Trettonbarnsmamman

Familjen Annorlunda 2015

familjen annorlunda

Jahapp….idag börjar då den nya säsongen av Familjen Annorlunda.

Och som vanligt så är man jättenervös över att se hur allting är ihopklippt 😀 Men jag försöker att ta det med ro oavsett då vi hade väldigt roligt under inspelningarna även om det i perioder är rätt tufft, speciellt när jag inte alltid var helt kry 😉

Sen ser jag också framemot att titta på våra vänner Ilmruds och Wahlströms ♥

Har sett att det har undrats lite här och där varför det inte är nya familjer med i år….. Det var aldrig aktuellt med nya familjer för denna säsong trots att det finns många familjer som vill vara med. En av anledningarna har nog varit att i år har det filmats mycket mera vardagsliv vilket är trot eller ej svårare att filma ihop. Det är många film-timmar per helg och även om det har filmats mycket spontana saker så är det inte helt bara att starta kameran och filma. Det måste finnas viss struktur och planering i det hela ändå 😉

Hur som haver så ska det bli spännande att se resultatet.

Dagens avsnitt kommer att handla om:

Hos familjen Norrström går man i väntans tider då mamma Mirka är gravid med sitt trettonde barn som väntas komma i februari. Förra säsongen planterade de ett äppelträd som de nu skördar frukt från och gör en äppelpaj. Det visar sig att pappa Peter är en gottegris som smygäter av smeten. Mirka engagerar alla barnen att måla en gardin till ett av sovrummen och det blir mycket kladd. Äldsta sonen Kevin startar ett vattenkrig.

Familjen Wahlström har flyttat till Hjo där pappa Christian och mamma Anna renoverat en hel del i det nya huset. Mycket är gjort men det finns en hel del som inte är klart. Familjen åker till en fiskerestaurang och under tiden de väntar på bord passar barnen på att leka av sig. Dagen avslutas med ett besök på kvarterets uteplan.

Hos familjen Ilmrud bestämmer sig pappa Mikael för att överraska mamma Madeleine med en middag och han passar på när hon är hos frisören. Han tar hjälp av barnen i affären men att laga middagen visar sig inte vara så lätt. Den romantiska middagen blir en succé trots att den snart förvandlats till ett barndisco.

image

Kram kram ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ywe

  Hej! Måste bara få säga att du Mirka är underbar som person, man får en må-bra-känsla när man ser och hör dig, du är underbar. Resten av barn & föräldrar är bifigurer:). Hälsn. en lyckligt gift 3-barnsmamma

 2. Carin

  Hej här är en familj som aldrig för allt i världen vill missa ett enda avsnitt av familjen Annorlunda.Älskar alla dessa familjer med sina barn och beundrar hur ni få tiden att räcka till,
  Massa av kramar till er alla Carin.

 3. Moa

  Alltid kul att se Familjen Annorlunda! Har jag sett fel eller har de blandat ihop åldern lite på barnen? Det lät som att Selina helt plötsligt blev en tvilling 🙂

 4. tellervo

  Härlig familj ni har. Kan inte förstå att det över huvudtaget skulle finnas några nackdelar med många syskon. Växte visserligen upp på stenåldern, men vi bodde på typ 50 km2 och jag minns inte att jag nånsin upplevde att det var trångt utan bara mysigt att dela säng och allt annat med sina syskon. Mycket kärlek och sunt förnuft räcker långt, och det har ni!

 5. Hanna

  Jag ville bara droppa in o säga att eran äldsta son, Kevin, är så fruktansvärt rolig i varje avsnitt.. viker mig av skratt och ber alla här hemma vara tyst när kameran är riktad enbart mot honom. ”Ja, nu när det blev som det blev så får vi göra det bästa av situationen” 😛

 6. Emilia

  Kan man se familjen annorlunda avsnitten någonstans via internet, bor i Finland och får därför inte se via tv4play :/ Skulle så gärna se det!

