Tvillingarnas sovrutiner – Tvillingmorsan
Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Tvillingarnas sovrutiner

the sleepy collection (6)

Idag är dom 5 månader – Herregud!
Sov-rutiner vid 5-månader – Barnen börjar få bättre sov rutiner. Vi byter till pyjamas runt 19.00 för att sedan göra natti natt välling & lägga sig i sängen. Det kan dröja mellan 15-60 minuter innan dom somnar. Det är varierande i från dag till dag. Dom sover i varsin säng som står tätt bredvid varandra. När dom väl har somnat så får man springa upp några gånger. Sätta i nappar & ge dom lite mer välling. Agnes är hemskt bestämd & henne får man kämpa lite med innan hon somnar riktigt. – Innan så skrek dom mest hela tiden. Konstant enda fram till kl 00.00.

Under natten så vaknar dom mellan 03.00-04.00 för att äta mat. Sen somnar dom om för blöjbyte runt 06-07.00! Så skönt att det är ungefär samma klockslag varje natt så man vet vad dom vill. Minst en gång bär jag över någon av dom för att trösta i vår säng. Då somnar dom så fort dom lägger sig ner på min arm, Då får dom bäras över till spjälsängen igen. Mellan 08.00-09.00 gör vi morgon. Men ibland slår dom på stort & sover till 10.00.

Det som är svårt med två små är att dom ofta väcker varandra. I vissa lägen som vid matdags är det bra. Men det är inte roligt när båda sätter igång att skriva mitt i natten pga att den ena tappat nappen. Men jag tycker våra nätter går bra. Jag trodde det skulle vara värre.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Malin - Tvillingmorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej! Vad hade dina små för storlekar när dom var nyfödda? Vad har dom för storlek nu? Är så osäker på barnstorlekar och på ett ungefär hur länge dom kan har en del kläder.
  Kram

  1. Malin - Tvillingmorsan
   Malin - Tvillingmorsan

   Hej! Agnes & Alfred hade 44 när dom
   föddes. Men jag rekommenderar att köpa storlek 50 & 56. Inte för mycket i 56 för jag tyckte det va ganska snabbt man fick byta till 62 🙂 hellre för stort än för smått!