Inte så lättlurade :-) – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Inte så lättlurade :-)

Ni var inte så lättlurade, de flesta av er 😀 Jag var bara tvungen att jäklas lite grann för alltid är det någon som stör sig på en ev ny riktig bebis 😉 Nej det blir ingen bebis som i människobebis för oss. Ingen hoppsan här inte, det tåget har gått för att aldrig komma tillbaka. Men som ni vet så har vi länge funderat på en hund men avvaktat. Längtan har vuxit och nu kände vi oss redo. Har de senaste veckorna tittat runt efter en möjlig valp som skulle kunna tänkas passa hos oss och till sist hittade vi honom. Det var kärlek vid första ögonkastet för oss alla 🙂

image

image

Säg hej till Tintin ❤

Om ca 3 veckor får vi hämta hem honom och som vi längtar.

Jag vet att en del kommer säkert ha sina negativa åsikter och de får ni gärna behålla för er själva 😉 Vi har noga övervägt detta och tror att det blir bra för oss och som tur är så är det vårt liv som vi bestämmer över och har själva ansvar över.
Däremot så tar jag gärna emot tips om var jag kan hitta bra hundraser som tex. Hundbur, sele, hundbädd osv. Och var fixar man den bästa hundförsäkringen??

Igår var det ett härligt sommarväder. Love it! Barnen hade vattenkrig och sprang runt i bara fillingar 😀

image

Bara Selina som hade kläder på sig och kunde fotas.

Vi tog en tur via 2 loppisar innan vi handlade lite komplettering till middagen. Linnéa får inte träna/motionera för tillfället men att komma ut en stund och gå runt lite på loppisar/affär ( vi snackar inte om timmars promenad)  tyckte vi kunde vara skönt för allihopa och kan inte jämföras med hennes tidigare cykelturer på ca en mil.

Kanske borde vi inte ta med henne någonstans…Vad vet jag…Vi är inte så kunniga i detta utan överväger allt och går därefter. Personalen på ätstörningsenheten har dessutom sagt att lite utflykter måste hon få ha. Bara mattiderna sköts 😉 Vi kämpar för att få allting att fungera. För att Linnéa ska må bra i kropp och själ. Vi kommer säkert även vi göra felsteg under vägens gång men vi gör vårt bästa och kan bara ta lärdom av de fel vi må göra. Som sagt, vi är inte experter och det finns vissa riktlinjer när det kommer till att hantera ätstörningen men det finns inga färdiga manualer och exakta spikraka vägar att gå ( enligt personalen). Vi har frågat tro mig. Så mycket lättare det skulle vara om man visste exakt hur man ska göra… En hel del är upp till oss föräldrar att bedöma och avgöra och där gör vi vårt bästa.
Att avskärma oss helt från de sociala medier tror jag i nuläget inte på. Nej, vi skulle aldrig ens fundera på att vara med i Familjen Annorlunda i dagsläget! Och det har inte heller kommit på tal då det blir ingen ny säsong som det verkar just nu 😉 Att lägga ner bloggen kommer inte att ske. Jag lägger all min tid på familjen och har jag lite tid över så får bloggen den tiden. Linnéa är väldigt öppen med sin ätstörningen. Jag tänker inte heller smussla med det. Så länge det är ok för henne så. Det betyder inte att jag lägger mindre tid till att ta hand om familjen 😉 Däremot så rensar jag bland mina egna tankar och det behövs. Stöd som många ger behövs. Det ger mig krafter. Alla hanterar vi saker olika och jag gör på ett sätt som fungerar för mig. Det kan ändras, det vet jag ju inget om nu.. Så tar allt som det kommer 😉

Kram på er ❤

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. paulina

  If är helt klart bäst. Fast självrisk kostnad på aningen 2500 eller 4500 beroende på vad man har valt. Inga extra kostnader tillkommer. T ex. så fick min tik gå igenom ett kejsarsnitt. Kostade ca 15000 , betalade 2500 och if gick in med resten. Var inne med henne för ljuvertumörer och hudtumörer, kostade Strax över 15000, betalade 2500. Betalar 380:- i månaden för en kanon försäkring. Så det rekommenderar jag starkt. såg att någon skrivit att ni kan sätta honom i en bur på nätterna så han inte kissar inne o biter sönder saker.. sånt går att träna på mycket snällare sätt. Min hund blev rumsren när hon var ca 12 veckor utan att sitta i bur. Aldrig tuggat sönder någonting förutom sina egna leksaker 😀 Lycka till med valpen!! Han kommer verkligen få det bra hos er 🙂

  1. Lina S

   Sätta honom i bur om nätterna….
   En hund blir inte rumsren för att den sitter i bur…
   Mår dåligt är vad den kommer att göra..

 2. Maja

  Att göra något med Linnéa tycker jag är en jättebra idé! Jag har själv tidigare lidit av ätstörningar och, trots att jag inte ville, så mådde jag faktiskt lite bättre när jag lämnade hemmet och gjorde något som jag brukade tycka om (jag blev nämligen deprimerad och ville inte göra någonting). Det kan vara vad som helst, något litet bara som får en att tänka på annat, det tror jag Linnéa mår lite bättre av.

 3. Gunilla

  Hundförsäkring. Ta där tiken är försäkrad. Kolla upp om du då får dom 3 första månaderna gratis.Så är det på Folksam i alla fall. Ett tips ha en bur till valpen inne. Som han kan lägga sig i när han vill vara i fred. Och som han kan vara i på nätterna då blir han rumsren fort och man behöver inte vara rädd för att dom gnager på något när man sover. Arkenzoo har bra hundsaker både burar bäddar och mat. Lycka till med valpen.Kan vara bra med en valp nu så får tjejen något annat att tänka på. Låt hon hålla koll på valpens mattider. För han kommer ju att äta ca 4ggr om dagen nu i början.

 4. Catta

  Hej
  jätte grattis till valpen! Inget kritik så utan bara lite tankar från min sida, lite extra som jag skulle tänka på. Tränar o tävlar, har även haft kurser. BC är lättlärda o bra, golden likaså. Något ni får tänka på med just cocker är att dom inte alltid är så trevligt sociallt. Ett tips läs på allt ni kan hitta om dom olika raserna. Tror att Tintin kommer att bli lagom storlek till er 😀 Lättare att förstå Tintin sen. Tikar är lättare än hanar i mycket. Har haft Folksam under alla år till mina. Dom är toppen , bra pris på deras försäkringar. Ta liv försäkring och veterinär. Liv försäkring så försäkra i den summan som ni betalar Tintin för. Veterinär ta minst 40 000kr. Hundar har tendens till att bli sjuka när det är röda dagar. Att lägga in en hund på ett djursjukhus under tex julen det kostar. Det springer lätt över 20 000 kr då.