 7. catrin

  Åh va roligt det skulle varit att fått vara ett barn i er familj….sååå många syskon, så fina föräldrar å så mycket kärlek! Själv hade (har) jag bara en bror, å en missbrukande pappa, så era barn kan skatta sig lyckliga! 🙂 namnsdag på bebisen: Sixten! Det blir väl Peters sextonde barn väl? 🙂

 8. Karin

  Att tro att man kan gå undan i Er storlek på familj:) ja jo men ljudnivån kan man inte fly 🙂 vi hade ett stort hus egna rum men vad hjälpte det.
  jag tycker nog som andra här att ni ser ut att ha det OK men jag skulle inte vilja ha det så, är alldeles för pedant och ljudkänslig ,, och mina kuddar i finsoffan och allt annat som jag går och plockar med, men tur att vi är olika :))))

  1. Carina E från Lund

   Du behöver ju inte ha det så. Mirka och Peter har själva valt så sluta att klaga för du bor ju inte i deras familj och vet inte hur dom har det.

 9. kristina nygren

  Ni är bäst, behövs inga andra familjer med i programmet. Er kärlek till varandra och till ERA barn lyser genom TV-rutan. Du Mirka är så fin på alla sätt, lycka till med baby nr 13 jag tänkte skriva 15 🙂
  kram på er alla från mig <3

 10. babsan

  Hej underbara familj! Jag tycker ett givet namn för er lille vore Lillebror 🙂 Han blir ju lillebror till 15 storasyskon 🙂
  Kram till er alla!

 11. Astrid

  Hei hele familien!
  Veldi fin reportasje i norske VG i går! Dere er helt herlige alle sammen!! Leser på bloggen hver dag. Lykke til når minstemann kommer!! Skal se reprisen kl 17 i ettermiddag! Stor klem til dere alle fra Astrid

 12. Mimmi

  Äntligen är ni tillbaka igen!! Tycket ni är en helt underbar familj. O när man hör Linneas tankar om vem hon är blir man så imponerad, vilken tjej! O Kevin, en fin förebild för sina syskon som han myser med för att han VILL det! Bara o säga Grattis, ni har lyckats!!

 13. Jennie

  Underbart att ni är tillbaka i rutan igen. Jag, make och våra 5 barn längtat. Ni har så härlig stämning och levnadsglädje i er familj som man blir glad av. Kram.

 14. Anna

  Ska ni skaffa fler barn efter den i magen?
  Iofs det kan du ju inte svara på,det har du ju gjort förr och se hur det gått alla dom gångerna
  Man kan helt omöjligt hinna med så många barn , så simpelt är det

 15. Anna

  Det var så roligt när Kevin sa ”morsan är gravid igen, som de (du och Peter) sa att hon inte skulle bli fler gånger. Men man får göra det bästa av det”.

 16. Anna...fembarnsmamma

  Jag gillar din man! Han har ett härligt lugn över sig:))
  Kan han stressa upp sig?;)
  Jättekul att se er igen, tyckte den där timmen gick väldigt fort…:/

 17. kaffemorsan

  Roligt att se er, men roligaste tyckte nog min 3 åring som till och med sa att han ÄLSKADE programmet. Han blev till och med lite irriterad av reklamen, han ville fortsätta se alla barnen. Jag som inte ens trodde jag skulle få en chans att se programmet då det inte var tecknat. Men han älskade tydligen iden med så många barn:)

 18. Karin

  Lotta jag vet vad jag pratar om, det var inte alls kul att aldrig få gå undan från ljud eller syskon det var skitjobbigt många gånger ändå ansågs vi vara en fin välskött familj med ordning och reda men det kan inte ni veta som inte växt upp med många syskon , hade man behovet av att vara själv så fick man ge sig av utomhus.
  Men vad hade vi barn att säga till om , när föräldrarna bestämde antal barn.
  Sen förstår jag inte att detta ska vara underhållning på TV (har inte folk ett eget liv?)

 19. Gunilla

  Vi ser programmet som ren underhållning. Man kan ju omöjligt hinna med 12 barn + allt annat som behöver göras. Dygnet har ju bara 24 timmar..

  1. popcorn

   Jo man kan inte ta det på så stort allvar. TV klipper ju som de vill. Skulle vilja ha Big-Brother-stuk istället med kamera på dygnet runt, DET vore på riktigt! Men vilken familj skulle ställa upp på det, haha….

