Trettonbarnsmamman

Besökt familjen

Somnade en stund som vanligt i soffan och ligger här nu vaken och tittar på Independens day. Och passar på att blogga lite under reklamen 🙂
Hur har ni haft det under juldagarna? Jag hoppas att alla har hunnit njuta ordentligt. Det har vi gjort. Älva och Lilja var krassliga en dag men sen mått bra igen. Oliver var lite matt igår kväll men imorse klev han upp som piggelinen själv.
Det har varit kallt som f*n ute men samtidigt härligt och ungarna har lekt o snön.
Idag tog jag med mig alla tjejerna förutom Linnéa och åkte till Märsta och min storebror för att hänga lite med de, mamma, ”pappa” och syrran med make.
Barnen fick julklappar och vi fikade med massa gott. Nellie, Älva och min brorsdotter Emilia som är nästan lika gammal som Älva lekte järnet från början till slut 🙂

image

Min finfina lillasyster är äntligen, efter år av försök gravid och jag är såå lycklig med de 💜
Hon är ca 9 veckor efter mig (v. 24 ) och ska ha i slutet av april. Även de väntar en pojke 🙂

image

Gravidmagarna 💜

Jag har svullnat på ordentlig i ansiktet och känner verkligen det. Händerna har dock inte svullnat alls…ännu…. Jag har ca 6 max 7 veckor kvar och kommer nog att bli enorm innan bebisen tittar ut med tanke på hur mycket magen vuxit de senaste 4 veckorna 😀 Fast magen har lite annan form denna gång mot tex förra graviditeten. Jag brukar verkligen svälla åt alla håll och kanter ( oavsett könet på barnet ) men nu är magen lite mera framåt och som en sk ”pojkmage”. Vad jag längtar att få träffa vår lilla ”böna” 💜

Jag har lite smått börjat fundera på namnförslag till bönan. Så jag har några alternativ att lägga fram till familjen. Och det står helt stilla. Har kommit på ett namn bara. Jag behöver ha flera alternativ 😉 😉
Sixten har flera av er redan föreslagit  men det namnet blir inte aktuellt som tilltalsnamn….
Några barn har Tristan som förslag och några har Charlie som förslag….
Jag/vi behöver flera alternativ då de namnen ovan känns inte helt 100….
Gärna lite lite annorlunda namn 😉

Nu börjar filmen bli spännande.
Kramis 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Får börja med att säga grattis!
  Har inte läst igenom alla namnförslag så de kanske redan finns med? Men jag gillar Wilton, Winston eller Wince. Funkar med enkla V också såklart. Har själv en son som heter Victor och en dotter som heter Vilma. /Camilla

 2. Linn

  Litt seint, men mine forslag til navn er: Claes, Patrik, Nicklas, Lukas, Olle eller Emil. Fine navn, som for meg høres veldig bra ut på svensk og finsk.

 3. Ronja

  Hej Mirka några namnförslag kommer här: Leo, Ludde, Malte, Hugo, Pelle, Kim, Melker, Arvid, Wilmer, Birk, Noah, Neo,

 4. Emma

  Hej!
  Grattis till bebben:) jag halkade in på din blogg av en slump. Men då jag fick se att du sökte namnlösa kunde jag inte låta bli.. Det är ju ingen som tagit upp ett av de finaste pojknamn som finns. Mitt förslag är Edvin:)
  Så lent så stiligt så fint!!
  Med vänlig hälsning Emma

 5. Caroline Örnberg

  Hej! Mina söner heter Sean,Dexter och Colin.. 🙂 Tycker även att Orlando,Levi och Gavin är väldigt fina namn..

 6. Anna

  vet inte om de redan är skrivna men här är några namn Elliot, Lennon, WIlmer, Milton, Dexter, Anton…. listan kan bli lång. Själv om jag skulle få äran att bli mamma till fler barn och en pojk så skulle han antagligen få heta Isak eller Loke 🙂 håller tummarna att allt går bra för dig Mirka 🙂

 7. Marianne Gustavsson

  Är jag inte alls med på noterna – väntar du inte en flicka (böna). Jag har ett förslag Minna-Lill som jag tycker är så vackert. Tack för en trevlig blogg och lycka till

 8. hanna

  Mina 4 killar heter william alexander lucas ossian väntar en 5 men vet ej vad det är men är det en gosse till lutar det åt ebbott tristan odd eller valentin lycka till i namn djunglen

 9. Marie-Louise

  Jag har tre pojkar och dom heter Casper, Wilmer och Milton. SÅ fina namn.. 😉 Men gillar även Noah, Noel, Melwin, Vincent, Milo.