  Mimsafe är bra, dom är krocktestade burar. Man kan hitta bra på blocket 😉 Foder är en djungel, alla säger något. Om hunden ser ut o må bra o äter bra så kör på fodret. Oftast är det så att bättre foder desto dyrare. Ett tips köp kompostgaller, gröna galler finns på ÖoB mm. Smidigt att sätta för skorna bla. Göra en valphage i huset . Begränsa utrymmet, man slipper en del tuggande då 😀 Valphage är jätte bra också om man har mindre barn , hunden får vara i fred lite mer. Som någon skrev stängsla in trädgården. Bra att han lär sig från början att hålla sig på trädgården. Sen när han är runt7 månader o tikarna löper runt om. Då är det skönt med bra staket. Något viktigt att tänka på, tror att Tintin kommer att hämta o bära en hel del, o även tugga. Byt med godis , risk för att han försvarar sakerna annars om han blir ifrån tagen sakerna. Lägg undan såna saker som han verkligen inte får tugga på som skor, fjärkontroll, telefoner mm . Titta gärna på Ceasar Millan. Inte på hur han löser olika saker med olika redskap utan hur han läser hundarna. Det är han grym på . Gå kurs. Svenska brukshundklubben har bra kurser. Stort lycka till kommer bli toppen!

  Jag själv led lite av ätstörningar i gymnasiet. Gick på internat, var ute o joggade istället för att äta tex. Vändningen blev en del kompisar som tryckte på att jag skulle följa med o äta. Tror att det är jätte nyttigt att åka iväg på olika saker. Släppa tankarna på annat. Sen att någon av er är med när Linnea äter, äter tillsammans. Kommer att lösa sig, tar bara lite tid.

 5. Alexandra

  Grattis till lilla valpen!
  Zooplus.se har alla tänkbara saker som behövs till en hund, till mycket bra priser.

 6. Sari Salonen

  Kan inte ens föreställa mig av det som ni går igenom med Linnea, det måste ju vara en förälders värsta mardröm. Hjälplösheten att inte veta hur man ska hjälpa sitt barn. Har en känsla av att ni kommer att klara det men vägen kommer nog vara gropig och lång. Håller alla mina tummar. Många kramar Sari Salonen

 7. Plastmamman

  Brukar aldrig kommentera här, men tänkte på frågan om man “kan” ta med en anorektiker på utflykt – självklart säger jag! När jag hade ätstörningar verkade det ofta att min familj och andra tyckte jag störde eller vad ska säga, allt var perfekt förut att jag satt där som ett spöke. Om L vill och gillar utflykter är det toppen om hon är med, att livet rullar på och att hon är en självklar del av den. Hon kan bli frisk samtidigt som hon gör roliga saker. Och ert föräldraengagemang är super. A och O. Kramar

 8. Nett

  Skönt för lilla Linnea att komma ut lite, tror absolut inte att det är skadligt! Alla behöver vi komma ut en liten stund då och då 🙂 så mysigt med en liten valpis kommer att passa perfekt hos er 🙂 har via bloggen förstått att du under livets gång har fått missfall? Jag och min man är gravida igen, igen säger jag för att vi i vecka 11 i förra graviditen fick missfalk (fostret/embryot överlevde bara till vecka 8) har du några tips vad bör man tänka på som gravid? Denna gången har jag nog inte tagit till mig graviditeten då jag har en rädsla från förra missfallet, jag kör på som vanligt äter bra mat och tränar 5-6 gånger i veckan de fungerar för mig 🙂 skall du gå på therese barnmässa i höst? Styrkekramar till er familj

  1. Lina S

   Det är mycket viktigt för henne med många miljöombyten..
   Finns hur många tips som helst på kul och trevliga saker på nätet.
   ..Lägg upp en hemlig tur tex..
   Kram till Lineea

 9. Agnes

  Hej!
  Åh så kul att ni ska soffa en liten buse! Jag har själv skaffat valp och nu idag har den varit hos oss i 3 veckor. Vi har lilla Isa försäkrad hos Agria och det funkar prima och de flesta leksaker som vi använder och som hon gillar mest kommer från märket Trixie. Hoppas det kommer gå bra med Tintin!

 10. Maddis

  Grattis till hunden. Ett tips gå in och läs vad respektive hundras kräver så kanske man förstår om hunden aldrig blir trött av enbart promenader osv vissa raser mår bra av att få jobba med hjärnan….Maten för hunden löser sig säkert, finns så mycket tänk på ……att de kan växa för fort å få växt värk och ensidig kost kan ge andra biverkningar och har blivet sånt tjöt om tjocka hundar…Jag själv tycker att det är viktigt med vad som kan va giftigt för hunden som man inte tänker på innan man skaffar hund. Kolla igenom försäkringar i lugn å ro ha i tankarna att ta inte en budjet variant och låt försäkringen gälla från hemfärden med vovven. Lycka till med vovven. Hoppas även tösen blir bra snabbt.

 11. Susanne

  Grattis till er framtida valp! Vad mysigt. Vi har oxå nyligen skaffat en valp och jag kan rekommendera Grizzly zoo i Boländerna Uppsala att köpa hundsaker, bra priser, stort sortiment. När det gäller hundförsäkring så rekommenderar jag IF som har en fast självrisk och inga påläggsprocent. Lite dyr månadskostnad men händer det något så vet man att det inte kostar mer än 2500 kr. Lycka till! Mvh Susanne i Månkarbo

 12. Storasystern

  Hej. Lider med er alla som drabbas av Linneas sjukdom. Min yngsta syster kämpar än idag för att klara vardagen. Läget är dock inte lika akut längre som för några år sedan. Det är hemskt att drabbas av den, både som sjuk och anhörig. Önskar ingen det. Hoppas ni får det stöd och den hjälp som behövs. Kram

 13. Jenny

  Hej. Grattis till eran kommande valp 😉
  Jag rekommenderar att försäkra honom i Moderna försäkringar, dom har 365 dagars självrisk. Skönt att bara behöva betala en självrisk under ett år om oturen skulle vara framme 🙂
  Sedan så är dom billiga och trevlig att ha och göra med.
  Agria har vi till andra hunden och trots försäkring fick vi betala 21 000kr då dom knte tog på sig en viss operation.

  1. Jenny

   Råkade trycka på skicka för fort 😀
   Välj inte Agria iallafall.
   MIM-bur har vi till våra.
   Krocktestade är dom och dyra men värt det 🙂
   Ni kommer bli utmärkta hundägare, kommer förgylla hela eran familj ❤️

 14. Lotta

  Så mysigt med hund i familjen!! Mycket kärlek får man, mer och städa 😉 Koppel behöver ni inte tänka på överhuvudtaget den första tiden. Valpen kommer hålla sig hos er hela tiden och är inte redo för koppel på ett bra tag. Lycka till och njut!!! Kram/Lotta

 15. Mamma till 4

  Varför ska hunden vara ensam ute i en hage? Det är väl inte därför man skaffar hund. En hund ska ju vara en del av familjen och när den behöver rastas och göra sina behov så går man på promenad. När dom är nya små valpar så gör dom ju såklart ifrån sig i trädgården men så fort mina hundar börjar bli rumsrena så har jag vant dom av med att göra sina behov i trädgården. Nu kan vi ha öppet och hundarna springer ut och in hur dom vill, men kissar och bajsar gör dom bara när vi går ut på promenad. Det tycker jag känns fräscht med tanke på småbarn som kryper och leker i gräset. En sak till, många rekommenderar sele istället för halsband. Det känns helt fel, tycker jag. Det är mycket lättare att lära dom att gå ordentligt i koppel om man har ett halsband. Då får man lättare en bra kontakt med hunden. Behöver absolut inte vara ett strypalsband, halvstryp funkar jättebra. Ett tips är att titta på Cesar Milan, Mannen som talar med hundar.

