Trettonbarnsmamman

Gräsmattan, regler m.m

All regn som varit har gjort underverk med gräsmattan. Den växer i turbofart. Så när vi åkte till Idre såg tomten inte alls ut som den gjorde när vi kom hem igen. Och Peter får spel i kroppen när gräsmattan ser ovårdad ut 😀 så idag har han jobbat hårt med mattan. Och det finns ju en del kvadratmeter så det var inget entimmesjobb direkt. Men resultatet av ett gäng timmars jobb blir bra som f*n 🙂
Natten med Tintin gick bra. Jag gick ut med honom kl. 3 och 5 när han gnällde men annars har han legat snällt i sin bädd. Han har varit mycket piggare och busigare idag mot igår. Och han älskar all uppmärksamhet han får när han vill leka. Vi har från början varit noga med att tala om för barnen att Tintin skall inte störas när han lägger sig för att vila. De större barnen förstår det utan några större föredrag om varför. Och de mindre har efter några tillsägelser fattat galoppet de också. Även Lilja. Tintin älskar David och ligger David på golvet så lägger han sig gärna tätt intill. Vi är så klart noga med att hålla koll så inget galet händer 😉

image

Idag har David fått äta lite burkmat för första gången. Jag har aldrig haft någon panik med att börja med smakportioner direkt när bebisen blivit 4 månader. De flesta barnen har varit runt 6 månader gamla och Lilja var nog minst 8 månader. Hon gillade aldrig barnmaten utan ville ha vår mat och sen dess har hon också ätit det med en god aptit.
Jennifer och Selina har de senaste veckorna undrat när David ska få prova på barnmat och sist vi handlade fick de köpa 2 burkar med mat. Idag var den stora ” äta riktig mat första gången”-dagen här. Selina ville vara den som gav honom maten 😉

image

Och David tyckte verkligen om maten 🙂

Angående mat så gjorde jag sjukt goda potatisar till middagen! Efter ett tips som Ninas man Tony la ut på Fb för någon dag sedan. Egentligen ska de grillas men jag var så sugen på de att jag gjorde i ugnen 😉

image

Färskpotatis
Skär några skåror på ovansidan
Salta, pepra och klicka på lite smör och krossad vitlök. Packa in i folie och lägg på grillen 😉 Visst låter det gott??
Vi spetsade våra potatisar med riven Västerbottenost……oj oj oj så gott det blev då! Nästa gång gör vi potatisen på grillen.

Dags för kvällens sista kissrunda sen sova sig lite…

Kram ❤

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elsa

  Alltså, där är 24 timmar på ett dygn, Mirka verkar inte sova med än 7, hon skriver ofta väldigt sent om kvällarna, de minsta sover väll vid 20 kanske, alltså har hon flera timmar att sitta med Linnea och prata/umgås osv.
  Att skriva bloggen tar kanske 30 min max, förstår inte hur så många kan tolka ur en text hur hon gör med Linnea, ett tonårsbarn som bloggar är svårt att veta exakt oxå hur det är, ena sekunden är allt jätte bra och nästa piss,
  Tycker inte man kan på något sätt klaga på Mirka hur hon sköter sin dotter genom att läsa deras bloggar.
  Beundrar verkligen dig Mirka som tar dig igenom allt detta, och får så mycket skit av läsare.
  Önskar att Linnea snart mår mycket bättre. Kram

 2. ulrica

  Hej undrar om hur många grader du hade på ugnen till potatisen och öppnade du foliet i slutet så dem fick färg? Om man använder grillen ska man lägga dem på galler eller direkt på kolet? Och hur lång tid?

 3. Nina Hermansen

  Heeeej min fina vän!

  Nu var det längesen vi pratade! Ni har ju fått en till ”bebis”. Åh så mysigt. Måste få gosa på honom snart. ❤️

  Visst är potatisen god! Galet god verkligen. 🙂

  Hoppas vi får till en dejt snart!

  Puss & Kram ❤️

 4. annema

  Även äldre kan må dåligt, ha ångest, som sagt: inget att skämmas för. Du skrev att du vet exakt hur det Linnea upplever är. Det tolkar jag som självupplevt. Linneas föräldrar tar väl hand om henne.

 5. evelina

  Ha,ha………nej ingen fara med mig, Jag skulle kunna vara mormor till Linnea o barn och gamla ligger mig varmt om hjärtat! Så enkelt är det! Skrev att jag ville dem gott bara. Hmn …….funderar på kommentaren, vem som döljer sig där……

 6. annema

  Evelina: har du lidit av psykisk ohälsa själv? Jag får den uppfattningen av din kommentar. Du är orolig över Linnea, är det i själva verket du själv som skulle behöva stöd och bekräftelse? Många läsare reagerar så starkt pga sin egen ohälsa eller bekymmer i den egna familjen. Det är inget att skämmas för.

 7. evelina

  Vet faktiskt inte hur du/ni tänker? För har du inte fullt upp ändå + en dotter som mår jäkligt dåligt o skulle säkert behöva den omsorg och bekräftelse, som du/ni ger valpen. På bloggen ”ropar” hon på hjälp. Jag vet exakt hur det Linnea upplever är och hon behöver all stöttning hon kan få. Det är fruktansvärt att leva med ångest! Till slut vet man inte vad man ska göra, känner sig som ett skadeskjutet djur. Hoppas av hela mitt hjärta att du/ni förstår vidden av vad hon går igenom. Är tacksam över att det inte är min familj det gäller. Du har aldrig tänkt på att låta bloggen vila? Kanske något att fundera på, för jag önskar er allt gott!

 8. lindasfamiljeliv

  vilken sötis gulligt att tin tin drar sig till de minsta.
  david verkar gilla maten som syrran ger.
  bara måste testa recpetet du lag ut ser jätte gott ut .
  hur många grader hade du ugnen på

 9. Eva

  Djur verka dra sig till de minsta det är så gulligt. Så söt hunden är och David när han får sin första smak portion

 10. Kajsa

  Lyckos er som har en så fin hund! En hund tillför så mycket glädje i en familj. Roligt att se att de äldre barnen vill vara med när lillebror ska få börja med smakportioner. Ha en bra dag.

 11. Carina H

  Oj. vilken söting, klart att han får mycket uppmärksamhet av alla barnen, men nog så viktigt med regler, håller med dig där. tror nog att barnen fattar att när han sover skall han sova, och då kanske vill vara ifred, men sådant brukar lösa sig med tiden, att Du orkar upp på natten och släppa ut tintin, nu gör vi alla som vi vill, men bara en undran? säger han till att det krisar? har visserligen hundar själv, men har aldrig varit ute på natten. nu är jag visserligen en natt människa så jag traskar ut rätt sent med mina. men oftast tar vi sovmorgon, men det blir väl so man vänjer dom till. men stort LYCKA TILL!!!!
  Väntar med spänning på fortsättningen. Hälsningar från Upplands Väsby