Förlossning närmar sig ;-) – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Förlossning närmar sig ;-)

Började denna dag med ett tandläkarbesök. Jag hade ju tandvärk före jul och lagade då den tanden provisoriskt. Idag har jag påbörjat en rotfyllning i den tanden….min första rotfyllning. Det gick bra fast nu när bedövningen släppt så är det typ ont/ömt där…..kan inte bita ihop för då känns det direkt. Tänker/hoppas att det ska vara så pga att de har varit där och rotat i tanden…? ? Har ju haft småvärk i tanden även sen den lagades före jul och börjar ledsna på det nu för nu är det nästan värre till o med 🙁
Efter tandis åkte vi vidare till Ackis för igångsättningsamtalet. Fick ligga med ctg en stund innan läkarundersökning. Läget är precis som det var med Lilja – öppen ett par cm och skulle kunna startas med att ta hål på hinnan men han ligger högt uppe och behöver komma längre ner först. Hade jag velat så hade jag fått komma in denna vecka för igångsättning. Men jag valde att vänta till nästa vecka 😉 Har alltid satts igång när jag varit i v.38 + och vill fortsätta så. Så på måndag kl. 10 ska vi befinna oss på förlossningen 💜
Emmelie lyckades få ledigt så hon kan vara hos oss på mån-tis vilket kändes som en befrielse. Annars hade Peter fått stanna hemma och jag föda själv vilket hade varit jobbigt…. Barnen blev eld och lågor när de fick veta att om en vecka kommer lillebror. De längtar lika mycket som vi gör 🙂

Det har snöat hela eftermiddagen och Peter har varit ute och fixat med barnens iskana. Ska lägga ut en filmsnutt sen så får ni se 😉
Älva var inne och ritade medans alla andra var ute

image

Sötnöt 💜

Tack snälla för era tips angående soffor 🙂 Vi kikade runt på Trademax och huxflux hade vi beställt en ny soffa.

image

Denna blev det fast kommer att ha den åt andra hållet 🙂 Den har precis de måtten som passar i vårt vardagsrum, de flesta soffor vi tittat på är för breda eller alldeles för små….
Nästa vecka senast kommer den 🙂

Ni är några från Finland som skrivit att ni inte kan se Familjen Annorlunda denna säsong vilket är ju supertråkigt 🙁
Vi har frågat vår producent ang detta och han skulle kolla upp saken så jag återkommer när jag får något svar om detta….

image

Kram kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Vi som har TV4-kanalpaketet ser Familjen Annorlunda. Men play funkar inte längre. Kunde det kanske vara en ide på TV4 att “släppa igenom” sådana program som vi från grannländerna vill se?

  Lycka till med förlossningen! Vi har 21 fulla veckor nu och rakenneultra imorgon 🙂

 2. Sandra

  Hej! vi köpte en soffa på Trademax för ganska så exakt två år sen, läste oxå massa negativa omdömen så var lite skeptisk men efter ett besök i deras showroom i Stockholm så beställde vi en soffa och vi är fortfarande supernöjda, beställde dock inte i tyg utan i “skinn”, den ser ut och känns fortfarande som ny 🙂

  Lycka till med förlossningen! (själv är jag på BF +1 idag och inte det minsta tecken på att den lille(a) verkar vilja komma ut… 🙂 )

 3. Carina H

  Din huvudvärk kanske har med tanden att göra, inget onormalt, men ha en molnande tandvärk är det värsta som finns, vet hur det känns, snygg soffa nI valde, blir nog bra när den kommer. kanske en bild på detta då.under tiden fram till nedkomst ha det så bra som möjligt,

 4. Sus

  Oj vad spännande att förlossningen är så nära nu! Jag blev igångsatt med mitt första barn och det var en speciell känsla när man visste när man skulle åka in. Nu med andra barnet som kom i augusti så var det oerhört spännande när det närma sej när och framförallt hur förlossningen skulle starta. Allt gick bra och fort båda gångerna. Stort lycka till till dig när det är dags.

 5. Anna

  Stort lycka till inför förlossningen! Hur känner man efter att ha gjort det så många gånger? Nervös, orolig eller bara förväntansfull?

  1. mirkak
   mirkak

   Jag är mest lite nervös och jätte förväntansfull 😀 Lite nervös då man vet aldrig hur en förlossning blir…

 6. ml

  Tack för att du bett dem kolla upp varför vi inte kan se på tv4 play i år. Besvikelsen var stor när sonen ville se första programmet och det inte gick att se. Vi har tv4 som betal kanal och kan se programmet på tv på sändningstid, problemet är klockan. Med barn som skall till skola dagen efter är kl 21-22 lite väl sent att sitta uppe och titta tv för 7-åringar. Vi i Finland är ju en timme tidigare än ni i Sverige.