 20. Gunilla

  Det brukar alltid gå på tv4play. Upplagt igår men var svårt att komma in. Idag är det helt borttaget. Vet någon varför??

  1. mirkak

   Tydligen så har tv4 tagit bort avsnittet pga olämpligt material. … några hade uppmärksammat att hela mitt personnummer syntes på ultraljudsskärmen och jag tror att det är anledningen… hoppas att de fixar det lilla misset och lägger upp avsnittet igen snart 😉

   1. Anne

    Aha, då kan jag sluta leta. Trodde jag hade blivit knäpp då jag redan sett att programmet var ute på Play och nu inte hittade ngt alls om 2015..

   2. Camilla

    Hej!
    Det går att se på nu, jag har precis tittat på det.
    Ett av mina favoritprogram och speciellt att få se dig och din fina familj.
    Kram <3

 21. Lotta

  Kära Mirka!! Så fantastiskt roligt att få följa er igen i Familjen Annorlunda!! Jag och min man umgås med flera andra familjer där de som oss har två barn och nöjer sig med det, MEN det som gör mig less är att om storbarns familjer kommer på tal så är det aldrig positiva åsikter som kommer till tals!! Det är att det är konstigt, och det är synd om syskon som får ta hand om de mindre barnen. Jag blir så jäkla arg på det snacket!!! Jag säger alltid att jag beundrar familjer med många barn, och jag tror (vet!!)att barnen i dessa familjer får lära sig att ta ansvar och visa hänsyn till andra, vilket många barn slipper lära sig (har man ju märkt
  …..). Ni är toppen och förebilder för hela svenska folket 🙂 Många kramar<3

 22. Sofie

  Jag har själv inga barn men brukar kika in på din blogg ibland och fascineras över er härliga familj!
  Ni verkar ha en fantastisk sammanhållning och kärlek inom familjen, vilket utstrålades otroligt mycket igår på tv! Hur ni engagerar er helt okonstlat och naturligt i barnen är verkligen inspirerande.

 23. Ann-Sofie Wallbom

  Hej Mirka!
  Jättebra serie fina familjer och barn, ni är vår favoritfamilj,
  även min dotter på 18 år tittade med mig ha en fin helg 🙂

 24. Mia

  Hej. Det var problem för oss att se programmet igår på tv 4 play. Nu verkar det dessutom som att man måste ha premium för att kunna se programmet. Synd tycker jag!

  1. Skaunetösen

   Nej, man behöver inte ha Premium för att se det. Jag har det inte och jag tittade på det igår via play.
   Hälsningar Skaune

 25. Karin

  Jag har själv många syskon tyckte det var ganska jobbigt , tycker synd om Kevin. (en härlig kille)
  Spelar ingen roll hur duktiga föräldrar/barn så är det jobbigt , det går inte att komma ifrån.
  Lycka till Mirka med förlossningen
  (hur som helst så får barn i storfamiljer det ganska jobbigt behöver man inte, vara professor för att begripa :)))))

  1. Ida

   Alla barn som växer upp i stora familjer tycker inte automatiskt att det är jobbigt. Så det går inte att dra alla över en kam. Där har du väldigt fel.

   1. Linda

    Jag kommer från en storfamilj, har 7 syskon, Har inte haft nåt problem med det, inte mina syskon heller. Alla vuxna idag med bra liv och vi har jättebra kontakt med våra föräldrar. Vet att de finns där så fort vi behöver nåt! Det går att räcka till åt alla fast man är många.
    Då jag jämför med min bekantskapskrets så märker jag att de som vuxit upp med 2-3 syskon inte nödvändigtvis har en bra familjesammanhållning sen i vuxen ålder- snarare tvärtom skulle jag säja. Där är det mycket bråk och tjaft och själviskhet . (DET finns såklart också i vissa storfamiljer,likaså finns bra syskon/familjesammanhållning i mindre familjer.) Det som jag tror är storfamiljens styrka är att man är van att hjälpa varandra, att vänta på sin tur, att ta hänsyn, men också att kämpa lite för att ta sig fram.

