Trettonbarnsmamman

Utelek, en hemlis m.m

Äntligen har vi fått tummen ur baken och köpt en sandlåda till barnen. Snacka om glädje 🙂 Förut när vi bodde i Märsta var sandlådelek någonting självklart. Varenda bostadsområde hade ju en och när vi flyttade så tänkte man inte på hur mycket man skulle sakna en sandlåda. Stackars Lilja har aldrig varit i närheten av en först igår. Älva lekte första gången i en sandlåda när hon började på förskolan. Och det är hennes favoritställe att leka på. Igår byggde Peter ihop vår nya låda och stora som små satt där sen och lekte 🙂

image

image

image

Barnen fick leka av sig innan vi skruvade fast bänkarna/locken

image

Funderar redan nu på om vi ska ha en till så alla kan leka samtidigt 😀

Igårdagen gick bra. Vi tog en tripp på förmiddagen och bara man är noga med Linnéas mattider så funkar det jättebra och alla vi behöver ”lufta” oss lite 🙂

Nu vill David ha lite gos…

image

Bild från igår ❤

Kram kram

PS…klart är nu också att en bebis kommer till oss 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kvartettmamman

  Negativa människor det finns. Så skoj med hund. Verkar som om många människor som har hund och som dessutom bara har hund alltid är så skeptiska till att andra skaffar hund. Fick höra från en granne till oss, ni har fyra barn, räcker inte det???

 2. eva karlsson

  Hej hej
  Åhhh va mysigt för er-tänk om vi alla kunde glädjas lite i stället för att vissa ska klampa ner och komma med dumma kommentarer.
  En hund är ju underbart-så mycket villkorslös kärlek och värme de ger 🙂
  Onödig kommentar AO-sköt du ditt så låter du Peter och Mirka sköta sitt-de fixar dom galant förstår du-
  Dom finns där för alla sina barn-varför ska dom få påhopp för att dom är många och för att dom vill skaffa hund?? Även i familjer med ett eller två-tre barn förekommer de ätstörningar-nej du- jag tror att denna lilla valp kommer vara en underbar hjälp och glädje för hela familjen.
  Va gullig den va lille Tintin <3
  Stoooor kram

 3. Elsa

  Jag kan inte tänka mig en bättre familj för en hund, där finns alltid någon att kela med och leka med för en liten valp, varför skulle det vara sämre i en familj med 13 barn? Med en så stor trädgård dessutom. Perfekt att skaffa hund för Linneas skull nu oxå.
  Märkliga kommentarer här om detta måste jag säga,..

 4. Anette Jansson

  Ja,undrar också lite vart katterna ni hade tog vägen.Men grattis till den fina hunden.Är det en labrador?

 5. AO

  Jag fattar ingenting????
  Ni har 13 barn/tonåringar som bor hemma.
  En av dem är nyfödda.
  En av era barn behöver extra mycket kärlek o värme nu (tror du vet vem jag tänker på)

  Och så tänker ni skaffa en hund??????
  Hundar behöver också få synas nämligen.
  Varför inte satsa på era barn nu?

  1. Ninna

   Att ge barnen/familjen en hund är att ge extra kärlek, värme och omtanke. Det finns hur många berättelser som helst på hur mycket en hund, eller andra djur, kan betyda, särskilt om man inte mår bra. En levande vän som aldrig skvallrar, som aldrig säger elaka saker, som alltid, alltid finns där utan att döma eller värdera. Det finns en anledning till att hundar används allt mer i vården, som assistanshundar, servicehundar, terapihundar… Och nej, jag tror inte att hunden känner sig överkörd, utnyttjad, eller illa skött, inte av familjen Norrström. Fy vilken plump kommentar av dig AO. Det tycker jag faktiskt.

  2. Mia

   Förstår att du inte fattar någonting. Men ta reda på vad en hund ger en familj. Kärlek, annat fokus, vänskap, trygghet. Tycker de gör helt rätt som skaffar en hund precis just nu. Jag har själv många barn varav ett av barnen har en dödlig sjukdom… Vi skaffade hund just för barnets skull och för att resten av familjen skulle få någon att skratta med, gråta i pälsen , mysa med, få fokusera på hunden istället för alla jäkla sjukhusbesök. Varför inte tänka lite längre…

  3. Fia

   Hej AO! Om du har läst bloggen ett tag så märker du att de alltid har varit intressead av att skaffa hund och inte bara någon impuls grej. Bara för att man har tretton barn så betyder det att man inte får ha husdjur? Barn som växer upp med husdjur lär sig att ta ansvar mm men det är så klart att de är vuxna samt de äldsta som har huvudansvaret. Givetis tror jag om familjen märker att tiden inte räcker till osv så låter de hunden få en annan familj men jag tycker ni som skriver negativt ska ge dom en chans åtminstone. En hund ger så mycker men än man kan ana o med tanke hur mycket kärlek alla barn får så varför skulle en hund bli utelämnad? Kram

 6. Lene

  Åh vad roligt! Alla sorters bebisar är välkomna.
  Kan det vara ett människobarn (tänkte på bröllopet ni var på eller är det ni som ska ha en liten till?) eller ett djur?

 7. Ingrid

  Hej Mirka.
  Jag vill bara göra dig uppmärksam på att i Linneas blogg ligger det en (sponsrad) reklam om hur man snabbt går ner i vikt. Det är under inlägget om loppisarna ni var på. Det kanske inte är så lämpligt? Det får ni avgöra. Lycka till

 8. Ida

  Linnea har skrivit på sin blogg de ska skaffa en hundvalp. Tror det vore jättebra för henne. Djur har ju en väldigt positiv inverkan på människor.

 9. MT

  En hundvalp månne? OM det är så så tror jag att ni skulle klara det galant och kanske vore det ett fint stöd för Linnea i sitt tillfrisknande? Då skulle hon få lite annat att fundera över och lägga energi och kärlek på. Önskar er allt gott, fam Norrström! Kram/ MT

 10. Mia

  Kan inte vara en hundvalp, en valp är väl ingen bebis.. Tror på en ny ”olycka” och nr. 14 kommer framöver, men det går säkert bra med ett barn till.

 11. Ida

  Hoppas eran sandlåda håller bättre än våran för den gick sönder rätt snabbt tycker jag. Jaså jag gissar med på hundvalp

 12. Lotta

  En hundvalp såklart!!:-) Vi hämtar vår valp i början på augusti. Haft hund många år, kan inte vara utan dessa fantastiska djur. Kram Lotta

 13. Ida

  Med tanke på att du lät ganska övertygad efter senaste förlossningen att ni inte skulle ha fler barn så gissar jag att det är en hundvalp det handlar om.

 14. AO

  Det är en sak som jag inte förstår. Linnea får inte göra något som man måste röra på sig (har all förståelse för det).
  Men när ni ville åka på 2 loppisar + handla på ica maxi (det är stort)
  Då fick hon röra på sig. Men är inte det skadligt för hennes kropp?

  Handla mat måste man, men ni är två vuxna.

  1. Anna

   Undrar över det jag med. När jag var sjuk älskade jag att åka och handla med föräldrarna på stormarknad= springa av sig massa kalorier.