  1. EvaK

   Cesar Milan? Nej nej Mirka titta INTE på Cesar Milan!
   Satsa på positiv förstärkning när det gäller hunduppfostran och inte
   på Cesars metoder där hundarna blir så psykiskt stressade att dom hamnar i ett tillstånd som kallas “flooding”. Läs mer om det på nätet! Cesar använder även stackel på hundar, han är en vidrig hundförare…

   1. Mamma till 4

    Oj, jag hade aldrig läst allt det där om Cesar Milan som jag läste nu. Hade faktiskt ingen aning om att det fanns så stort motstånd och så många konstiga händelser. Jag tänkte mera på motion, stimulans, tydligt ledarskap, kärlek och positiv förstärkning. Skulle själv aldrig komma på tanken att bestraffa mina hundar. Däremot så är dom ganska väldresserade med hjälp av mycket lustfylld träning, glädje och beröm. Det resulterar i att dom får en ökad frihet och ofta kan gå lösa.

    1. Eva

     Skönt att du gjorde lite research.
     Många sväljer cesars metoder med hull o hår utan att vara det
     minsta kritiska. Det ser ju bra ut i TV. Träna hund ska vara roligt och lustfyllt som du skriver,
     Det ska inte vara en kamp om vem som är “dominant”.

  2. popcorn

   Såg att det skulle börja något nytt program på SVT1 om hundvalpar också. Vet dock inte riktigt vad det ska handla om men det kanske är bra?

 16. Mette

  Hej ! Säger det igen, läget ni väljer att skaffa hundvalp kunde inte ha varit mer perfekt, grattis!!!

 17. Rita Svahn

  Måste få kommentera era planer på att skaffa hund. Den hunden kommer nog att få ett bra hundliv. Alltid någon som bryr sig om honom. Kommer säkert att vara bra för eran Linnea som har det så tufft nu. Du verkar vara en så klok mamma Mirka.

 18. Laila Steier

  Hej Mirka!
  Jag tror att det är väldigt bra att ni skaffar en liten valp , det kan säker hjälpa Linnea att må bättre. En valp bara “är” och lyssnar så bra. Vi har en son med ett antal diagnoser och vår hund är ett stort stöd för honom och de bara älskar varandra.
  Håller tummarna för er härliga familj!
  Kramar

 19. Pernilla

  En hund! Så kul!! Jag tycker det är så nyttigt för barn att växa upp med ett husdjur, eller många om man så vill. Vi lär oss så mycket av djuren!! Hoppas valpen har ett bra sinne och att ni få ha den många många år. Jag har själv en hund, en livlig en och jag sliter mitt hår men skrattar mig dubbel, hon är för härlig!! Jag kör sele på min hund, inte halsband, jag skulle tipsa att ni vänjer hunden att vara ute ensam i en hage så underlättar det vardagen. Jag har min i en stor hage med kojja mitt i där hon är då jag är i jobbet, annars är hon ute med mig eller inne o gosar 🙂 Min mamma sydde ett “babytecke” till henne som hon ligger på, det tar vi med oss om vi far någonstans så vet hon att det är hennes plats.

 20. Inger Mattsson

  Ni är superkloka som skaffar hund nu!!!
  Linnea behöver det och ni andra kommer att få annan färg på utmaningarna. Jippi!

 21. Emma Karlsson

  Söt liten valp. Jag kanske har missat det men hade inte ni två katter också? Vad har hänt med dem?

 22. Anneli

  Gud sådan söt valp! Så mycket kärlek han kommer att få och en stor flock att se efter. Tror nog att han kommer trivas! Ni avgör själva vad som fungerar för er och ingen annan. Ta hand om er och Linnea

 23. Ia

  Va kul för barnen att få ett djur att ta hand om ! De lär sig otroligt mycket av det , ! Vad är det för ras , ? Den är jätte söt ❤️All lycka till Er !

 24. Sofie S

  Hej och grattis till nya “bebisen” 🙂

  Jag rekommenderar Sveland för försäkringen, Magnussons foder är bra. Våra hundar har alltid ätit det och aldrig blivit dåliga i magen av det eller lagt på hullet.

 25. Carina H

  Har redan kommenterat ang hundförsäkringar, men jag tror att Ni fattar att man INTE skall överförsäkra sin hund, och knappast bilen eller hemmet heller. men Ni gör naturligtvis som Ni vill, men jag ville bara yttra mig igen i denna fråga. det var därför jag rek Folksams mellan försäkring till Er, och bonus med åren är väl aldrig fel?? Sen gör djur läkning för skälen, med tanke på allt skit man själv har gått igenom så skulle inte jag klara mig utan mina små ´änglar ´. tror att det är bra med hund eller djur överhuvudtaget i hemmet gör en gott.

 26. Åsa

  Lycka till med Tintin, folksam är bra och har vettiga priser, på tal om hundmat så skickar jag efter på zooplus.se fraktfritt över 500:- och leverans till dörren, mycket billigare än i butiken köper själv
  Royal canin. ( skönt att slippa bära) ….:)

 27. Marita

  Vilken fantastisk familj ni är! Personligen tycker jag det är jätte bra att ni är öppen om ätstörningen! Jag tror många blir hjälpta av det! Många “gömmer” undan tråkigheter för dom chäms över vad andra tycker!:( Fortsätt o betätta o kämpa! Jag är helt övertygad om att ni vinner över sjukdomen!

 28. Caroline

  Hej!
  Bara att gratulera er till lilla Tintin:) själv är jag en riktig hundvän, fick ta bort min älskling i oktober pg av åldern hon blev 16 år en fin blandras som bara gav kärlek och glädje. Nu har jag tagit hand om en liten omplaceringshund på 4 år och livet har återvänt. Tror inte utan jag vet att Tintin kommer bli en fin kompis till Linnea. Jag var inte så speciellt försjust i hundar innan vi köpte egen, men det gav mersmak och Sigge är nu vår tredje hund, då jag tidigare haft två samtidigt
  Jag har haft och har Agria djurförsäkring till mina hundar! Lycka till nu med eran lilla Tintin

 29. Malin Björk

  Hej!
  Kan vara jättebra med hund för Linnea nu. Finns många historier ocg bevis på att en hund kan hjälpa till att “läka” själen.
  Skulle inte klara mig utan våra två vovvar efterdom jag är handikappad och kroniskt sjuk. Dom gör under för mig ♡
  Jag har haft hundar försäkrade i Folksam i 20 år och aldrig haft problem med nåt. Prisvärda och bra!
  Animail på nätet är jättebra för att köoa hundsaker och hundmat. Då får man allt hem levererat så man slipper kånka runt med hundmat.
  Ett tips när det gäller är hundmat är att välja ett utan vete främst. Sen så rent som möjligt i övrigt med helst en källa till protein tex lamm.
  Har haft hund med allvarlig foderallergi och pga tidigare foder med både fläsk, nöt och Kyckling i så var det svårt att hitta ett foder han tålde. Fick beställa från tyskland. Så man kan slippa mycket om man tänker på det.
  Lycka till med er vovve! Det kommer bli underbart 🙂
  Jag är uppväxt med hund och som barn ger en hund så mycket glädje.
  Tycket det är starkt och bra att ni är öppna med Linneas ätstörning. Det är inget att skämmas över!
  Gör man det blir det ju svårare att bli bra.
  Blev själv mobbad i skolan i många år. Fick ingen ätstörning men jag har problem med att lita på folk och att våga ta kontakt med främlingar och prata med främlingar på tex fester. Jobbar med fortfarande även om det blivit bättre. Så visst skadar mobbing.
  Önskar er och speciellt Linnea allt det bästa. Hon är speciell och verkar stå för sin stil som inte är som allas andra. Bra det! Att fortsätta stå för det trots mobbing är starkt gjort. Hon är inte mindre stark bara för att hon har en ätstörning.
  Håller tummarna för er♡

 30. Camilla Widell

  Ni är starka som delar med er av det svåra. Att människor fäller ogenomtänkta kommentarer är bara sorgligt!

