Spaghetti Bolognese med Bong Touch of Taste – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Spaghetti Bolognese med Bong Touch of Taste

Ni som har hängt med här lite längre stund med ju att mina matlagningskunskaper är rätt dåliga. Speciellt när det kommer till köttfärssås. Jag har haft en del problem med att laga god köttfärssås som gillas av la familia….

Så när jag fick frågan om att samarbeta med Bong Touch of Taste och laga en god Spaghetti Bolognese tänkte jag att de vet nog inte vad de ger ser in på 😀 Men jag gjorde mitt bästa ( kunde ju inte bli värre än de andra såserna jag lagat genom åren )….

image

Jag gick igenom ingredienserna noggrant och lika så med receptet…..inga onödiga utsvävningar här inte….

image

Det kändes rätt idiot (<– Mirka ) säkert i alla fall 🙂

image

Med facit i handen så var faktiskt receptet lättare än vad jag trodde och fasiken så mycket godare än jag förväntat mig!

image

Alla….och då menar jag verkligen allihopa i familjen åt maten med god aptit och sa att den här rätten får jag gärna laga igen!?!

Vad.Hände.Liksom?

Jag hade lyckats med det omöjliga….den känslan ni, den lever jag ett tag på 😀

Jag måste dock tacka Bong Touch of Taste för att de gav mig de rätta verktygen, annars hade detta aldrig hänt 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bara 4

  Undrar hur många gånger du dubblar receptet, Mikra? Jag har fyra pojkar som äter massor, går ca 600-800g köttfärs till en sås. Så jag brukar göra ca 8- 10 port till 6 personer…men yngre barn äter väl mindre än tonårspojkar?

 2. annema

  Vem, Ida, klagar och kommer med personliga påhopp ? Mot Mirka, här på hennes blogg. Du, och andra gnällisar. Känner du dej bättre när du får näpsa Mirka ? Och vem/vilka skapar dålig stämning? lägg ner nu. Det är väl glasklart att du saknar något i ditt liv eftersom du klankar på andra. En nöjd och glad person klagar inte på andras liv och leverne hela tiden. Jag och andra här vill försvara Mirka ibland när vi tycker att det går för långt. Dumheterna får inte ta över på bloggarna.

 3. Ida

  Alla ni som klagar och kommer med personliga påhopp, är ni så mycket bättre själva? Ni tjatar hela tiden om avundsjuka, skulle gissa att det är NI som är avundsjuka. Antar att ni känner er bättre om ni får tala om hur puckade andra är, vilka gnällspikar andra är osv. Men det är ju ni själva som bidrar till den dåliga stämningen, försök förstå det.

 4. Mia

  Jag fryser den i salladsburkar från pizzerian, den håller bra i kylskåp men det blir så pass mycket så jag rekommenderar att frysa.

 5. Mia

  Jag tar 4-5 kg. köttben, morötter, gul lök, selleri, purjo, palsternacka tomatpure, salt, peppar, timjan. Stora syltgrytan blir full, sedan får det stå och småkoka 5-6 tim. innan jag silar bort grönsakerna. Reducera ner till ca. hälften och du har världens godast fond till grytor o.s.v.

  1. popcorn

   Tack Mia!!! Måste testa! 🙂 Fryser man in den eller håller den ändå? Förlåt att bloggtråden blir lite kapad men…

 6. Mia

  Var väl ingen reklam att hetsa upp sig över, för övrigt är inte Bongs flytande buljonger särskilt goda, tycker det blir en syntetisk smak av dom. Prova Italiensk köttfärskrydda från Borgeby kryddgård, den ger köttfärssåsen en supergod smak och är mycket billigare än Bong, eller koka egen fond, frys in och njut av smakerna, enklare än många tror.

 7. Anna T

  Jag får inte riktigt ihop de här…..å ena sidan gnälls det på att det är förmycket reklam, men å andra sidan så frågas det nästan uteslutande på allas bloggar, var kommer det ifrån, vad kostar det etc. Så vad är skillnaden? Ja förutom att inlägget upplyser o att det är reklam, samarbete.
  Sen är det väl samma människor som gnäller som frågar efter tävlingar.
  Sluta följ eller skrolla förbi om det stör.

 8. Erica

  Det där receptet är nästan identiskt med det jag alltid gjort. Bortsett från lagerblad. Kanske ska testa att ha i det nästa gång.

