Resa med småbarn – Tvillingmorsan
Malin - Tvillingmorsan

Tvillingmorsan

Resa med småbarn

pic_202884615

Innan barnen kom så har vi rest ganska mycket. Till Thailand, Grekland, Hawaii, Usa, Italien osv. Och vi hade en planerat resa till Jamaica denna vår, Men något underbart kom ivägen. BARNEN! Älskar att resa, upptäcka nya platser! Det är en del av mig. Och vi kommer resa mycket i våra liv. Jag hoppas verkligen vi kommer ta oss i väg på alla resor vi tänkt. Och att barnen kommer vilja följa med.

En fundering, När tycker ni att barnen får följa med utomlands? I vilken ålder tycker ni?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Malin - Tvillingmorsan

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. klara

  Glömde säga! Mina vänner var på Jamaica nu i februari och jag bad dem att kolla ordentligt om de tyckte att det verkade ok att åka dit med barn, och de sa att det absolut var barnvänligt! 🙂

 2. klara

  Jag pendlar i princip mellan Polen och Sverige eftersom jag pluggar i Polen men vill hälsa på i Sverige så mycket jag kan. Min dotter är med mig hela tiden. Vi började flyga när hon var 3 månader och nu har hon flugit ca 10 ggr.
  Det har aldrig varit några problem alls, men det var lättare ju mindre hon var eftersom hon inte var så rörlig då. Nu vill hon helst krypa fram och tillbaka i flygplansgången hela resan och prata med alla på flyget. Det går ju också bra 🙂 Men lite bekvämare när hon bara satt i mitt knä.

 3. Ellianne

  Enligt en narkosläkare på mitt jobb så ska små barn under sex månader helst inte flyga alls, det har med att göra att deras lungor inte är utvecklade för trycket som uppstår i flygkabinen. Hen berättade att hen alltid tyckte att det var lite obehagligt att flyga i samma plan som spädbarn för han visste vad som kunde hända. Även infektionsrisken är större i ett flygplan.

 4. Jenny

  Min syster reste med sin lille son när han var drygt 4-5 månader, det gick super! Hon rådfrågade sin svärfar som är läkare och det var inge problem.
  Barnet som nu är 8 år minns inte resan.
  Kramisar!

 5. Bullermamman

  Ååååh, Jamaica! Har varit på g dit jag med, hade tänkt backpacka runt lite & leva rastafarian under några veckor när jag var runt 20 år. Dock flyttade jag till London istället, o när jag kom hem träffade jag Martin och fastnade 😉 hihi. Älskar reggae & hela den mentaliteten, så det hade varit sååå kul att komma iväg! Hoppas ni kommer iväg dit ni önskar snart! 🙂 puss o kram

 6. Lisa

  Sienna var fyra månader, och det funkade bra för oss. Men då åkte vi på en enkel charterresa, och dessutom helammade jag fortfarande. Och hon var ju bara en styck! 😛 Andra gången vi åkte var hon strax över ett år, och det gick minst lika bra.

 7. Susanne

  Våra tvillingar kom den 9/3-14 och 8 dagar senare bokades deras första flygresa till USA 🙂 Vi åker i början på augusti så dom kommer alltså att vara 5 månader. Övertygad om att det kommer att gå bra men inser ju att vår första resa som familj kommer att bli annorlunda mot när vi bara var två 😉

 8. Johanna

  Vi åkte till mina föräldrar som bor i Singapore när Eddie var 3,5 månad. Vi inte även till Bali. Det gick hur bra som helst. Han sov i stort sett hela flygresan både dit och hem. Blir ju lite jobbigare ju äldre de blir, mer vilja : )
  Vi åkte till Mallis när han var 11 månader och det var lite bökigare. Han sov större delen av flygresorna men när han var vaken så ville han få runt och kolla läget i planet. Åker till Singapore i jul igen också så då kommer han ha fyllt 2 år så det blir spännande hur han kommer vara då : )

 9. linn

  Helt klart kan ni ha med dom på resa det är bara att man får ju räkna med att resan kanske inte blir som man brukar ha det 🙂 Och man kanske får anpassa platser en aning. Man prioriterar ju kanske en bra pool istället för en fin strand osv..
  Det kan nog även va skönt med en mormor eller farmor med som lite avlösning om man känner det, speciellt kanske för er som har två busungar!
  Vi skulle åkt till Thailand i december med Walter som då skulle vart 19 månader bara vi 3, nu ändrade dom ju vår bokning så vi bokade om till en cypernresa i september när Walter är 16 månader istället 🙂 Och då även med sällskap av både mormorn och farmorn 🙂

 10. Hanna

  Albin var 4 månader när vi flög första gången. Det är skönt när de är så små och inte vill röra sig såsom krypa och gå. Men detbberor ju också på vart man reser. Vi åkte till kina så hade 9 timmars flygresa + mellanlandning.

 11. nlie

  Tja flyga med en bebis är hundra gånger lättare än att flyga med en 1-2åring så känner man sig redo tycker jag man kan sätta fart o resa när dem är några månader. Har rest mycket med mina barn och det har aldrig varit några problem, mycket lättar dock när dem är bebisar och nöjer si med att sitta i vagnen eller vad man nu vill göra. Vi är en äventyrsfamilj och inte så mycket för att ligga på stranden hela dagen så våra barn har tidigt lärt sig att hänga med, vi går långa promenader, hyr bil och kör långa turer på småvägar, utforskar städer, klättrar i berg osv. Vår dotter var 1 månad nr hon flög första gången och 3 mån när hon besteg ett berg första gången 😉 Men vår äldsta son var nog 10mån första gången han var ut på flygtur.
  Så jag tycker att det bara är o köra så fort man själv är bekväm med det, dock får man ju ta hänsyn till barnens behov och det blir ju inte på samma sätt som innan man hade barn!

 12. Nathalie

  Jag tycker att det beror på vart man reser:) känns ju mycket tryggare att resa inom eu till exempel, därför känns det som att det kan man göra typ så fort man själv känner sig redo. Men jag skulle nog inte vilja resa till Thailand t.ex. Förrän min son är minst 1, gärna 2. Men det är ju upp till var och en 🙂

 13. Anna

  Jag tycker att det är helt upp till föräldrarna. Är de resevana (som ni är) så kan det gå bra relativt tidigt. En annan mammabloggar tog med sig sina två barn (då ca 2 resp 4 år) till Thailand i en månad. Inte på en chartrad resa utan åkte omkring på upplevelser. Det fungerade bra för dem.
  Mina föräldrar tog med min storebror till Färöarna när han var under 2 år (tidigt 70-tal), på en TÄLT-semester! Mamma säger fortfarande att det var den dummaste idéen som de någonsin har haft… 😉
  Så känner ni att det är rätt för er, då kan jag inte tänka mig annat än att det är rätt! Kram!