  Nåt som hjälpt mig ur mörkret är musik. Gillar Linnéa sånt? Att musicera själv på nåt vis alltså. Spela nåt, sjunga i kör eller liknande?
  Hoppas allt ordnar sig för er snart och grattis till den nya familjemedlemmen!

 31. Sussi

  Hej mirka läser varje dag din blogg bra att ni fortsätter med royal. Sen kom ihåg ha massa tuggben i varje rum så inte Tintin äter upp era skor. jag skulle ha första tiden halsband på valpen, oftas har dom inte tid o vänta att ni får på sele. Och hinner pissa inne. Folksam är den bästa försäkring tycker jag, har haft agria oxå men de va inte lika bra. Jobbar själv på djuraffär att ni skaffar hund är jätte bra idé för den hjälper till Linnea blir frisk, för med hundar kan man prata med dom förstår mer än vad man tror. Ni är den bästa familjen följa familjen annorlunda läser Linnéas blogg oxå dagligen,

 32. Skaunetösen

  Grattis till lilla nytillskottet, ska bli kul att få följa era dagar med hund också.
  Hoppas det ordnar sig för Linnea också. En hund kan ju vara toppen att kunna lägga fokus på.
  Hälsningar Skaune.

 33. Ida

  Åh vad kul med vovve! Själv har jag två syskon blandning med labbe/wachtel.
  Båda är försäkrade hos Folksam, super nöjd med deras försäkring!
  Tips på att ha hemma, blodstopparpulver räddare i nöden när man råkar klippa klon i pulpan. Och tasssalva. Hundbädd, koppel har jag köpt på nätet. Sele har vi kört på märket hurtta bra kvalité.

 34. Emma

  Jag fick en ide’, men jag har ingen erfarenhet av ätstörning så jag vet inte om den är bra. Men jag tänker att det kanske vore bra om Linnea ansvarar för att ge Tintin mat!? Hon får eventuellt en mer naturlig syn på föda totalt sett när valpen kastar sig över maten (som de flesta hundar gör), men framförallt får hunden och Linnea en tydlig koppling och vovven kommer ju älska henne just för att hon ger hen mat! Sedan får hon något viktigt att göra flera gånger om dagen som ger rutin och inte kräver motion. Hon kan ju såvitt jag förstår inte ta promenader med hunden.

  1. Jenny Klahr

   Ja är heller inte insatt i just ätstörningar,men din idé låter faktiskt som just en bra idé. Kan ju va värt o prova,borde ju inte kunna göra nåt sämre iallafall. Å den som ger vovven mat tyr den sig ofta lite mer till,så även om hon inte kan promenera med vovven än på ett tag,så kan man ju gosa o mysa massa tillsammans,å att “prata” med vovven är lättande för själen. Ja pratar om allt med min vovve❤. Att lägga sig i sängen/soffan o krama/mysa med vovven när man är ledsen,berätta för vovven…det stärker en,ja lovar. Ja har själv vart svårt sjuk sen -96,å finns ingen bättre “medicin” än vovven❤. Styrkekramar till Linnea o hela fina mysiga familjen❤

 35. Karin

  Jag var en som tyckte ni skulle ta paus från familjen annorlunda. Menade inte att det tar tiden från barnen om du bloggar en handfull inlägg i veckan utan mer att ni kanske skulle gå tillbaka att vara en vanlig familj. Vill inte skuldbelägga men det kanske inte är så positivt för en mobbad tonåring att ha en familj som väljer att vara offentlig. Om det inte medför något positivt för tillfrisknandet kanske jag skulle prova att leva privat under ett halvår. Då menar jag inte undvika tv utan att inte blogga, gå på events mm mm. Värt ett försök kanske? Ser söt ut familjens nytillskott. Tänker du dig vara hemma i framtiden? Hund brukar många jämställa med halvtidsjobb och kräver att någon är hemma alt. ha hunddagis.

  1. Elsa

   Förstår inte hur du tänker? Detta är Mirkas jobb, Familjens inkomst, hon bloggar ju klart för det är kul oxå,’ men de e ju inte aå att man bara kan lägga ner ett halvår, inte ha nån inkomst och sen hoppas på att där är intresse igen och dessutom ha ork igen att bygga upp om ett halvår.
   I en familj med 13 barn är det väll sällan några problem om föräldrarna skulle jobba heltid. Våra barn gick ut med hunden efter skolan så den aldrig var själv fler timmar än lagen säger. Så de e nog det minsta problemet , vad Mirka än väljer när David är så pass stor.

    1. Ylva

     Inte precis kungafamiljen, nej. Tänk om fler av barnen drabbas av problem av olika slag på grund av att Mirka säljer dem i kommersiellt syfte.

     1. mirkak
      mirkak

      Stopp och belägg nu!! För det första så har vi blivit lite sk officiella i o m programmet. Någonting som vi gjorde för att barnen ville det. Och än idag inte ångrar. De är högst medvetna om vad jag lägger ut på bloggen och blir tillfrågade om det är ok. Jag förstår att vissa inte vill alls visa sina barn på sociala medier och det är helt upp till de och ska respekteras. Lika väl som de som väljer tvärtom så ska även deras beslut respekteras! Åsikterna går isär men det finns inget rätt eller fel i någon av de besluten! Varje förälder ska ta sitt ansvar efter vad de tror är rätt. Att ens anta att vissa problem är på grund av det ena eller det andra är inte rättvist 🙁 Ja Linnéa har ätstörningar. Orsaken till det kan vara många. Lika som det är för de många tusentals andra som lider av ätstörningar. Har de flesta av de många syskon som det kan skyllas på?! Har många av de de blivit exponerade i sociala medier så det kan vara anledningen?! Troligen så är det inte så i de flestas fall! Men så klart så måste vissa leta efter en orsak som passar in i deras eget tänk och tycke…oavsett om det är rätt eller fel! Kan det till och med vara så att DU är denna “någon”??

  2. Ylva

   Helt rätt. Tror inte alla det är bra för barnen med all denna offentlighet även om man tjänar mycket pengar på det.allt har sitt pris ingenting är gratis.

