Tvillingmorsan

Hemorrojder

Local Disk D_9232012214Varning varning för er finkänsliga!
Jag tänker skriva om sånt ingen skriver om, men som är för jäkla drygt!
Hemorrojder! Jag hade inte en aning om vad det va innan jag blev gravid!
Självklart hade jag hört ordet, men aldrig fattat innebörden av det!

Vanligare hos gravida
Det är vanligt att gravida kvinnor får hemorrojder. Dels har gravida en större mängd blod i kroppen
, dels trycker den växande livmodern på de stora blodkärlen i buken vilket i förlängningen gör det lite
svårare för blodet att cirkulera. Detta leder till att trycket i ändtarmens blodkärl blir högre och att
hemorrojder lättare bildas. Vanligtvis försvinner de efter förlossningen.

Hur som helst så är det förfärligt och gör förbaskat ont.. Till mina gravida läsare.. Om ni får
det, börja behandla på en gång! Ja självklart om ni inte är gravida också !

Så det kan läggas på en till sak på  mina graviditetsbesvärlista
Hemorrojder check

Förlåt för mycket information, men ingen hade meddelat mig om dom. Så nu har jag i alla fall
talat om för er vad som kan hända under en graviditet! Är självklart inte rosa moln och regnbågar
när man är gravid. Vilket jag nog trodde innan.

Självklart kommer det att vara värt det när jag har mina små i famnen. Bristningarna på magen,
låren osv. Det kommer vara minnen för livet, minnen att jag har klarat av att bära mina barn!
Men när man är uppe i allt, när man ser första bristningen. Det gör ont i hjärtat.  Ont att se
sig i spegeln och inte känna igen sig själv. Vart är min kropp, hur kommer jag att se ut efter
förlossningen?
Alla nätter jag sitter på sängkanten och gråter, för att jag inte kan somna av uppstötningarna,
värmen och känslan av att ha tvåbowlingklot som ska ut mellan benen.

Rädslan för förlossningen, hur kommer det gå? Samtidigt som jag är så taggad, taggad på att
få föda fram mina barn, Och börja på ett nytt kapitel i livet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Ja du, det är verkligen inte kul med hemorrojder…och att det är så vanligt bland gravida hade gått mig helt förbi också. Jag fick någon gång runt v 30, men inte så farligt, värre var det efter förlossningen, suck. Jag blev lite klippt men det värsta efteråt var baken…fy fasiken! Nu är dottern 4 år och jag är nästan bra, men de kommer tillbaka igen lite då och då, om jag blir förstoppad och blir sittandes länge på toaletten. Så idag väntar jag aldrig med att gå, när jag blir nödig, bara att gå direkt!
    Mitt bästa tips precis efter förlossningen är värktabletter (som någon annan skrev: 1 diklo + 2 alvedon) och bedövningssalva. Försök sedan ”peta” in dem igen, då rinner blodet bättre och det gör inte lika ont. Bästa salvan är alla gånger ”Traumeel”. Köp och ha hemma och smörj smörj smörj!
    Barnen är ju så klart värda allt men vissa grejer vill man verkligen slippa! Lycka till! 🙂

  2. Maria

    Jag har ramlat in på din blogg/instagram och följer dig varje dag nu i väntan på småttingarna. Så spännande! Varje dag, varje timme är du lite närmare slutet, även om det känns hopplöst och så tufft ibland. Kämpa på!

    Hemorrojder är vidrigt och fruktansvärt. Och precis som du säger så pratar aldrig folk om det, så när man väl får det känner man sig väldigt ensam. Jag fick det efter förlossningen med dottern och hade aldrig haft det innan. Jag hade jätte besvärligt och kunde knappt sitta och allting gjorde ont. När jag var tillbaka på tredagarskollen med dottern så pratade jag med läkaren och hon rekommenderade isbinda. Det var det bästa man kan tänka sig. Låter väldigt konstigt, men funkade superbra. Kylan har ju en avsvällande effekt..

    Man blöter en binda och doppar ner den i vatten så den blir helt blöt. Sedan vrider man ut lite vatten så den inte blir så stor och så det inte droppar för mycket om den. Och så in i frysen någon timme så den stelnar. Sen kan man lägga den i trosorna, men lägg någonting mellan så de inte blir allt för kallt så man får urinvägsinfektion eller något sånt. Jag vek min så den inte blev så lång, sen stoppade jag den i en strumpa innan jag la den i trosorna.. Jag skojar inte när jag säger att på 2 timmar hade det blivit så mycket bättre och dom hade krympt jättemycket. Var så skönt! Prova det om du känner att det är besvärligt. Jag hade sytt två stygn också, så det bedövade ju hela nedre regionen så det var bara positivt och jättebra smärtlindring.

    Lycka till med allt nu!

  3. Jossan mamma till Elsa

    Hahaha! Underbara du som skriver sanningen!!! Det är så viktigt att prata om sådana saker som är lite mindre rosaskimrande.
    Den belöning som kommer är i slutändan värd alla bristningar och hemoröjder, men när man är mitt uppe i graviditeten tänker man inte så.
    Du kommer att fixa förlossningen galant! Du har sån bra inställning!
    Det MÅSTE bara vara nära nu:)!!!! Sköt om dig!
    Stor kram

  4. Maria

    Välkommen till klubben! Jag fick det i v 30. Kunde inte sitta eller gå visa dagar för det gjorde så ont! Har dock inte fått bort dem än. Är ju mycket bättre men inte borta fast jag använt salva efter salva:(. Hoppas det är lättare för dig!! 🙂

  5. Frida

    Åh stackare! Jag fick hemorojd direkt efter förlossningen :/ inte kul någonstans! Så ta med kräm! Och köp diklofinak, bra smärtlindring för snippan (stygnen) efter förlossningen! 1diklofinak + 2 alvedon tog jag 1-2 veckor efter!

    Säg till din barnmorska när det är dags att du känner viss rädsla och att hen måste hjälpa och guida dig med andning och när du ska krysta å så! Du kommer greja det galant! Om det hade varit tidigare så att jag tipsat dig om boken Rädsla för att föda (tror jag den heter)! Men nu borde det väl vara dags för igångsättning väldigt snart! Har du tänkt nåt på smärtlindring? Jag bestämde mig i förväg att jag skulle ha epidural (bästa beslutet jag har tagit)! Då var det inget jag behövde börja fundera på när dom frågade. Du är super duktig som grejat att gå så långt! Förstår att du gråter dig genom nätterna! Snart har du glömt allt det här! Å det positiva är ju att nu behöver ni inte vara kvar länge på bb, utan får komma hem snabbt med era små! Lycka till! Kram

  6. Susanna

    Stackare!!! Många som lider i det tysta om det där bra att du tar upp det! Jag hade också en del besvär under graviditeten. Men! Vad många inte vet är att vanlig hydrokortison salva funkar sjukt bra på dom utvändiga! Det hjälper av svällande.

  7. Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

    Ja dessa hemorrojder är HEMSKA.
    Hade de som gravid nu med nummer 4. Dem andra har jag klarat mig som gravid. Men EFTER förlossningen har jag haft varje gång.

    Så ett tips. Se till att ha suppar och krämer hemma så du kan börja behandling direkt. ( att ha de samtidigt som man har ont efter förlossning är inget kul, kan de lindras snabbt har man gjort de man kunnat iaf )

    Lycka till.. Nu tycker jag dem små kan komma ut