 9. annema

  Ida, Lina, Karin och andra gnällspikar: ni är avundsjuka på lyckliga människor! Mirka och Peter är lyckliga, det är det ni retar er på! Era egna relationer är nog inte så bra? Och: som ni framför era åsikter här, är det så ni pratar med folk i er omgivning?

  1. Ida

   Nej, jag är inte alls avundsjuk och tror inte någon annan heller är det. Jag har själv allt jag behöver så jag är inte ett dugg avundsjuk på Mirka och Peters förhållande men jag antar att du är det, annamea. Du mår väl bra av att komma med påhopp.

 10. Emilia

  Det är ren avundsjuka som ligger bakom negativa kommentarer. Vem hade INTE tagit emot prover, erbjudanden och gratis produkter? Vem hade INTE velat få betalt för sin blogg? Vi ser ju reklam överallt i dag, varför ens opponera sig?
  Ni är en fantastisk familj och snälla Mirka sluta aldrig blogga, vi är så otroligt många som följer er med glädje

 11. Annelie

  Tack för din härliga blogg. Bry dig inte om “surkarten” de mår nog mest dåligt själva, ingen har väl tvingat dem att läsa. Kram Annelie

 12. Lilian

  Hej första gången jag kommenterar här.Detta ett jätte gott recept roligt tips.En jätte härlig familj och säger bara Grattis nytillskottet och vi ska mysa vid tvn ikväll när vi tittar på er 🙂 Ni är en underbar familj!kram

 13. Rebecca A

  Jättetrevligt att läsa bloggen! Uppskattar tips om sådant som är en del av vardagen. Skönt med lite tips på sådant som kan användas i vanlig mat, för vanliga människor med begränsad tid i köket. Jag har fyra fina barn och provar gärna nya saker. Ganska trött på alla som ska vara så himla präktiga och göra allt från grunden helt själva. Att köpa en färdig fond till en köttfärssås känns precis så ambitiöst som jag orkar vara och säkert tusentals fler svenskar! På sin egen blogg får man väl samarbeta med och göra reklam för vad man vill? Bra Miirka! Ta till dig av pepp och skippa de andra bittra inläggen. Bara för att vi har yttrandefrihet i detta land betyder inte det att man måste vältra ut sin åsikt överallt. Jag tycker du sprider glädje och lite reklam har ingen dött av! 🙂 ska bli spännande att se kvällens program också!

 14. jennifer

  Alltså Ida man får svårt att hålla sig från skratt när du så desperat försöker få igång ett “bråk, klart man har rätt att säga vad man tycker men ibland måste man lära sig har man inge snällt att säga kan man lika gärna vara tyst. Och tycker du att du har rätt och kritisera och vara elak då kan du ju acceptera att du får mothugg från mirka också, hon har väl ändå rätt att säga ifrån ellerhur? 😉

 15. Marie

  Sluta klaga, i stort sett alla aktiva bloggare har samarbete med olika företag. Sluta läsa om ni tycker det är jobbigt!

  1. Ida

   Liselotte, exakt vad är det vi borde vara avundsjuka på? Får man inte säga sin åsikt längre? Snart kommer väl Mirka skriva ett inlägg om hur puckade alla som säger ifrån är. Det är ju alltid samma sak.

 16. Anna

  Jag är verkligen ingen sann bloggläsare, men jag kan inte låta bli att följa dig Mirka för jag beundrar hur du får ihop allt, d.v.s hela livet 🙂 med 13 underbara barn!! Hur du dessutom lyckas blogga är ju helt ofattbart. Att du kan försörja dig på en blogg, genom att då och då samarbeta med ett varumärke du gillar och kan stå för är ju helt självklart! Precis som alla vi andra samarbetar med varumärken i vårt dagliga arbete. Jag kan verkligen inte förstå människor som lägger tid på att läsa OCH kommentera i en blogg de uppenbarligen retar sig på. Skit i dessa kommentarer Mirka och koncentrera dig på det goda i livet – det andra är bara luft. Kram på dig.

 17. Lina

  Mirka Norrström och Pernilla Whalgren samt Blondinbella vältrar sig i reklam vilket givetvis skatteverket har ögonen på.

 18. Camilla

  Alltså hur orkar ni, vem bryr sig om det “smyger” in reklam på bloggen.
  Spelar väl ingen roll om hon har fått varorna så att hon kan göra en köttfärssås.
  Det enda jag såg var att det såg så himla gott ut och har sparat receptet och måste bara testa det.
  Bra att du sätter ner foten och svarar på kritiska kommentarer Mirka, stor eloge och kram till dig. <3
  Gillar din blogg och din familj jättemycket, ni är guld värda.
  Kram <3

 19. Alexandra

  Jag måste riktigt ta o kolla de senaste inläggen, o jag hittar inte mycket reklam där? Det ända som börjar vara för mycket av i denna blogg är de förbannade trista negativa kommentarerna!