   1. Mamma till 4

    Nu får ni väl ändå ta och ge er Karin, Ylva och “läsare”. Tror ni att Mirka fullständigt saknar både omdöme och förstånd? Ingen vet väl bättre än Mirka och Peter vad som är bäst för deras familj. Det är riktigt skamligt av er att försöka skuldbelägga dom. Speciellt nu när dom har det jobbigt ändå. Lägg ner!!!
    Kämpa på Mirka, du är bäst :-)!

 36. EvaK

  Gillar dig och din familj starkt Mirka, men har en fundering kring eran öppenhet kring Linnéas ätstörning.
  Det kan inte bli så att all uppmärksamhet Linnea får nu på sin egen blogg och här kan trigga igång ätstörningen ännu mer? Självklart behöver hon stöd och peppning, men det kanske borde ske via familjen o proffsen? Jag har själv haft anorexi och minns att ju mer bekräftelse och uppmärksamhet mitt “monster” fick av allmänheten, desto mindre angeläget kändes det att bli frisk.

 37. Åsa

  Hej!! Med ert stöd och trygghet i familjen tror jag att Linnea kommer klara det!! Värre för dem som måste klara dig själva gullig valp! Vad är det för ras? Golden, Labbe eller blandras? Så fin

 38. alexandra

  Grattis till nya familjemedlemmen! Djur tillför så mycket kärlek och läkande. kanske är precis vad ni som familj behöver.
  all kärlek och styrka till er!

 39. Kristina

  Hej Mirka!
  Va roligt med hunden! Jag skulle vilja tipsa om en bra blogg som Fredrik Steen, hundcoachen har http://blogg.agria.se/fredriksteen/
  Har lärt mig otroligt mycket bra grejer genom hans blogg. Ett sunt och förnuftigt synsätt på hund.
  Nu var det ju förstås andra saker du ville ha tips på för hunden, men ändå…

 40. Frida

  Folksam helt klart vettigt pris och super support! Har prövat lite olika men alltid kommit tillbaka till folksam dom ersätter de mesta och framförallt de går fort när man väl behöver de!

 41. Jessica

  Vad roligt med nya hunden. Gällande hundförsäkring så är det en djungel. Jag har valt att ta IF stor hundförsäkring till mina två hundar, dels för att uppfödaren hade tecknat dolda fel försäkring hos dem och för att jag tyckte deras villkor var bra. Det jag tyckte var bra med dem var att jag betalar en fast självrisk och har ingen rörlig självrisk. Betalar bara 2500 kr i självrisk oavsett vad veterinärkostnaderna blir (bara det inte överstiger 50 000kr som är mitt maxbelopp). De är lite dyrare i månaden,men har varit guld värda . Har haft oturen att få två sjuka valpar och hade jag haft rörlig självrisk på alla de undersökningar som de har gjort så hade det blivit mycket dyrt. Vill även tipsa om att kolla upp om det ingår ansvarsförsäkring i er hemförsäkring. Den är bra att ha ifall om hunden skulle orsaka något. Läste om en hund som skällde till och en blivande travhäst som red förbi, blev rädd och skadade sig så de var tvungna att avliva hästen. Hästägaren begärde då att hundägarna skulle betala hästens värde dvs 700 000kr. Som tur var ingick ansvarsförsäkring i deras hemförsäkring så de betalde bara sin självrisk.

 42. Tina

  Åååh va söt! De e klart ni ska ha hund! Skulle ta en direkt om inte det vore för jobb = borta flera timmar/dag!

 43. åsa

  Så gudomligt söt vovve vilken ras?Det lär ju inte vara brist på promenad frivilliga iaf ☺bry er inte om vad folk säger!!

 44. Alexandra

  Grattis till er nya familjemedlem! Ska bli spännande att följa er resa som hundägare! Har själv många barn och hund! Det funkar galant!
  Har några råd till er. Om ni inte har staket runt gården, så är det helt klart värt att hägna in den nu! Blir så mycket enklare och tryggare för er! En valp behöver ut o kissa ofta och då är det tryggt och smidigt att bara öppna dörren o låta valpen strosa runt utan att vara kopplad jämt!
  Låt valpen få en egen hörna i ert hem! En fristad där han får lugn och ro! Lär barnen att inte störa när han äter och sover!
  Gå en valpkurs! Ett bra sätt att utbyta erfarenheter och nyttig miljöträning för valpen!
  Jag har alltid försäkrat mina hundar i folksam och har varit supernöjd med det!
  Hundartiklar handlar jag på haromi. Där finns allt till bra pris!
  Vill önska er stort lycka till med Tintin!

 45. Linda

  gällande hund försäkringar och försäkringsbolag tycker jag Agria, När det gäller transportburar till hund tycker jag Dogmas hundbura är bäst då jag har haft billigare varianter som inte har fungerat lika bra för mig och mina hundar

 46. Mia Fridh Hagström

  Hej Mirka. Det var ett jätte fint sommarväder i går. Härligt att även ni hade det. Roligt att ni ska få en liten hundvalp. Det piggar säkert upp tillvaron för familjen. Styrke kramar till er.

 47. MT

  Åh vad kul det ska bli att följa er “resa” som hundägare, tror ni kommer att klara det utmärkt! Har Peter eller du haft hund tidigare eller blir det “första gången”? Lycka till med er nya familjemedlem! Kram/ MT

 48. Olga

  Vi hade vår hund försäkrad i Agria det första året. Man får 30% där om man försäkrar den före 4 månaders ålder. Efter det första året gick premierna upp väldigt mycket och vi letade igenom vad som fanns och fastnade då för Folksam. Där fanns olika steg att välja såsom bas, mellan eller stor och då kan man utgå efter sina egna behov. Har man fler försäkringar hos dom får man även samlingsrabatt. Det viktigaste var dock inte priset utan att vi kände att vår hund var väl försäkrad om i fall olycka eller sjukdom skulle vara framme och denna försäkringen kändes bra för vår del.

 49. Sandra

  Men så söt! 😀 vad är det för ras?

  Vi har alltid haft Agria djurförsäkring vilket har varit toppen, speciellt med tanke på att vår vovve alltid haft en tendens att bli sjuk på kvällar och helger och då är det ofta endast Agria som funkar att göra direktreglering 🙂

  Djursaker finns mycket billigt online. För bilturer kan jag rekommendera att skaffa en sele som man sätter i stället för bilbältet om ni har något sådant över. På så sätt slipper ni stor bur som tar upp mycket plats i bilen 🙂

 50. Helahea

  Så roligt med valp ❤️ Mycket arbete men jättemysigt!
  Det är klart att ni behöver ut o lufta er tillsammans med Linnea.
  Man blir inte bättre av att isolera sig. Mat kan man ta med sig eller planera in.
  Låta henne vara involverad i vad som skall tas med är ett bra steg i rehabiliteringen.
  hoppas hon och Tintin hittar varandra finns inget bättre än djurs läkande kraft ❤️

 51. Jessica

  Sele är bättre än halsband, om hunden drar i kopplet. Det skonar halsen. Biabäddar har jag haft till mina hundar, med en filt eller nåt annat mjukt i. Har ni tomten inhägnad?

