Trettonbarnsmamman

Namn och Familjen Annorlunda ikväll

Många har frågat vad alla barnen heter inkl. mellannamn. Så nu tänkte jag skriva upp allas fullständiga namn 🙂

Vi har inte hållit oss till massa släktnamn utan tagit namn som vi har gillat. Några barn har dock fått släktnamn. Jag personligen bara ryser av tanken att ge barnen gamla finska namn som Maire, Eero, Kaarina, Atte (som mina mor och farföräldrar heter/hette ) osv… så nej…där gick min gräns big time 😀

KEVIN Peter ( efter Peter så klart )

LINNÉA Vanessa Anita ( Anita är mitt och min mammas andranamn och jag ville att hon skulle heta Vanessa men blev nedröstad)

JENNIFER Alicia ( jag ville att hon skulle heta Alicia men fick nej där med )

BENNY Jonathan ( jag ville att han skulle heta Jonathan….)

SELINA Mirka ( efter mig i brist på andra namnförslag )

VICTOR André

OLIVER Sven ( Sven hette Peters morfar )

ALICE Christina ( Christina efter en gammal granne/vän som gick bort i cancer strax innan twinsen föddes )

THOR Atle

NELLIE Freya Savannah ( Savannah efter den vackraste lilla staden jag besökt, i Georgia Usa )

ÄLVA Milléa

LILJA Emmelie Clara

DAVID Viking Sixten

Till en del av barnen har det varit svårare att hitta ett passande namn till och till en del har det varit jätte enkelt 🙂

Ibland har vi inte varit eniga alls och fått kompromissa och andra gånger har vi varit helt eniga direkt från början. …

image

Nästan hela högen ♥

Ikväll kommer avsnitt 4 av Familjen Annorlunda 🙂 Jag har ingen större koll på vad som ska visas ikväll förutom att vi storhandlar…

Vi storhandlar ofta med alla barnen med oss…..Kevin är den som sällan hänger med numera men de andra gillar och vill följa med och så länge alla sköter sig så har vi inga problem med det heller 🙂 Många har svårt att tro att vi faktisk handlar oftast tillsammans och de tror att det är så bara i tv:n….  Det är mycket jobbigare att storhandla med ett filmteam i hasorna. Det ska filmas från olika vinklar och omtagningar hit och dit m.m m.m…. en shoppingtur som vi själva hade enkelt gjort på max en timme tar kanske minst den dubbla tiden när man filmar och då hinner både vi vuxna och barnen ledsna till slut 😀 Det skulle varit så mycket enklare och smidigare med en typ dold kamera 😉 Tur att vi hade ett härligt team som vi skrattade och spexade mycket ihop med för allt tråkiga blev mindre tråkigt när man kunde skoja om allt 🙂

image

Vi saknar våra ” bumbibjörnar ” + dr. Fluff ♥

Glöm inte att titta….kl. 20.00 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta

  Kära ni, att få följa och se er familj är så imponerande!! Er inställning till barn och barnuppfostran är så rätt och riktig, att barnen får vara med och hjälpa till och pröva på, med lite gränssättning så klart 🙂 Ni verkar ha sådan fin värme och gemenskap, man tycker bara om er rakt av!!Kramar och tack för att ni delar med er och ger oss energi!! <3

 2. Anja

  Hej! Ni verkar vara en så härlig familj och med lugna, harmoniska o trygga barn! Grattis till det o pilutta alla som klagar på att man inte hinner med alla barn om man har många : )

 3. lindasfamiljeliv

  måste bara säga vilken bra kommentar om pretto mammorna och att lyssna till sig själv alltså så klockren den var .belöning systemet kommer vi oxå införa här nu super bra ju .
  hoppas ni får en bra helg och alla hjärtans dag

 4. Mandy

  Hej! Under avsnittet igår pratade du om prettomammor som tror att dom vet bäst och att man ska inte lyssna på dom. Sedan sa du så fina saker om att man ska göra som man själv tror är bäst osv, jag satt med tårar i ögonen. Har numera insett efter terapi (då jag egentligen aldrig pratat om mina upplevelser som barn med andra) att min barndom inte alls har varit så lycklig som min mamma velat framställa det, och jag tog verkligen åt mig av dina peppande ord igår. För jag VET att jag är en bra mamma till mina barn och jag går nu i terapi för att göra allt för att inte gå i min mammas fotspår. Tack för en bra blogg och för att ni öppnar era liv för oss!

 5. eva karlsson

  hallå på dig 🙂
  Va mysigt de va att titta på er alla igår igen 🙂 Ni är helt enkelt störtsköna <3
  Ja ni har helt klart ett underbart gäng med barn-alla lika goa och mysiga 🙂
  Va fina andra-namn barnen har-ja de är inte helt enkelt att samsas över barnens namn-men de brukar ju ge med sig 🙂
  Hoppas att ni får en underbart skön helg tillsammans nu 🙂
  När i mars är barnmässan i Karlstad???
  Kramis till er alla 🙂

 6. Annelie

  Hejsan hoppsan!
  ville bara säga att jag har följ familjen annorlunda sen den dagen dom visa de allra första säsongen på tv. Jag beundrar er verkligen som hinner med alla vardagssysslor,barnen och kärleken till varanndra 🙂 sj är jag en 2 barns mamma men vi väntar vårt 3:e barn som ska komma i Augusti/septemer och vi väntar med spänning på att få göra ultraljudet så jag vet mer exakt vilken vecka man är i 🙂 blev lite chockad när jag fick se att jag vänta barn tänkte shit pommes hur klarar man av som 3 barnsmamma, men sen ser man er på tv hur ni har det 🙂

 7. Emilia

  Tack för att vi får följa er, ni är fantastiska! Barnen är så fina och ni har ett fantastiskt sätt att uppfostra barnen på. Är full av beundran hur ni hanterar er stora familj och kärlken lyser genom rutan!

