Trettonbarnsmamman

Gästinlägg :-)

Hej alla Mirkas fina läsare!

Jag känner mig så lyckligt lottad som får gästspela här hos bästa Mirka lite då och då! Första gången var nog närmare 3 (?) år sedan då jag väntade barn #5 i skalan, lilla busfrön Olivia.
Jag heter Satu, är 31 år och bor i Haninge, söder om Stockholm tillsammans med min man Andres som är från Uruguay och våra 6 småttingar- Nicole född -08- Vanessa -09- Enäggstvillingarna Jonathan & Danilo -10- Olivia -12- och gobullen Kevin som är född -14- Jag är gravid med ”Lucky # 7” i vecka 20 och är beräknad till maj 2015.
Idag på fredag (2.1) är det dags för det stora ultraljudet, RUL (rutinultraljud) och jag hoppas och önskar naturligtvis att vi får se en (ja det är ”bara” en denna gång) pigg och framförallt frisk bebis. Och jag hoppas också att vi ska få reda på om det blir en flicka eller en pojke även denna gång. Naturligtvis spelar kön ingen roll så länge h*n är frisk men vi vill ändå veta. Ibland önskar jag att jag var så tuff att jag kunde hålla mig och få den överraskningen på förlossningen, men jag är alldeles för nyfiken för det 🙂 Jag vill kunna förbereda, planera, fundera på namn och börja handla lite kläder. Överraskning får vi ju ändå på förlossningen, hur kommer h*n att se ut, hur kommer h*n att vara? osv.

Vad tycker ni om att ta reda på kön? Har ni gjort det? Varför/Varför inte?
Det här med att önska sig ett visst kön är också helt tabu belagt, sånt får man absolut inte prata öppet om och ett visst kön får man absolut inte önska sig. Men varför inte? Om jag hade, säg 6 pojkar så skulle jag säkert önska mig en dotter. Om det ändå blev en pojke så tror jag inte skulle spela någon roll, när känslorna tar över är du är glad att just det här barnet kom till dig så spelar nog inte kön någon roll.

Vad tror ni? Har ni önskat er ett visst kön?

Innan vi fick barn så önskade jag mig minst en dotter. Det var jätte viktigt för mig att få just en flicka. När vi äntligen blev gravida efter 2 1/2 års kämpande så kändes just det där inte så viktigt, jag var bara lycklig att jag äntligen skulle få bli det jag tyckte jag var ämnad för. Att vara mamma.
Nu har jag 3 flickor och 3 pojkar. Vem det är som gömmer sig i magen ska bli spännande att veta. Baserat på hur jag har mått (om man ska tro på sånt) så tror jag på pojke. Jag har alltid kräkts från dag 1 till sista dagen när jag väntat flicka och mått bra med pojkarna. Men vi får se 😉
Vad tror ni?

mybabydolls1

Ni är varmt välkomna att följa min blogg http://mybabydolls.se där jag skriver om våran vardag, om graviditeten och ja, om familjelivet och allt därtill med massor av bilder.
Här är dem stolta syskonen

mybabydolls.se
Hoppas att ni kikar in och följer mig på våran resa! www.mybabydolls.se
Passar också på att önska er Ett Gott Nytt år!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Vi valde att bli överraskade alla gångerna, vad det än är för sort så var barnet otroligt välkommen! Tycker att det är lite hysteri med att kolla kön och göra extra ultraljud för det, roligare att vänta och längta 🙂

 2. Sandra

  Jag har tagit reda på kön med två av fyra barn. Visst är det mer spännande att inte veta kön men jag kan ärligt säga att känslorna för barnet är dom samma oavsett. Vi är jätte nyfikna utav oss både jag och min man så vi skulle ta reda på kön ännu en gång om det blir så att vi får flera barn 🙂
  När jag väntade första barnet så önskade jag mig en pojke och det fick jag, med bebis nr 2 så önskade jag mig inget speciellt kön och ut kom en pojke. Men med bebis nr tre så önskade jag mig en flicka och det blev det, även bebis nr 4 blev en tös 🙂

 3. sandra - 3 barns mamma

  Va kul med gästinlägg igen 🙂 Spännande läsning.

  Jag har valt varje gång att inte titta efter könet. Jag gillar spänningen med att inte veta. Men jag tyckeratt det är upp till var och än om de vill veta i förväg. Men det stämmer inte alltid till 100% 😉

  Oj jag haraldrig önskat ett vist kön. Jag har alltid önskat att de små liven ska födds friska och vlmående. De 2 sista var turbulenta graviditeter. Så då tänkte jag inte mycket på vad det var för kön. Filosoferade på namn. Men inte va det skulle bli eller önskade att det skulle bli.

  Älskar spänningen med att inte veta 😉

  God fortsättning!!!!

 4. Carina H

  Nej, inga ultraljud på mig. tycker att det är mer spännande då, när man ligger på förlossningen och kämpar fram sitt barn, pojke eller flicka spelar ingen roll bara det är friskt, lycka till med ert barn, oavsett kön.