 26. terese

  Hej! Undrar varför många funderar över ”varför många barn”? Har själv 9 syskon,min man 11, mina barn 93 kusiner,så härligt att ha många fina människor kring sig

 27. Anette

  Hej! Tycker att denna säsong verkar att bli mer intressant än förra. Kanske för att de just visade ’normala’ saker som man gör i en familj. Som typ i nästa avsnitt att du skulle lära de äldsta att tvätta kläder :). I alla fall så tycker jag ni verkar ha en härlig stämning i er familj och din man är ju bara för härlig han med! Kramar från Finland!

 28. Patricia

  Alltså, jag blev lycklig i hela själen när jag såg er på tv igår! Sättet ni involverar era barn på är så fint och hela er familj är så mysigt!

 29. Linda

  Hej!!! Kunde ej se Familjen Annorlunda igår (torsdag) MEN ÄNTLIGEN är fredag här och ikväll ska jag ladda upp ett berg gotti gotti och se på just det familjen annorlunda så klart!!! Trevlig helg till er! Kram Linda. PS ett ovanligt namn till en kille Quincy?

  1. 3-barnsmor från Finland

   Ååh, vilken besvikelse vi fick igårkväll när vi skulle titta på FA. Vi har alltid sett det programmet hela familjen tillsammans, men nu iår så går det inte att följa er via tv4play om man bor i Finland. 🙁 så synd! Hade väntat såå på en ny säsong…

 30. Carina H

  Kul att se er på tv igen, Ni verkar vara en riktigt kreativ familj, och gardinen ni målade blev ju hel häftig, passar perfekt i ett kill rum. förstår att degen till äppelpajen inte räckte, trots dubbla satser, du får nog kolla din käre make, han ligger inte långt efter med att slicka i sig deg. ha ha

 31. Helena

  Ni är fantastiska, du och Peter, vilket gäng, vilka fina duktiga barn. Ni är två vuxna ansvarstagande föräldrar med mkt kraft och gott samarbete, då klarar man av det ni gör <3

 32. Sandra

  Hej på dig! Ville bara svänga in nu efter att jag sett avsnittet på tv4play och säga att det var fantastiskt roligt att få se er i tv igen. Som alla andra säsonger där ni har medverkat tycker jag att ni verkar vara den familj med mest ordning och struktur, inte genom regler och förmaningar utan genom kärlek och ömsesidig respekt. Jättekul att se! Ni är inspirerande och fantastisk förebilder för de som har barn, oavsett antalet barn. Tack för att ni medverkar och delar med er av ert liv och för att ni är ni! <3

 33. Marie

  Testar igen,hela texten kom inte med!
  Jag älskar er underbara familj! Ni är bara bäst! <3<3
  Tre frågor; Saknar eller ångrar ni frågelådan som togs bort? Kan vi läsare få en frågestund här inne på din Fina blogg? Tänkte fråga om inte ni kunde skriva ett inlägg om vad ni tycker om religion,om ni är religösa,om alla era barn är döpta,eventuellt vilken religion/kyrka ni tillhör o.s.v….. Kram till er alla,Norrströms <3<3

 34. Carina E från Lund

  Har en liten fråga.
  Vad var det för sorts färg ni använde till att måla gardinen med och går det att tvätta gardinen utan att den blir förstörd.

 35. Lena

  Tack för ett trevligt program! Va häftig gardinen blev som barnen målade.Jättefin!!
  Så kul att se er på TV igen.Nu när jag följer din blogg känns det på något vis som man känner er fast man aldrig ens träffats. Nu vet man mer vad barnen heter o så när ni är på tv.

 36. Helena

  Jag tycker att ni är så underbara och kloka! Era barn är lyckligt lottade som har er som mor och far. Ni är så äkta, underbara förebilder med den sanna kärleken och tålamodet med era barn. Jag önskar att vi skulle haft den klokskap och trygghet i oss när vi bildade familj. Jag är över 60, men ff en delaktig förälder med fantastisk kontakt med våra barn…men jag skulle vekat vara lika kloka som ni!

