Igårdagens middag – ris med räk och laxsås – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Igårdagens middag – ris med räk och laxsås

Vi var på Ica Maxi och handlade för någon dag sedan och där har de en kille som lagar mat som man får provsmaka. Denna gång var det pasta med räksås och såsen var riktigt god. Vi tog receptet och handlade tillbehören till såsen. Igår gjorde vi våran egna variant av rätten och den blev så jäkla god 🙂 Många har via Instagram frågat efter receptet så här får ni den 😉

image

Vi valde att ha ris istället för pasta men det är ju en smaksak.

Såsen är för 4 pers ( jag gjorde 3 satser till oss )

Ansa och skiva några grönsparrisar tunt.

Koka upp 2 dl creme fraiche, 1/2 msk skaldjursfond och sparrisen.

Rör ner 1/2 dl hackade örter ( vi tog basilika ), skivad purjolök, salt och svartpeppar.

Sist hade vi i ca 200g skalade räkor och kallrökt lax i små bitar.

Mums!

Vi stekte några sparris och hade det till också 😉

Maten var väldigt uppskattad av allihopa 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kirlén, en zoo-ägare i nöd

  Hej Mirka hoppas allt är bra! Idag så köpte jag ett par exotiska djur på Hemköp bland annat för att ett lamm skulle ha några att leka med ifall den skulle komma på besök. Hur jag gick till väga för att få tag på djuren innan någon annan hann köpa dem är det kanske bäst jag inte går in på.

  Men i alla fall, artig som jag är så fixade jag såklart en inflyttningsfest så att vi skulle lära känna varandra lite bättre. Men det visade sig att de inte tyckte att det räckte med stavmorötter och dipp för att det skulle klassas som fest.

  Osäker på hur detaljerad jag behöver vara men det slutade i vart fall med objudna (troligen kriminella) gäster, dispyter och grejer som jag är osäker på huruvida det är lagligt i Sverige eller ej.

  Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att de ska lyssna på mig, vad ska jag ta mig till? Vad hade du gjort i en situation som denna? Skulle verkligen uppskatta svar och jag tror att du är precis rätt person för att svara på detta! Ha en trevlig sommar!

  //En nybliven zoo-ägare i nöd

 2. kerstin

  Ment tack Mirka! Är långtidssjukskriven (utbrändhet) det är alltid gubben som laggar mat som gammal kock. Idag efter över ett års arbetslöshet börjar han på en kurs och jag ska stå för maten?????? Jösses! Visst kan jag laga mat men fullkomligt avskyr det. Så hamnar jag här inne och hittar ett perfekt recept, laxen och räkorna finns redan här hemma resten pinar jag iväg till affären för att handla. Tack Mirka!

 3. Karin

  Jag fick min sladdis vid 40 år. I princip alla hans vänners föräldrar i skolan är ungefär tio år yngre eller ngt än oss.
  Ville så gärna ha ett till sista barn, men vet också att barn på deras student tänker på hur gamla föräldrarnrna är plus att de förstår kompisars föräldrars ålder och undrar hur länge det tar tills ex deras lite äldre föräldrar dör, dödsrädsla är ganska vanlig när barn har lite äldre föräldrar. barn är så medvetna

 4. Ninna

  FAMILJEN ANNORLUNDA… Såg en notis om en 65-årig 13-barnsmamma som är gravid igen – med fyrlingar!!! Äldsta barnet är 44 år och yngsta 9 år. Hon har också sju barnbarn. Snacka om familjen annorlunda 🙂 Lite off kommentar, jag vet, men kunde inte låta bli! Tack för din fina blogg, ni verkar vara en helt underbar familj 🙂

  1. Mamma till 4

   Hemskt att det finns läkare som hjälper till med sådant. Det finns ju en anledning till att vi inte kan bli gravida på naturlig väg hur länge som helst.

 5. Karin

  Inte för att jag vill tjata:) men kommer du svara på resten av frågorna som folk skrev på sö som var sista dan att skriva frågorna. Det är ju några frågor kvar att svara på:)

 6. Carina H

  Ser och låter väldans gott, för pröva någon dag. bra tips. och verkar inte vara svårt att göra.
  Hälsn från Upplands väsby