Trettonbarnsmamman

Klädröj, Klockkungarna m.m

Jag kan inte upprepa detta ofta nog – Ni är bäst och tack för att ni tar er tid att skriva till mig

Just nu sover Lilja….David också för den delen….men åter till Lilja. Tittade precis till henne och såg att hon har visst hunnit roa sig lite innan hon somnade 😉
image

Snart hittar jag säkert alla kläder från byrån på golvet nu när hon har kommit på detta 😀

Busungen har också lärt sig att klättra upp på köksstolarna så nu får man ha stenkoll på henne då hon är snabb som en vessla. Och jag vägrar att vara den som ställer upp stolarna på köksbordet ( been there done that )! Förr eller senare har hon tappat nyhetens behag och klättrandet lugnar ner sig 😉

Idag är det fredag och för många äter då Tacos. Hur många av er äter Tacos typ varje fredag? Gör ni det för barnens skull eller gillar även ni vuxna det? Vi äter inte Tacos varje vecka och absolut inte just på fredagar….här blir det max 2 gånger i månaden och då en lördag el. söndag. Och då är det bara barnen som äter det för jag och Peter är inte alls så förtjusta i Tacos. Jag kan äta nångång ibland om jag inte orkar fixa annan mat till mig men jag ljuger om jag säger att det är gott gott 😉

En del av er ville veta vad äppelmust-killarna som kom till oss hette….eller deras firma. De heter appleboy´s mobila äppelmusteri och ni hittar de HÄR 😉 Som jag skrev innan så blev musten jättegod och den håller sig ca 1 vecka i kylskåpet och har man mycket så fryser man in det 😉 Vi fick ihop 7 dunkar och de tog slut på 6 dagar 😀 Nästa gång ska vi ringa in musteriet tidigare när vi har mera äpplen kvar i träden och då också hushålla lite bättre med musten.

Igår fick jag hem en ny klocka som jag beställt från klockkungarna.se. Den är en present till en vän som snart fyller år och sååå i hennes stil ( vågar visa den här då hon läser inga bloggar m.m 😉 ).

image

Det är av märket Deevotion och armbanden är bara så snygga och lite annorlunda.

image

Testade den på mig själv och är nu lite sugen på en själv också 😀

Alla Deevotion-klockor har utbytbara armband och just nu erbjuder klockkungarna ett gratis extra armband när man köper en Deevotion klocka från de 🙂 Bra present-tips!

Jäklar vad klockan har sprungit iväg nu, måste ila iväg och hämta några barn….

Kramis ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Här äter vi tacos i stort sett varje fredag. Tjatigt och kan kännas tråkigt men ändå sitter man där varje fredag och tycker det är gott 🙂 Vi äter nog det mest för barnens skull. Det är smidigt, de tycker det är festligt och mysigt så då kör vi på det.
    MVH
    Malin

  2. Frida

    Vi äter ytterst sällan tacos, det innehåller för mycket E-nummer och konserveringsmedel om man köper bröd, sås, kryddor, chips. Heller egna kryddblandningar och hembakta tortillas när det är dags för tacos.

  3. Alexandra

    Vi har de inte varje fredag men blir nog tre gånger i månaden.. Brukar ha goda tillbehör som räkor avokado kyckling stekta champinjoner osv..

  4. Gunilla

    Vi brukar variera vanliga tacos med kycklingtacos. Tärnar kycklingfiléer och har fajitaskrydda istället för tacokrydda. Mycket godare! Samma tillbehör som vanliga tacos.

  5. Helén

    Vi tycker att det är godast med grillad kyckling som man river i små bitar,en hel grillad kyckling,två cremefraiche och två tacokrydda påsar blandas i stekpanna.Himmelskt gott!!

  6. Soffan

    Vi mustade 300 kg äpplen i höstas, ljuvligt!!
    Fick pastöriserad i 3 l bag in Box!
    Det är så fantastiskt gott o lyxigt att dricka. Vi hushåller oxå då vi är 7 pers i familjen.
    Ska definitivt lämna i o musta kommande höst oxå 🙂

  7. Camilla

    Vi gör carbonara på fredagar! Bacon, grädde, lök, kryddor och äggula när det är klart innan det serveras 🙂 alltid med hemmagjort vitlöksbröd. 🙂 känns så lyxigt och tar max 20 min.

  8. Linda L

    Tacos tacos tacos….Mina barn älskar det. Det blir inte varje fredag men kanske 2 ggr i månaden. Jag och maken äter pulled pork istället för köttfärs men med samma tillbehör…mycket gott och alla är nöjda.

  9. Annette

    Har 4 söner men bara två hemma nu 14 och 20 år är de och den ene gillar tacos men vi har det inte så ofta längre.Jag gillar inte de färdiga kryddningarna men man kan ju göra sin egen kryddning.Brukar värma överblivet tortillbröd i stekpannan m ost i som en halvmåne,man kan ha skinka i också Mums!ja finns många variationer påt acos m.m

  10. Stina

    Har en sambo som älskar tacos och skulle kunna äta det varje vecka, men jag är lite som du och kan klara mig utan. Så det blir någon gång i månaden kanske. Jag vet inte hur ni äter eran tacos, men några tips på saker man kan ha till den för att få lite variation är:

    kyckling, bacon, äpple, nötter, smulade nachochips, stekt lök mm 🙂

  11. Lisa

    Beställde du klockan alltså? Andra bloggare jag följer har fått den, antagligen för att göra reklam för den, så blev lite misstänksam…

    1. Agatha

      Hahaha… 😉 Ganska uppenbart att Mirka fått klockan hon med. Men hennes vän som ska få den klagar nog inte. Praktiskt att få fina saker som man kan ge bort så man slipper köpa dem. 😉

  12. Ida

    Jag gillar tacos i alla former och äter det gärna! Men inte varje fredag. Jag föredrar nacho-tallrik framför wraps eftersom jag ogillar tortillabröden. Men när jag åt lågkolhydratkost gjorde jag wraps i isbergssalladsblad och det är så smaskigt!

