. Agnes

  Har du några tips till en blivande mamma? Tex vad man absolut måste ha till sin lilla bebis eller kanske nått om förlossningen?

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Att inte lyssna på dom som tror att dom vet. Du vet det bästa för ditt eget barn – Förlossningen. Jag va rädd, Men nu känns det ljusår bort. Det går över så “snabbt” – Sen har du ditt/dina mirakel i famnen. Tänk på andningen – Andas djupt! Jag tycker att babynest har varit en bra sak att ha 🙂

 8. Mandy

  Hur har
  Du råd att shoppa Så mycket dyra kläder/saker när du är mammaledig ? 🙂 super fina saker

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Hej! – Jag hade sparat mycket pengar när jag jobbade. Sen hann jag knappt köpa ett enda klädesplagg när jag va gravid eller barnen föddes. Både barnens mormor & moster va helt shoppingtokiga & kom nästan med något varje dag. Så barnens mormor,morfar & farmor & farfar har hjälpt till med vissa saker. Så då har mina pengar gått åt att handla nu i större storlekar. Men jag har även en bloppis på instagram där jag säljer barnens kläder. Så säljer jag för 1000kr så har jag 1000kr att köpa nya kläder för:)

 9. elin

  var du tvungen att skapa rutiner åt tvillingarna eller började det komma av sig själv efter ett tag?

  Ammar du tvillingarna eller har du ammat dem? Hur länge isf?

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Jag vet faktiskt inte. När dom är 2-3 år kanske dom får egna rum! – Det går jätte bra, vi provar oss fram för att se vad dom gillar 🙂 Det blir lite kladdigt överallt. Men det är sånt som hör till! 🙂

 10. Emilia

  Skulle du kunna skriva hur en vanlig dag ser ut hos er?
  När bestämde ni att A & A skulle heta Agnes och Alfred?
  Vad hade ni för andra namnförslag?
  Kan du visa hur ni bor?
  Tack för en bra blogg!
  Kram

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   En vanlig dag – Vi vaknar ca 09.00 efter en natt där man sprungit fram & tillbaka med nappar & mat. Vi bestämde det i ca v35 tror jag. Vi hade Tage & Lily som förslag- Ja det kan jag absolut göra. Men vi ska flytta snart så det kommer vara kaos 🙂

   Tack för att du läser.. Kram

 11. Saga

  Vad jobbar Kristian med?
  Hur sparar/sparade ni pengar till alla resor? Typ Hawaii och USA som visst kostar en hel del?
  Blir det någonsin gräl om vem som betalar vad, blöjor/mat/räkningar eller så? Eller har ni gemensamt konto för sådant?
  Tack på förhand för svar! 🙂

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Kristian jobbar som installations-chef på ett företag i Falun. Vi har lagt undan pengar varje månad. Det har gått fort då vi lagt all fokus på just sparande till resan. Innan vi fick barn så fokuserade vi på resor & jag gjorde inte så mycket annat än att jobbar. Ne vi grälar aldrig om pengar, Han har sitt & jag har mitt. Jag betalar nästan all mat & blöjor. Sen delar vi på räkningarna! Men vi ska göra ett gemensamt matkonto framöver. 🙂 Kram

 12. Sofia

  1. När ska ni gifta er?
  2. När vill du gifta dig?
  3. Vad föll du för hos din partner?
  4. Vilka är Kristians positiva/negativa sidor?
  5. Vad heter Alfred och Agnes i mellannamn?

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   – Vi har inget bestämt
   – Jag vill gifta mig när vi känner att det är rätt tidpunkt
   – Åh. Jag föll för hans blyghet
   – Hans positiva är att han alltid får mig glad. Hans negativa är att han lever mycket i sin värld.
   – Jan Alfred & Agnes Irene

 13. Nadja

  Hej Malin! Jag är så nyfiken hur det känns nu såhär efter fem månader med dina söta små bebisar : ) Får du sova på nätterna? Känns det som att kroppen återhämtar sig bra efter graviditeten och förlossningen? Har du fått något speciellt tips eller råd som har varit extra bra när man ska bli tvillingmamma? Det blev visst många frågor : ) Kram och tack för att vi får hänga med i din värld

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Hej Nadja! Åh. Det känns både underbart & skräckinjagande. Jag är så lycklig, men det är ändå tufft med två små! Kroppen återhämtade sig otroligt bra, självklart så har jag mycket att jobba på. Knipövningar, promenader osv. Men det är av lathet jag glömt bort sånt. Tips – Försök att inte stressa, ta det lugnt. Sätt dig ner & gråt om du känner för det. Det kommer vara många hormoner som flödar. Jag har suttit & gråtit mycket för att jag tycker det varit jobbigt, men varenda litet leende dom ger så får man 110% energi – Försök skapa rutiner, mat, sova osv. Det är svårt men tillslut lyckas man. & det kommer vara guld värt när dom sover 30 minuter samtidigt. Har du fler frågor så är det bara att fråga på – Du får gärna maila också [email protected] ! Va roligt att du läser, Många kramar