 8. Frida

  Hej !

  Jag måste bara säga. Gud vilken fin kille Kevin är! Han har ni verkligen ”gjort ett bra jobb” med. Så fin med sina syskon, kärleksfull och go. Vilket guldkorn. Sedan är jag ju kär i åh.. kan inte namnet men han som satt och käka tomater. Så himla go! Fina barn har ni! ni ska vara jättestolta! :))

 9. Therese

  Hej Mirka! Har kollat på er under alla säsonger och följer er självklart här med. Det som slår mig är att fast ni är den familjen med flest barn så känns det som er familj är den som fungerar bäst. Era barn verkar verkligen vara otroligt skötsamma och uppfostrade. Kärleken lyser verkligen igenom på alla sätt. Tack för att vi än en gång får ta del av ert familjeliv. Kram Therese

 10. Madelene

  Är så roligt att följa er på tv. Ni verkar ha en så mysig och jordnära familj. Härligt att se en tonåring som Kevin,ödmjuk och så go han är mot sina syskon.
  Fortsätt göra det bra jobbet ni gör som föräldrar!
  Kram

 11. Alexandra

  Försökte på alla sätt (via tv & telefon) få tag på en sida så man kan se Familjen Annorlunda i Finland. Men det tycks vara omöjligt. Hade så gärna sett er 🙂

 12. Lena S

  Ett jättetrevligt avsnitt ikväll. Ni är makalösa med era barn. Va bra att ni lär dem så mycket o låter dem vara med på allt o pröva själva.Vilka bra vuxna de blir så småningom.
  Kram till er alla.

 13. Elsa

  Hej! Älskar familjen annorlunda och har sett alla år, men denna säsong stör jag mig på alla ljudeffekter, vissa e bra, men ofta lite för mycket, förstår ju att de inte är ni som styr det, kran och ha en underbar helg ♥️

 14. Anna

  Såg avsnittet ikväll Med en liten plutt vid bröstet (mys). Hur som hehelst, bara äääälskade din kommentar mörka, ja de där pretto mammorna. Nu var dig själv istället. Du gjorde en sån härlig min också. Som typ ni vet alla vad jag menar jag behöver inte säga mer. Ha det super bra.

 15. Adéla

  Följer Er i både TV å blogg och Ni är en så fantastiskt underbar familj! Så skön inställning på allt, ex. uppfostran som Ni pratade om ikväll.. vilket jag och min man delar med Er så härligt att känna igen sig =) Diggar Er skarpt!!

 16. Maria

  Älskar verkligen att se eran familj Mirka, och tyckte era kommentarer om barn uppfostran va dom bästa råd man kan ge. Att lyssna på sig själv och inte bry sig om andra. Tack för att vi får följa eran familj kram

 17. Maria

  Åh, jag är så imponerad av er! Så många barn och ändå så ser det ut som att ni verkligen hinner med alla barn och ger dem uppmärksamhet och kärlek. Så fint att se er. Och grattis till er nya guldklimp!

 18. Linda

  Hej. Efter att ha sett kvällens program måste jag bara säga att jag är så imponerade av er. Vilka fantastiska föräldrar ni är båda två!
  Hälsningar från en mamma till två:)

 19. Cat

  Sitter redan bänkad i soffan. Väldigt imponerad av er handling, jag gjorde en storhandling själv idag och det tyckte jag var både drygt ovh jobbigt men 100 ggr enklare än att han min son med mig (och man

 20. Titti

  Hej, jättefina namn ni valt till barnen. Jag gillar alla era barns namn utom ett vilket är bra betyg. Lite synd att ingen fick Millea i första namn vilket vackert namn. Kram till hela stora familjen.

 21. Lena Johansson

  Hej!
  Vad kul att få veta alla namnen på barnen. Vill du dela med dig med födelsedatum på alla också?
  Skulle vara kul att se hur gamla de är och hur tätt det är emellan dem. Jag lovar att kolla i kväll.
  Ha det bra!
  Hälsningar en (endast) tvåbarnsmamma.

 22. popcorn

  Brukar också handla med alla barn. Mina barn älskar att följa med och handla och eftersom de tycker det är roligt sköter de sig ju också. Vet att en del barn hatar att följa med i affärer och då är de så klart sura och gnälliga.

 23. Mormor

  Hej klart man inte missar att titta på er ,för att ni är bäst stor kram och lycka till med er fina minsta lille son , era barn är så väluppfostrade du är en vinnare

 24. Helli

  Eero som är så vackert det hette min pappa. Maire och Atte är ju jätte-fina med. Men som tur är har vi alla olika smak

 25. Ida

  Jättefina namn men har inte ni valt namn tillsammans? Låter ju som du haft flera namn som favoriter men som blivit nedröstade av resten av familjen?

 26. Barbro

  Alla kan ju inte gilla samma namn så klart. Vissa i min smak andra inte. Får nog kolla på er ikväll.
  Vi hade en diskussion om er mina vänner och jag vi kom fram till att ni är duktiga som klarar av den stora familjen. Grattis till lillkillen.

 27. birgitta bengtsson

  Vilka fina namn och vilken sötnos till baby mycket lik pappa men det kan bero på att han är mörkare i färgerna.
  Alla era barn är så fina och väluppfostrade. Jag trodde kanske ni hade valt Marcus också. Mina favoriter är nämligen Oliver victor och Markus. Kram på er alla och njut
  med den lille David.
  Birgitta från skåne