 20. Caroline

  Tack för tipset använder alltid den fonden men har alldrig haft den i köttfärssåsen, nu skall jag prova det:) hälsningar Caroline

 21. Lena

  Jag använder alltid Bong touch of taste kalvfond i köttfärssås, biffar och mycket annan mat. Blir en helt annan mustighet på maten, mycket och god smak. Finns inget som slår den när man är amatör i köket

 22. Lina

  Men herregud exakt samma reklam och recept som på flera andra bloggar just nu…Det har gått förlångt nu och börjar bli lite löjligt faktist. Tror du hade gjort en mycket godare köttfässås Mirka.

  1. Ida

   Det enda som är tillåtet här på bloggen är att berömma Mirka och hennes familj och tala om hur mycket man beundrar de. Allt annat är förbjudet.

   1. Pernilla

    Är det konstigt om ett företag går ut till många bloggare samtidigt med samma varor då? Vad spelar det oss läsare för roll? Starta era egna bloggar och ha dom reklamfria. Det är ju inget måste att läsa bloggar eller?

    1. Karin

     Nej, men det är igentligen skattepliktigt att sammarbeta och få ngt, pengar, resor saker el dyligt och det kallas faktist hur somhelst för smygreklam. Bloggarna i det flesta fall får betalt el ngt annat för att lägga ut reklam från olika företag ( även fast man väljer själv vilka företag man vill göra inlägg om. Plus tog upp det i ett avsnitt på SVT.
     Hursomhelst så gynnar det bloggaren mer än läsaren. Gäller fler än Mirkas blogg så klart, men det blir väldigt tydligt vid varje reklaminlägg, och vad innebär igentligen ett- samarbete som Mirka skriver?

 23. Emma

  Bra med enkla recept! Tack förresten för att ni e med i familjen annorlunda och inspirerar. Är själv också hemma med barnen och när jag tycker livet känns stressigt brukar jag tänka på dig (er) och så orkar jag ett tag igen då. Hälsningar från Finland, tur att vi ser TV4 här också!

  1. mirkak
   mirkak

   Men jösses, fick du ont i tårna som du överdriver nu 😀 Det är bra länge sen jag hade ett sk reklaminlägg på bloggen… eller räknar du med tex när jag visar en hylla vi köpt, kläder vi köpt el presenter som David fått att snälla läsare och vänner till oss? Min blogg och jag väljer vad jag lägger ut här; -) som jag skrev till Karin så hittar du säkert helt reklamfria bloggar att läsa så slipper du lägga tid på att gnälla hos mig; -)

   1. Ida

    Men snälla, varför måste du alltid gå till angrepp och försvara dig så fort du får minsta lilla kritik? Känns ganska löjligt detta.

    1. ROSA

     Varför får inte Miirka gå till “angrepp” när du får? Själv så tyckte jag att det var ett bra reklaminslag. Vissa andra som inte passar mig, dom bläddrar jag bara förbi.
     Fortsätt som du gör Miirka! Jag läser din blogg med glädje varje dag 🙂 Lycka till med er fina familj

    2. Jenny

     Varför måste du Ida klaga på något så fort du kommenterar? Har du inget bättre att komma med så låt bli… 😉

  1. mirkak
   mirkak

   Jag anser mig vara rätt tydlig om att det är ett samarbete här…. och ja, ibland har jag samarbeten med olika företag – har du problem med det så finns det säkert bloggar utan sånt att läsa för dig 😉

    1. mirkak
     mirkak

     Jag är inte kaxig mera less när det kommer påpekanden så fort man har samarbete med ett företag. Gudarna ska veta att jag tackar dagligen nej till samarbeten för att jag tänker på er läsare så det inte ska bli bara massa “reklam” här. Ibland väljer jag dock att tacka ja om jag tex anser att det ger bra tips för er eller som i detta fall för att jag har en hat-relation till köttfärssås och ville själv testa om jag kunde lyckas med ett nytt recept 😀

    2. Pernilla

     Det var inget kaxigt svar från Mirka-hon var ju bara vänlig och tipsade dig om att det finns andra bloggar att läsa.