  1. samps

   hundar som drar ska inte ha sele, det förstärker bara beteendet… bättre att jobba bort det så kan man ha halsband istället 🙂

 52. Neta

  Att träffa andra som varit med om samma sak är aldrig fel. Du som mamma kan få nättre stöd av en mamma som varit med om samma sak än av jordens alla samlade specialister, jag pratar om egna erfarenheter.

  Vad gäller vofsingen så kommer väl den till paradiset hos er, den miljön ni bor i med 200% uppmärkdamhet. Ett råd är att endast en av er vuxna tar hand om valpträning och senare träning. Med så många i familjen blir det lätt förvirrande annars, den kommer ändå att lyda alla sen påmkommandon den lärt sig. Agria är klart bästa försäkringsbolaget för djur.

 53. Veronica

  Den vovven kommer ju få så mycket kärlek från så många så lycka för den hunden
  Vi hade Agria djurförsäkring och den va bra och vi fick mycket hjälp då de visa sig att vår hund va jätte sjuk.

  Sen ang. Linnea, klart ni ska ut lite hon behöver ju inte skärmas av och bara sitta inne, försök håll mattider och va så stöttande & goa som ni är i er familj ❤️
  De kommer bli ett steg framåt & 2 tebax och de är ingens fel mer än hjärnspöken som kan ställa till det. Linnea vill bli frisk även om de är svårt så kommer hon fixa det. Ge tid ge lyhördhet så kommer de gå.
  Ni är underbara & tack för att du delar glimtar av ert liv

 54. Marie

  Så gullig 🙂 läste på Linneas blogg att hon inte får träffa sin psykolog förens hon blivit frisk och blev helt mållös. Stämmer verkligen det? Hur har de på bup tänkt sig att hon ska bli frisk utan terapi? Det är nu hon verkligen behöver terapi helst 2-3 ggr i veckan tills hon kommit igång någorlunda ok med ätandet. Tyvärr men Linnea kommer aldrig bli frisk utan terapi det är inte bara maten som är viktig. Jag personligen hadevaldrig vänt mig till bup just för de tyvärr oftast misslyckas med sina patienter sk privat hjälp det kostar en del men hjälpen kommer bli så mycket bättre. Hon måste gå i terapi om hon ska bli bra. Nu låter säkert jag som någon besserwisser som ver mer än dig det är absolut inte min mening men sett så många som varit på bup som bup “misslyckats” med vilket lätt till mer och längre lidande för den som mått dåligt. Har man ingen erfarenhet tidigare av bup/den svenska sjukvården tror man nog att de vet vad de gör men tyvärr den svenska vården för de som mår psykiskt dåligt är under all kritik. Sök privat. Har själv tyvärr erfarenhet av psykiskt dåligt mående och förstår verkligen vad Linnea går igenom och att då inte ha någon utomstående proffesionel att ha att prata med och vara helt själv med sina tankar är inte lätt. Man känner sig ensam och övergiven visst ni hennes familj finns men allt vill man inte ta med sin familj man måste ha någon neutral att prata med. Önskar er all lycka och hoppas verkligen Linnea snart r bra igen och kan få vara sig själv och lycklig

  1. mirkak
   mirkak

   De har sagt till oss att först och främst ska hon komma igång med ätandet och sen kan hon få återuppta sin kontakt med psykologen. Vilket jag hoppas blir inom kort.

   1. Annelie

    Hej Mirka!
    Vi fick samma besked ang min styvdotter.
    Det kändes fel då men vi lyssnade. Sedan fick vi även besked om att försöka förutse när hon skulle dra sig undan. Det var viktigt att hennes egna rutiner bröts, för hennes rutiner är skapade utifrån “demonerna” i huvudet.
    Det var mycket skrik, gap och elaka ord när vi inte lät henne vara på rummet själv. Tog dagliga bilutflykter till nya platser i naturen där vi kunde sitta och få intryck utan att hon gjorde åt energi.
    Hon fick sitta med datorn, mobilen när hon var i vardagsrummet. Allt för att “störa” hennes rutiner.
    Jag fick bli den värsta personen i hennes liv och jag kan lova att det var många gånger vi tvivlade och mycket tårar har gråtits.
    Idag är detta tre år sedan. Hon är inte helt frisk, depressionen är kvar men hon äter och är normalviktig igen.
    Men igår sa hon helt plötsligt när vi tittade på tv… Vilken tur jag har att ni fattade att det inte var jag som bråkade utan sjukdomen. Att ni inte tillät mig att vara själv.
    Jag hatade verkligen er och ändå fortsatte ni att kämpa.

    Så det bästa rådet jag kan ge dig/er nu. Var en jobbig förälder och se till att hon inte har för mycket “egentid”. Och var tydlig med att ni förstår att det är sjukdomen som får henne att bli så här och tala ofta om för henne vad det är ni älskar med just henne. Hon orkar inte ta de besluten som är bäst för henne nu.
    Tänker på er!

    Kram❤️

    1. Camilla

     Fast Linnea skriver ju på sin blogg att hon sitter vid datorn nästan jämt på sitt rum Och för mig låter det som väldigt mycket egentid/ ensam.

 55. Caroline

  Men vilken sötnos!!!! Vad roligt för er och barnen med en hund! <3
  Jag kan rekommendera Folksam som försäkring. Dom är bra och trevliga om det händer något. (Egen erfarenhet )

  Kram

 56. Mej

  tråkigt att du känner att du måste “förklara” dig. (Vilket jag säkert också skulle känna om jag får många frågande kommentarer om ditt eller datt, men) Herregud, det är ju ert liv, såklart gör ni allt som är bäst för er. Ni verkar vara en underbar familj.

 57. Carina H

  Hej igen, Gällande allt annat roligt man kan köpa till hundar finns på Arken zoo. samt att det finns en djurbutik i Arninge centrum som har en hel uppsjö med allt Du kan tänka dig till Tintin. sen har du även Grizzly Zoo, Djurmagasinet både i Rotebro samt Bromma, sen har ju faktiskt Maxi en del i sitt sortiment, du får helt enkelt ratta runt och titta. ( om tid finnes)

 58. A

  Men å så fin valp!!! Jag/vi funderar också
  men kommer hela tiden tyvärr fram till nej. Kan du inte berätta mer om hur ni tänker rent praktiskt kring att bli med valp? Ibland undrar jag vad jag håller på med som bara ser hinder framför mig och allt som är svårt. 😉 “Barnen är
  för små” är vårat största hinder, kanske det bara är hjärnspöken? Kanske lättare när man har både små och “stora”
  barn? eller? Hoppas du har lust att dela med dig! 🙂

  1. mirkak
   mirkak

   Först och främst så tycker vi att det är perfekt nu när jag är hemma och kommer att vara det ett bra tag framöver. Och de flesta av våra barn är nu i skolåldern även fast vi har några små också. Sen att vi har verkligen låtit beslutet ta tid så att barnen är helt införstådda med ansvaret som följer med en hund.

   1. A

    Tack för att du svarade! 🙂 Just möjligheten att vara hemma mycket måste ju underlätta massor! Angående hundutrustning förresten ska jag tipsa om Häromi.se de är bäst. Ser fram emot mycket
    valp uppdateringar framöver!