 5. camilla

  Ja att kolla kön känns ju viktigt för att få ett friskt barn är ju en självklarhet..eller?undrar hur föräldrarna klarade det förr när inte könet kunde faställas…måste varit kaos då när babyn kom ..att inte kunna planera..vad måste man planera i förtid..inhandling av tjej eller kill kläder bestämma namn ? eller vad måste planeras? Jag har inte kollat innan och har 5 barn blandade kön…och det gick alldeles utmärkt utan planering i förtid 🙂

  1. Ida

   Ja en del kanske vill planera i förväg men om du inte vill det är ju upp till dig. Alla gör vi olika. Varför ifrågasätta hur andra gör??

  2. Anna...fembarnsmamma

   Det handlar väl inte om att stå beredd med rätt färg på kläderna direkt utan att få gå och köpa en gullig klänning tex eller ett gosedjur som är mer kill eller tjejigt tex…
   Ha möjlighet att gotta sig i alla fina saker som finns och veta att den eller den saken passar just mitt barn pga könet.
   Å ja, jag är fullt medveten om att killar har rosa o tjejer blått nu för tiden, men för MIG är det underbart att efter tre killar på raken nu få frossa i rosa!!
   Tramsig kommentar!

 6. Anne Lindblom

  Jag har inte kollat kön på nåt av mina barn. Ville gärna bli överraskad! De första babykläderna köpte vi vita och gula, innan förlossningen, och vi hade alltid ett pojknamn och ett flicknamn redan bestämt i förväg. Mer planering och förberedelse behövde vi inte angående kön.

 7. Mormor

  Hej alltid tagit reda på könet bara för att kunna förbereda mig , på grund av att mitt första barn är
  Var gravtförståndshandikappad så har jag kunnat planera, det hade jag inte hunnit annars. Kram så fina barn

 8. Mormor

  Hej
  Ni är så fina och kreativa , jag läser alltid här .
  Gå gärna in på min blogg stickochbaka , jag har en dotter som är gravtförståndshandikappad läs OM OSS om ni har tid , jävig pysslar alltid delar gärna med mig TACK

 9. Ida

  Jag förstår att det blivit så poppis att ta reda på barnets kön innan, tycker det blir mer speciellt om man vet. Känns också som det blir lättare att planera så för mig har det känts helt naturligt att veta vilket kön barnet haft. Jättesöta barn ni har, mysigt med en liten till.

 10. Anna...fembarnsmamma

  Vi har pojk flicka pojk pojk pojk o nu väntar vi en flicka:)
  Har tagit reda på könet alla 6 graviditeterna via vanliga ultraljudet.
  Självklart är det jättekul att sista barnet blev en flicka, lite jämnare fördelning i familjen haha men en pojke hade varit precis lika välkommen.
  Finns det människor som fortsätter skaffa barn tills de får ”rätt” kön?!
  På ett vis kan jag förstå den roliga överraskningen vid förlossningen, men vi njuter av att förbereda och planera och leta namn nu innan…
  Tycker det är helt upp till var och en.

  1. Malin

   Haha jag minns så tydligt när jag var runt 5 år och träffade en bekant till min farmor. Hon frågade vad jag hette, och när jag berättade det sa hon ”åh Malin, det är det finaste namnet jag vet. Jag ville så gärna ha en egen liten Malin att jag fick lov att föda 5 pojkar innan hon kom!”

   Så ja… Det finns nog människor som kör på tills ”rätt” kön dyker upp konstigt nog 🙂

 11. Emilia

  När jag väntade son 1 och 2 fick man inte ta reda på kön på det sjukhus vi är skrivna på men tills nummer 3 låg i magen ändrades det och i samma veva blev det alldeles för mycket tråkigheter i omgivningen och graviditeten var fruktansvärd, att jag kände ”nu vill jag få ett glatt besked” så vi valet att ta reda på kön. Naturligtvis spelade det ju absolut ingen roll vad det var för kön, jag ville bara bli glad över att få veta. Och glädjetårarna sprutade när vi såg att det låg en lillebror i magen! Alla är vi olika och man är varken bättre eller sämre om man vill eller inte vill veta könet på sitt barn.

 12. Helena

  Lycka är väntan,,och överraskningen på förlossningsbordet, så har jag sett på den saken..och kläder…mina barn har fått bära alla färger, flickorna har dock haft klänningar men det var inget jag behövde köpa innan liksom. Lycka till nu Satu och jag hoppas på det viktigaste, att barnet är friskt <3

 13. Alexandra

  Vi har kollat könen på alla våra barn, har dock bara 1/5 gger önskat ett visst kön. Hoppades på flicka pga vi hade så mycket fina flickkläder o namnförslag som jag gärna ville använda. Det blev en flicka, men tror inte en kille hade gått naken o namnlös 😉 Tycker nog att det är ok att kolla kön. Vi gjorde det för att jag ville köpa kläder på förhand. Vi höll dock könet för oss själva. De fick bli en överraskning för alla andra. Hemskt är det ju sedan om man blir besviken o skaffar fler barn bara för att man vill ha en viss sort. Det känns väldigt fel .

