Trettonbarnsmamman

Jordgubbstårta med vitt chokladtäcke

                         Jordgubbstårta med vitt chokladtäcke

Botten

3 ägg
4 dl strösocker
150 g smält smör
2½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1 dl hallonmarmelad

Chokladtäcke

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Garnering

50 g pistagenötter (helst osaltade)
1 liter jordgubbar

Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Häll i en stor bakpappersklädd form med löstagbar kant eller en långpanna klädd med smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kallna. Bred på hallonmarmeladen över bottnen.

Gör chokladkrämen. Koka upp 1 dl vispgrädde. Ta av från plattan och bryt ner chokladen. Rör till en slät kräm och låt den svalna. Vispa resten av grädden och vänd ner i smeten. Bred ut ovanpå hallonmarmeladen. Ställ in i kylen några timmar (helst över natten).

Dekorera med jordgubbar och hackade pistagenötter vid servering.

   

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ella

    så jäkla duktig du är som tom hinner baka! Det hinner inte jag fst jag bara har två barn. Men din tårta bara måste jag ta mej tid att göra! Den ser super god ut!!