 59. Carina H

  Gällande hundförsäkringar så är dett en ren jungel. har nu haft Trygg hansa/sweland i 2 år på min hund, nu när hon har fyllt 2 år försvinner mycket på försäkringen, så jag hjar kollat upp en hundförsäkringar och har gått tillbaka till folksam, har haft dom förut, jag är inne på min 7 :e hund och vet vad jag talat om. folksam har även bonussystem på hundförsäkringen med skadefria år. Sen finns ju AGRIA som är rätt dyra i sina premier, men har lustläst allt och ringt runt och kollat så efter noga uträknat så blev det folksam igen, har nämligen hemmet, mig själv där samt bilen när den fanns, så jag rek folksams mellan försäkringen på Er nya familjemedlem. Stort lycka till. ps: häromi har en bra hemsida med mycket till hundar, ta gärna ett titt på deras hemsida, förr fanns dom på hundutställningarna men i dagsläget säljs allt via hemsidan. visserligen har jag inte gått på utställningar själv men har varit på dessa ändå just pga att dt har varit billigare att köpa hundkoppel och annat roligt till mina hundar,men är väål en som vill klämma och känna på det man handlar samt att jag vill pröva vissa halsband bl.a, men tror säkert att Ni klarar detta galant.

 60. Helena

  Kära Mirka, ni är kloka, duktiga och har ett gott omdöme så ni vet vad ni gör.<3 å grattis till vovven, vilken liten sötis. Den kommer ni alla att ha stor glädje av. Vad fint att ni tar med Linnea på små utflykter, så klart ska ni göra det. Det är ju motion hon ska undvika, inte omväxling och påfyllning <3. Styrkekram till hela familjen.

 61. Karin

  Stort GRATTIS till er nya familjemedlem! Han är helt bedårande söt <3
  Ang anorexia så har jag ingen erfarenhet alls av det, så det enda jag kan säga är,
  att jag tänker på er, och jag hoppas och tror med stöd och hjälp från sjukhuset och kärleken från familjen så kommer Linnéa fixa det här <3
  Men jag förstår att det är oerhört jobbigt både för er och Linnéa.
  Stor kram till er!

 62. Mor till tre barn

  Ett tips är att ni kikar och går med i föreningen Frisk & Fri Riksföreningen mot Ätstörningar där finns även möjlighet att få en mentor både för Linnea och er som anhörig. http://www.friskfri.se/

 63. Ninna

  Grattis till lilla valpen, vilken lycka 🙂 En livs levande liten kompis att älska och bli älskad av – det är läkedom i själen!!! Såg ett program på svt play igår, “Christines nya liv”, om en norsk tjej som blev fri från droger när hon började jobba med hundar. Missförstå mig inte, ni har inte drogproblem, men att vara nära djur och natur är verkligen läkande. Jag vet själv hur man kan “hitta sin grej”, och sin identitet, i livet genom att ha en uppgift med levande varelser och underbara naturupplevelser. Även om det inte löser allt tror jag på att det är bra för er dotter i hennes kamp mot monstertankar och elaka “kompisar”, och så klart även för alla era barn och er själva. Lycka till med valpisen, all glädje till er!!! Provar att skicka länken till programmet, vet inte om det funkar. Annars var det på svt play “Christines nya liv”, som sagt. http://www.svtplay.se/video/3048884/christines-nya-liv/christines-nya-liv-avsnitt-1

 64. Josse

  För det första hundmaten som säljs i matäffärrer är inte speciellt bra för hundar, det är i princip bara massa spannmål i fodret vilket ofta leder till överviktiga hundar som i sin tur får problem med leder o.s.v. Bra hundmat finns på ex. Zoo, djurmagazinet o.s.v. Vissa tycker det är väldigt dyrt men det hundfodret är så mycket bättre, jag själv är hundägare, och har haft hund hela livet. Jag kör med fodret Royal Canin som är super bra. Det är dyrt men vill man ha en hund i många år så är det jätte viktigt vad den äter.

   1. Andrea

    Läser man och jämför innehållet i royal Canin och foder man kan köpa i mataffärer så är det ungefär samma saker i. Väldigt mycket spannmål som djur inte ska ha i sig.
    Synd att alla tror att Royal canin är det bästa märket bara för att de gör så mycket reklam. I princip alla uppfödare är sponsrade av royal så inte konstigt att de ger sina djur det.
    Istället bör man kolla efter foder som inte innehållet lika mycket spannmål. Man betalar inte för kvalitén när man köper royal…

    1. madde

     Håller med dig Andrea. Ska du komma ifrån spannmål får man barfa eller köra färskfoder! I princip är resten same shit i olika påsar mer eller mindre.
     Min hund gick på proplan ett bra tag och jag hade ingen orsak att byta förens hon utvecklade vissa allergisymptom (svamp i öronen bland annat) så nu går hon på samma mat hon fick efter en vistelse på djursjukhuset i tre dygn när magen rasade.

    2. Lina S

     Stjärna-Rätt……Vi har haft hund i över 45 år,men inte nu längre…
     På de åren har man lärt sig en hunds välbefinnande,mm,mm,mm..

  1. Mamma till 4

   Det här påståendet stämmer ju inte riktigt. Mer om det kan man läsa på http://www.nt.se om man söker på “test hundfoder”. Jag har också haft hundar i många år och dom har både varit friska, normalviktiga och blivit gamla. Överviktiga blir dom ju bara om dom får för mycket foder (av vilken sort som helst) i förhållande till motionen. Jag har alltid tyckt att det har varit smidigt att kunna handla hundmaten var man än är men var och en gör ju såklart som man vill. Om det bara handlar om att hunden ska få det den behöver så är det inte bara dom dyra fodren som uppfyller dom kraven.

   1. Sussi

    Man ska nog inte lite på sånna texter, för den maten du ger har typ ingen kött, massa spannmål, hundar får inte allt dom behöver från den maten. Och man får ge dubbelt för att hunden ska bli mätt. Visst är det så att alla väljer själv vad dom ska ge. Själv har jag gått en massa utbildning av foder, royal, eukanuba , PRO plan, acana, orijen, mm.

  2. Elin S

   Royal Canin är bara skit! Titta på innehållsförteckningen.. Det innehåller garanterat majs och/eller vete. Billigt att framställa för tillverkaren och sen kan de sälja det dyrt tack vare sin marknadsföring. Nej, ska man betala dyrt för ett foder, läs innehållsförteckningen så du vet vad du betalar för! 🙂

   1. Sussi

    Alltså jag menade att pedigree pal är inget bra foder, inne håller ju bara spannmål. Visst Royal är inte heller bra men den är bättre än pedigree. Visst innehåller den säkert majs o veta oxå men sen vilken del av vetet. och då är det den som är bra och inte den som dom sätter på billigare mat. Och du har helt Rätt bästa är läsa i innehållsförteckningen. Och billigare mat så är det man får ge dubbelt. Jag ger själv Orijen utan spånnmål. Sen är det lite beroende alla hundar funkar inte på alla foder, Min åt 6 år av Royal men nu kan han inte äta den. För dom har bytt ut nånting i innehållet. Grattis till valpen den kommer komma till ett bra hem 🙂 Mirka ni kan läsa mycket av Fredrik steen . Lycka till Hälsningar Norrbotten

 65. Signe

  Oj vad bra du skrivit! All styrka till er ❤️ Och lycka till med valpen, har själv en 12 veckors här hemma!