 37. Maria

  ÄNTLIGEN 😀 Välkommen tillbaka Familjen Annorlunda 😉
  Oj så roligt att se er igen å ni har ju fått det så härligt i det nygamla huset 🙂
  Nu är torsdagarna räddade.

 38. Sassa

  Hej!
  Sitter och tittar på familjen annorlunda. Tycker att ni ska ”skaffa” så många barn som ni vill. Ingen kan avgöra hur många barn ni kan ha eller ta hand om.
  En annan fråga av ren nyfikenhet.
  Hur mycket får ni i barnbidrag och flerbarnstillägg får ni som snart har 13 barn?
  Kram Sassa!

 39. Ida

  Det verkar ändå som ni planerade ett barn till eftersom ni sköt på det här med sterilisering. Vet man om man har väldigt lätt att bli gravid så ser man ju till att skydda sig om man inte vill ha fler barn. Så att säga att det var oplanerat låter lite konstigt.

  1. mirkak

   Nu finns det faktiskt vissa skäl till att saker sköts upp och vi har skyddat oss så ja…det var oplanerat till 100%

     1. Ida

      Nina, med mig är det absolut ingenting. Förstår faktiskt inte vad du menar. Vad är det med dig som gör att du låter så sur?

 40. popcorn

  Första säsongen av FA var det mer vardag om jag minns rätt. Det är den bästa tycker jag, sedan har det spårat ur med bara en massa aktiviteter, sponsrade möbelgrupper och sådant. Jag hoppas verkligen att det stämmer att det är mer vardag denna gång, det är mest intressant för mig som har många barn själv. Inte en massa grejer man normalt sett aldrig gör….har paxat ett hörn i soffan till klockan åtta! 🙂

  1. Ida

   Håller med, det är ju vardagsaktiviteter som är mest intressant att följa Se hur vardagen är i en stor familj. Jag tycker det är mycket roligare än när det bara är en massa aktiviteter, resor och utflykter som görs enbart för att det ska vara kul att titta på. Men om man normalt inte gör en massa sådant så blir det ju inte en äkta bild av vardagen.

   1. Kärringen I Skogen

    jag tycker oclså de ska visa mer av den ”vanliga” vardagen.. Hur det är på morogon när alla ska upp och iväg till skolor och jobb, hur det är med mat, disk och städning-. Hur det funkar när mamma och pappa kanske inte är friska ( för ingen människa mår bra jämt ) Jag såg första avsnittet och jag tycker ju i alla fall mest om Mirka och hennes familj. En mamma är så ”kall” att man nästan aldrig ser mer än ett ansiktsuttryck på henne och det ÄR så tråkigt,

 41. pernilla

  Hej! Ska verkligen bli spännande att följa er en säsong till! Ni är verkligen hel mysiga allihopa. Och även om jag bara har fem barn så känner man verkligen igen sig i mkt av det man ser och läser på din blogg. Vi bor på en liten ort där de flesta har två max tre barn…och när vi skulle ha vårt fjärde och femte så va vi det stora samtalsämnet här. Och nu när minstingen hunnit bli sex så är det jämt och ständigt samma fråga : när kommer det sjätte då? Ville bara skriva några rader. Kram

 42. Lena

  Ser fram emot kvällen.Alltid lika roligt att följa er.Jag saknar de fam från Visingsö oTranås som var med sist.Ni är ett så vackert par Du o Peter.
  Kram från ett snöigt Småland

 43. Sjubarnsmamma

  Varför ljuga??? Vadå inte vart aktuellt med nya familjer??
  Vi blev kontaktade av michaela och dom var här i början av sommaren och provfilmade och vi själva tackade sedan nej pga familjeskäl men varför ljuga o säga att de inte vart aktuellt med nya familjer för de har de ju uppenbarligen visst varit!!

  1. mirkak

   Vad jag har förstått så var det 1 familj som var aktuell men inte kunde pga familjeskäl ( måste ha vart ni ) men annars inga fler. Jag går bara efter infot som jag har fått!

 44. Linda

  Som jag har väntat å längtat efter detta program, alla är så goa å galna så det känns som man nästan med i familjen =).. Massor med kramar..