Trettonbarnsmamman

Egen sylt

Härom dagen testade jag, i samarbete med  Dansukker, att göra egen sylt.

Jag ville använda mig av först och främst rabarber då vi har gott om det just nu. Till slut fick det bli sylt efter ett recept på jordgubb och rabarbersylt.

image

Det behövdes syltsocker

image

rabarber och jordgubbar ( tog frysta men nästa gång ska jag ta färska )

image

Dela rabarbern och jordgubbarna och blanda ihop med syltsocker och lite vaniljsocker

image

Koka en stund

image

färdigt!

image

Det blev verkligen supergott! Vi åt sylt till pannkaksmuffins 🙂

Ni som aldrig testat koka egen sylt…..Gör det! Verkligen jätteenkelt och riktigt gott!

Dansukker har en syltskola HÄR som jag tycker att ni ska besöka 😉 Där hittar ni mängder med tips och recept.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ingegerd

    Jag kokar alltid egen sylt ! Skulle aldrig falla mig in att köpa sylt. Den är ju bara så äcklig……en massa tillsatser och annat skräp. Nej, ta tillvara på allt vad naturen ger !!

  2. viveca holmgren

    det har jag fuskat med nu i ett par år men jag gör alltid den lättsockrade varianten
    smaksätter med hel kanel kardemumma mynta eller vad jag känner
    det är busenkelt att andvända jag blandar frukt helt vilt till sylter och marmelad jami jami

  3. Ulrika Johansson

    Äter ni marmelad?? Det är ett hett tips isf! Gjorde jag i början på sommaren av rabarber! Har inget kvar, gick åt som smör i solsken! 😉

  4. Kaku

    Hej!
    Jag undrar om du kan ge dina bäst tips på hur man introducerar mat för bebisar på ett bra sätt. Har David börjat med smakportioner?

  5. Elsa

    Jag har lyxen som har en mormor som har alla bär man kan ha i sin trädgård som saftar och syltar till barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Dom älskar det. Men lär få lära mig om några år, hon blir inte yngre, och barnen vägrar dricka och äta annat än gammelmormors saft och sylt, och gelé är en stor favorit. Och äpplemoset. Jisses va duktig hon är min lilla mormor❤️

  6. Helahea

    Perfekt jag testade också syltaocker för första gången.
    Så lätt. Använde jordgubbar rabarber och koncentrerad flädersaft.
    Mycket uppskattat smakar SOMMAR ❤️

  7. Helena B

    Älskar rabarber! Men har aldrig gjort sylt. Ska prova. Rabarberkräm, rabarberdryck, rabarberpaj och rabarberchutney gör vi däremot ofta!

  8. Carina H

    Vad gott det ser ut, kanske passar till glass också, och ett enkelt recept, det tackar vi för.