 7. Tina

  Jag bor i Sydvästra Finland och jag ser nog TV4 och familjen annorlunda! Men det är en betaltjänst att överhuvudtaget kunna se svenska kanaler!
  Lycka till med nr 13 nu! Blir spännande att följa med!

 8. Isabel

  Vi köpte vår soffa därifrån. Här i Göteborg har de dock en butik också så vi var där och provsatt först. Hur som helst tycker jag att allt funkade väldigt bra. Soffan levererades hem till dörren och den är riktigt stor och bekväm (vi har köpt samma som er fast en annan färg). min kompis har också köpt soffor därifrån och de är också väldigt nöjda 🙂

  Lycka till med förlossningen. Så underbart att få uppleva det så många gånger 🙂

 9. Maria

  Jag bor i Österrike och tittat pa varje säsong av familjen annorlunda men nu till iar har dom “spärrat tv4 play sa att det inte gar att se utomlands länge. Pga av Tv4 inte har rättigheterna att spela upp programmet utomlands. Tidigare har det varit sa pa program som är producerade i andra länder utanför Sverige, tex vissa dokumentärer men nu verkar det vara sa pa allt. Trakigt, men jag ska prova Hola som ngn tipsade om.

 10. Marie

  Vi köpte en utomhussoffa från Trademax, leveransen fungerade perfekt. Soffan duger fint och bra på vår altan om sommaren. Priset var det bästa 😉 Jag hoppas att ni blir nöjda, förmodar att er familj sliter soffor rätt hårt – då är det bättre att köpa billigare varianter och kunna byta oftare.

  Hoppas att det går bra med tanden. Rotfyllningar är inte roliga. Kolla upp att du kan bita ihop, så att du inte biter på fyllningen och det ger spänningar i tanden – då kan den spricka och isåfall är det inte så mycket att göra än att dra ut den. Been there, done that och det vill jag inte vara med om igen =(
  Se till att tandläkaren gör ett avtryck så att han/hon ser hur du biter.

 11. Tina

  Hej Mirka!
  Jag kan tipsa dina tittare om att de kan installera ett programtillägg i datorn som gör att de kan kolla på familjen annorlunda även från Finland.

  Halo heter det och här kan man hämta det:
  http://hola.org/

  Jag brukar använda det när jag är i utlandet och det funkar perfekt. Jag har kollat på Familjen annorlunda från Cypern t ex,. Man ställer in bara, när man installerat tillägget i datorn, från vilket land man “låtsas” befinna i sig i. Alltså Sverige 🙂
  Precis tvärtom gör man om man vill kolla på Netflix från Usa när man befinner sig i Sverige. Ställ in att du befinner dig i USA och Voila! Plötsligt så kan du se på USA-Netflix 🙂

  Lycka till med förlossningen!

 12. Jannica

  Lycka till nästa vecka då! 🙂
  Jag bor i Österbotten och betalar extra för ett kortpaket med några av Sveriges kanaler, inklusive TV4, så vi ser nog Familjen Annorlunda. Har för mig att det alltid varit så, inte sett det på några andra kanaler heller. Kanske dock någon har kunnat se det från TV4Play tidigare…

  1. terese

   De går inte att se på tv4play nu som tidigare säsonger..jätte tråkigt,hade sett framemot nya avsnitt.hoppas de går att fixa

 13. Linda

  Hej vi köpte soffa därifrån.
  Absolut sämsta kvalitén
  Vi är dessutom en liten familj
  Efter 1 år va tyget slitet
  Och fjädringen under har lossnat
  Jag hoppas ni har mer tur än vi.
  Tygen på deras soffor är väldigt tunt.

 14. Nina

  Snygg soffa, har en liknande här hemma 🙂 Lycka till nu med förlossning (shit vad tiden gått fort, tycker det är nyss du skrev om att ni väntar en liten igen) *Ska bli spännande att få se eran lillfis*

 15. Challe

  Vilket sammanträffande, min syster har planerat snitt samma dag som din igångsättning. Jag har ju följt både era graviditeter och hela tiden undrat vem som får först

 16. Norra fembarnsmamman

  Tjenixen, jag tittar alltid på FA å tycker du är så härlig människa. River, är ett fint pojknamn 🙂 Lycka till åt veckan

 17. Helahea

  Trademax är toppen!
  Jag som bor här i Skåne har varit o kollat in deras möbler o inredning ett flertal ggr.
  Lycka till på måndag och försök hämta krafter fram till dess Mirka

 18. Karin

  Lycka till med soffköpet hos Trademax, skulle personligen aldrig våga köpa något från det företaget med tanke på all skit och dåliga omdömen man får upp när man googlar dem.
  Hoppas verkligen att det går smärtfritt för eroch att de inte krånglar med felleverans som verkar vara ganska vanligt.

  1. Carina H

   Har faktiskt hört likadant, och det har kommit från DHL som har levererat till mig från ett annat ställe, dom sa att det är mycket problem med detta företag, men norrströms kanske har en bra tur.