 14. Hanne

  Vi tog inte reda på könet på våra barn någon av gångerna. Det fick bli en överraskning och det finns många fördelar i livet med att kunna vänta på saker tycker jag. Att önska sig ett barn av ett specifikt kön? Ja, vad ska man säga? För många är det en stor grej. Jag tänker att man isåfall behöver reflektera över varför det är viktigt och hitta strategier för att hantera om det inte blir som man önskar. Det finns inte heller några garantier för att en pojke eller flicka kommer att vara eller bete sig enligt normen för deras kön, alla är olika.

 15. hanna

  Hej detta med att önska ett speciellt kön på bebisen är så hemskt att det skall vara tabu belagt . Jag är gravid med num 5 vet ej än vad det är gick ej att se på rul. Jag sitter i en sits nu där alla hoppas önskar att jag får en flicka . Jag har 4 fantastiska pojkar som jag älskar mer än allt annat . Och klart som tusan att jag önskar mig en tjej . Jag får ständigt höra stackars dig 4 grabbar måste va jobbigt osv ska ni fortsätta tills det blir en tjej ? . Jag kan känna mig så totalt misslyckad när omgivningen pratar så… jag tror denna i magen är en gosse till . Som kommer rita .måla baka gilla glitter .pyssla .kriga bråka spela fotboll rida på hästar som alla mina grabbar pysslar med.

 16. karin

  Vilka söta barn ni har:) Jag kolla mitt tredje och det var sista barnet. Tyckte de var roligt att veta samtidigt ångrade jag de lite. Lycka till med allt☺

 17. Sandra

  Jag erkänner, jag tycker det är hysteri kring detta att ta reda på kön. Jag skulle personligen aldrig ta reda på kön o har aldrig gjort det de fyra ggr jag varit gravid. Det e ju inte så att jag blir arg på de som gör det, men jag har faktiskt rätt lite förståelse för varför man gör det. Fick massa glada ”hejjarrop” på förlossningen av vår fyra för att vi inte visste kön, det tyckte de som jobbade där var kul 🙂

  Ang önskan om kön. Visst är det tabu. Det tycker jag är synd för vissa sörjer faktiskt och det är deras rättighet och man ska verkligen ha rätt att önska. Däremot ska ju ett barn vara välkommen oavsett kön! När vi nu väntade vår fyra önskade jag så otroligt mkt att det skulle vara en pojke. Vi har tre flickor och jag sörjde lite att jag inte hade en son. Nu fick vi en son o jag/vi blev väldigt glada över det. (Nu vet jag iofs att vi skulle varit överlyckliga över en dotter till oxå) Däremot blir vi ledsna över alla kommentarer om:”fjärde gången gillt” ”skam den som ger sig” ”så fick ni äntligen en pojke” DET sårar ngt oerhört, vi älskar våra flickor o även de blir ju sårade av sånna kommentarer.
  Sammanfattning av mitt långa svammel : vi tar inte reda på kön (o jag tycker det är lite synd att det blivit så vanligt) och JA många önskar kön o det borde vara mer ok att prata om dock är det ALDRIG ok att ett barn inte är välkommet!

  Stort lycka till med graviditeten, hoppas det går bra på ultraljudet idag!

  1. popcorn

   Har heller aldrig tagit reda på könet på mina sex och har fått positiva kommentarer om det efteråt. Upplever det som att många unga mammor vill göra så mycket ultraljud som möjligt. Visst är det kul att se bebisen men onödigt att utsätta den lilla för onödiga ultraljud! Tids nog får man veta, spännande att gissa och undra och sedan få möta den lilla varelsen live!

   1. Alexandra

    Fast jag har aldrig tagit reda på könen via ”onödiga” ultraljud. Utan när de gör de ultraljuden som hör till i graviditeten (2 st i Finland, ett i vka 12 o ett i halva graviditeten) så har de sett könet samtidigt.

 18. Hanna E

  Jag har inte kollat kön någon av de två gånger jag har varit gravid. Andra gången gjorde vi fostervattenprov och hade kunnat få ett helt säkert svar, men jag har inte varit så nyfiken. Jag trodde jag skulle vara det och verkligen vilja veta innan barnet föddes. Men nej det var jag inte.

  Det där med att önska… jag tror att det finns många föreställningar om det där. Som att man absolut ska vilja ha en dotter när man redan har en son.
  När jag väntade andra barnet så förväntade sig alla att jag skulle vilja ha en flicka eftersom jag redan hade en pojke sedan tidigare. Det kändes som ett tvång och till slut blev jag så irriterad på att mina önskningar (eller brist på önskningar) respekterades att jag på pin kiv sa att jag ville ha en son till.
  Nu fick jag en son till och är jättenöjd. Min familj är komplett.