 66. Jenny Klahr

  Nu är en fantastisk familj rätt igenom❤. Detta med att skaffa hund kommer bli helt underbart för er alla i familjen,mysigare djur finns inte…de ger verkligen villkorslös kärlek❤. Ja har haft hund nästan hela mitt liv å skulle aldrig kunna leva utan. Jar själv sjuk,å är väldigt mycket inneliggande,sammanlagt ca halva året å hållt på så sen -96,hunden är den som “förstår”,gäldjs med en när man är glad,tröstar när man är ledsen. I linneas fall så får hon ju nu inte motionera men ja tror en hund kan va ett väldigt stort stöd för henne ändå,mysa,gosa o “prata” med. Å en bonus med att ha hund är ju att man får alltid de svar man vill;). Det här med försäkring på hund,ja har alltid haft Agria. Ja tycker de är rätt dyra så börja höra mig för med mina andra vänner som har hund,å de höll med mig. Ja har ringt runt o kollat med olika försäkringsbolag. Folksam har “bra” försäkringar för djur. Jämnför ja med min försäkring på Agria,där ja har veteinärvård o en bit för rehabilitering om nåt sånt skulle behövas mot Folksam så “innehåller” folksams mer,med samma “innehåll” i försäkringen som ja har hos Agria plus en “livförsäkring” (har för mig det hette så,är om hunden tex råkar ut för en olycka o måste avlivas) så är kostnaden mycket mindre hos Folksam. Ja har också kollat med olika hund djursgrupper (på fb o utanför) o det verkar som väldigt många håller med om att Folksam hör till dom bättre. De ska oxå vara lätta att ha och göra med om det tråkigt nog händer en olycka el att hunden blir sjuk. Du/ni tjänar på att ringa runt o kolla olika försäkringsbolag. I mitt fall så rör det sig om en kostnaden på runt hundralappen mindre i månaden,blir mycket pengar på ett år. Lycka till med lilla nya vovve bebisen o sänder en styrkekram till Linnea o resten av familjen❤.

 67. Mamma till 4

  Grattis till lilla valpen :-)!
  Visst är det ett väldigt bestyr med små valpar men dom ger också så oerhört mycket glädje och kärlek. Är det en liten golden? Jag har alltid haft mina hundar försäkrade i Folksam. Billigare än många specifika djurförsäkringsbolag men jag har alltid ändå varit nöjd. Tillbehör handlar jag mest på Grizzly som har ett stort sortiment till hyfsade priser. Köper inte dyrt foder hos veterinär eller i fackhandel utan kör med Pedigree Pal som du kan köpa i vilken mataffär som helst. Det mår mina hundar bra utav iaf.
  Du och Peter är säkert fullt kapabla att själva bestämma vad som är bäst för er fina familj.
  Lycka till med valpen och hoppas att Linnea snart mår bättre.
  Kramar från en medmänniska/mamma/mormor/hundägare 🙂

 68. Karin

  Söt liten valp:)
  Ska inte du och Madde starta en ny sida ihop där ni vad jag förstår det som fortsätter med ert familjefilmande, som i fam annorlunda men nu privat istället?

 69. Marie

  Hej Mirka
  Jag växte upp utan syskon, med underbara kärleksfulla föräldrar och fick all uppmärksamhet i världen. Hade också en släkt som brydde sig. Jättemycket kompisar, har aldrig någonsin blivit mobbad. Ändå blev jag sjuk i anorexi när jag var tretton år. Så vad det beror på ska man nog inte gräva ner sig i. Någon har sagt att man är rädd för sin egen styrka. Och det kan nog ligga något i det för här sitter jag som femtioåring och tänker på allt jobbigt som jag gått igenom. Och klarat mer än de flesta. 🙂 Det som har hjälpt mig mest genom åren är inte människor utan mina hundar genom åren (en och annan häst också). Och naturen. Också ett tips, fokusera inte så mycket på maten det gör bara saken värre. Du har min mail om du undrar något. Kram Marie

 70. A-K

  Det här med att skaffa hund..Kan va perfekt läge, med tanke på Linneas sits..Skaffade själv en liten hundvalp när jag var sjukskriven, o det var det bästa jag hade gjort, för egen del iaf

 71. Carina

  Vår äldsta dotter hade anorexia under större delen av högstadiet och under första året på gymnasiet. För henne var en utlösande faktor att tjejerna i hennes klass mobbade och frös ut henne. I efterhand berättade vår dotter att hon låste in sig på toaletten på lunchrasten för ingen ville sitta bredvid henne i matan. Vi fick också höra hur jobbigt hon hade det och hur jävliga ungar kan vara mot varandra. Dotterns läkare sa direkt att hon måste byta skola men vår dotter envisades med att gå kvar och naturligtvis måste man bort från sina plågoandar för att bli frisk vilket hon också blev när hon började gymnasiet och fick börja om på ny kula.
  Under hela sjukdomstiden kretsade vår familjs liv runt denna sjukdom och våra tankar var alltid att hitta på saker och leva ett liv för att dottern skulle må så bra som möjligt. Konflikterna låg alltid på lur vid matsituationerna och livet var kaos för alla. Vår dotter tappade livslusten och ville inte leva längre, hon fick medicinera för att orka med sin depression. En dag orkade hon inte med eländet i sitt liv och sa att nu ska jag bli frisk, jag orkar inte med detta helvete längre. Från den dagen kämpade hon sig tillbaks på egen vilja och livet återvände för oss alla i familjen. Jag har läst din blogg sedan du började blogga, det känns som jag känner er familj genom bloggen. Ni är en fantastisk familj, så jordnära och fina allihop. Jag vet att ni går igenom helvetet just nu men det kommer att bli bra igen. Helt rätt att skaffa valp, försök hitta alla chanser till glädje i vardagen, i det lilla, det behövs för att orka när man lever med sjukdom i familjen. Mirka, många är vi som tänker på er och hoppas att Linnea snart mår bättre! Stor kram

 72. AnnKatrin

  Du är min hjälte Mirka! Din blogg läser jag dagligen och jag tycker du har så kloka åsikter och rätt inställning. Föräldraskap är inte enkelt men grunden handlar om kärlek till barnen och den lyser igenom det du skriver. Tack för att du finns och inte bara berikar din familjs liv vilket självklart är prio ett men oxå låter oss andra följa med i din vardag. All kärlek till er!!

 73. Jennsan

  Grattis till Valpen!
  Angående försäkring så ta i samma bolag som tiken är försäkrad i och som doldafelförsäkringen finns i. Ta högsta försäkringsbelopp som finns för det är jättedyrt om det händer något.
  Hundbur och bälte ska ni köpa en krocktestade. Dyra men dom håller vi en krock. Det gör inte dom billiga burarna. MIM buren är superbra, dom har även krocktestade bilselar som heter allsafe. Kurgo är ett billigare märke på krocktestat bilsele och dom är oxå bra.
  Är det tollare i hunden?

  1. mirkak
   mirkak

   Tack för tipsen 🙂 Förutom Cockerspaniel och Golden retriever så är det lite Border collie i honom från pappas sida 😉