  13. lillamamman

    Ni verkar vara en helt underbar och fantastiskt familj! Och hälsa äldsta killen i huset (som jag inte minns namnet på nu) att han verkar vara en jättebra och hjälpsam storebror! Så charmiga och fina barn ni har! Ha en bra helg!

  14. camilla

    Varken vi vuxna. el barnen gillar tacco kötfärs
    Vi gör kyckling. Filéer istället för köttfärs med m samma tillbehör 1000 ggr godare

  15. Micha

    Undrar med vilka barn som delar rum 😀 jag delade rum med min syster tills hon flyttade hemifrån, har bara positiva erfarenheter av det. Fick lära mig att samsas och visa respekt och så kunde jag krypa över i hennes säng när jag hade mardrömmar 😀
    Skitsnygg klocka tror Att din vän blir glad 🙂

  16. Hadi Omidvar

    Testa med vegetariska färs. Jag mår illa på magen av kött. Djurerna mår också bra.
    Man kan göra så många olika sorterna tacos. Fantasi!!!! Viktigt!!!

  17. Hadi Omidvar

    Tacos är gott dät. Jag o min flickven äter sådan ofta. Ursäckat men jag blir kåt av sådan mat med mycket kryddan. Hon är ung och jag är lite gammal.

  18. Kristina Simar

    Hej Mirka! Jag är en 57-årig fyrabarnsmamma, alla döttrar, 24,25,35 och 39 år. Har även två barnbarn på 18 och 20 år. Jag ser alltid på ”Familjen annorlunda” och vill säga att jag beundrar er familj, du och din man är så lugna och fina föräldrar och det syns på era barn, de är så väluppfostrade allihop. Alltid lika roligt att följa er varje vecka. Önskar er lycka till med det nya lilla barnet, David.
    Med vänlig hälsning Kristina i Jönköping.

  19. Hanne

    Jag älskar rutiner och skulle gärna äta tacos varje fredag, men hos oss varierar det vad vi äter på fredagar. Resten av familjen är inte superförtjusta i texmex. När jag ansvarar för fredagsmiddagen brukar det bli typ tacos, pizza, hamburgare, sushi eller något wokat.

  20. Andrea

    Det verkar så härligt med en stor familj. Skulle oxå vilja ha många barn. Har två älskar dom över allt på jorden. Du verkar vara en fantastisk mamma. Kram

  21. Emilia

    Här bli det tacos typ varannan fredag då vi ha sambons son hos oss varannan vecka och han älskar tacos annars för sambon o mig kan de va någon gång lördagan när man inte orka fixar annan mat

  22. Agatha

    Oj det måste vara kul att vara din vän när man får så fina och dyra presenter. ;-p

    Vi äter tacos varje fredag. Tacohej! 😉

  23. Anneli

    Fin klocka! Blir lite sugen jag med.. Vi äter bara Tacos på födelsedag eller liknande. Har ingen speciell fredagsrätt då jag är alldeles för seg i kolan på fredagar. Mys blir det med lite chips ibland. Är född 72 och det här med extra mys på fredagen pratade man aldrig om då utan lördag gällde. Kram och mys!

  24. josefine

    Åh vi älskar tacos, blir nästan en gång i veckan men eftersom vi är lantbrukare=inga lediga helger så kan vi lika gärna äta tacos på en tisdag

  25. Maria

    Vi äter taco 3-4ggr/mån ofta fredagar. Min hemlighet är en annan kryddning på färsen.
    500g köttfärs, 1 gul lök 3 äpplen i små tärningar, ganska mycket curry (1msk kanske), kinesisk soya (så att färgen blir brun och fin) salt och peppar. Mycket saftigare och godare!
    Gärna med vitlökssås till (2,5dl creme fraiche, 0,5-1dl majonäs, 1-2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar) absolut godast med mjuka torrillabröd!
    Kramar till hela familjen!

  26. Stina

    Ett tips på mer ”vuxen” tacos är att fylla med räkor (färska) i såna mini taco tubs, massor med smarriga grönsaker, groddar passar faktiskt jättebra till å toppa med tropisk salta

  27. AO

    Vilka barn delar rum med vem? David sover han i erat rum nu? Om han sover i erat rum nu. När han blir äldre vilka kommer han då få dela rum med?

  28. AO

    Vad komiskt det skulle vara om era barn skaffade samma antal barn som er och era barnbarn likadant sen.
    Det skulle innebära för dig och Peter 169 barnbarn och 2197 barnbarns barn. 😀

    1. Elisabeth

      2000 barnbarnsbarn! Inte dåligt. I verkligheten är det oftast så att nån har typ 4 barn 1 barnbarn och 2 barnbarnsbarn!
      Min pappa har 2 döttrar ( mig och min syster) och 9 barnbarn