 10. IA

  Mitt ena barn barn heter VALDEMAR efter min morfar och FRANS i andra namn efter min pappa båda två ifrån Finland , eller min mans andra namn ANTON tycker jag oxå är gulligt !

 11. Sara

  Det är svårt med namn till pojkar, tyckte jag och min man när vi skulle komma på ett namn till vår gosse. Till slut kom han på Kian 🙂 så det fick bli Kian som tilltalsnamn och Maximilian i andranamn 🙂

 12. Jessica

  Min jobbarkompis väntar en ”zid” jag tänker bara på Robert Gustavsson i ice Age då, MEN helt klart lite ovanligt…..
  Elvis,Fred,Zeke röstar jag för!!!
  Lycka till med bebis, å du, krama syster å gratta med. Jag menar hon som kämpat så

 13. Carina

  När jag var gravid för 25 år sen hade vi Frank som förslag. Men så blev det en Isabella. Jag tycker Axel är ett fint namn men kanske för vanligt. På ett dagis jag jobbade fanns en Balder. Tyckte det var konstigt först men nu gillar jag det.

  Mina förslag blir alltså Frank, Axel och Balder.

 14. Hanna

  Hej! Agaton, Julius, Frans, Konrad, Gabriel, Johannes, Walter, Wincent,Villiam, Josef. Ja, det finns många fina namn. Själv har jag en liten tjej i famnen som är 2 veckor och fick namnet Alvina.

 15. madde

  Hej Mirka. Tack för en underbar blogg. Den ger så mycket glädje 🙂 Min minsta son heter Truls. Lite lagom ovanligt 😉

 16. Linnea

  Elliot var det första jag tänkte. Själv gillar jag Villgott&Allgott. Ett namn jag aldrig hört tidigare men som också är fint är Villbert

 17. monica dahlqvist

  Hej Mirka!
  Jag har en Anton och en Alex och tycker såklart att det är dom finaste namnen men tycker också att man inte ser vad som passar barnet förrän han/hon tittat ut! Kram på er

 18. Sofia

  Älskar korta palindrom-namn. Har en fantastisk Otto själv och det är ju såklart världens bästa namn, men Ebbe är också fint.

 19. Ulrika

  Hej! Har jag missat att du hittat en vinnare till tassimo maskinen? Några namnförslag också; melvin, Edvin eller kanske Theodor

 20. Louice Glamberger

  Hej Mirka.
  Du orkar då hur mycket som helst.
  Lycka till med nästa barn. Sixten har ju blivit ett väldigt
  poppisnamn. Tristan tycker jag låter väldigt trist men det
  är olika vad man tycker.
  Christian och Christoffer är fint, trots att mina söner inte fick de
  namnen de heter Rickard och Sebastian.
  Algot och Vilgot är käcka namn,Rutger ovanligt väl.Patrik, PontusErnst och Erling
  är det inte så många som heter nu.
  Spännande att se vad det blir.
  Ha sköna helger framöver hela familjen.
  Häls. Louice.

 21. Annelie

  Hej Mirka! Ser att du fått många förslag, flera av namnen nämns många gånger. Min son heter Albert, det förslaget kan jag inte se att du fått. Jag tycker det är fint i alla fall. Kram till dig och hela din familj.

 22. Tilda

  Du har redan fått en massa fina namnförslag, men här är några till som jag inte tror har nämnts: Thino, Tilo, Teus, Theon/Teon, Mion, Loah, Elmin, Emanuel. Jag röstar dock på Vide, det är enligt mig ett väldigt fint namn och passar in med era andra barns namn, speciellt med Älva och Lilja. 🙂

 23. Sara

  Zeke är ett fint och annorlunda namn… Min son heter det så det kan hända att jag är en aning partisk när jag tycker det är ett jätte fint namn.

 24. Skaunetösen

  Men vad kul att ni systrar ska ha barn samtidigt ungefär.
  Det måste ha varit väldigt jobbigt, många gånger för din lillasyster, när du blivit gravid gång på gång
  och hon fick vänta och vänta.
  Lycka till båda två.
  Hälsningar Skaune.

 25. Annah

  Hade jag fått en son så hade han fått det gamla svenska namnet Elis… Eller Vide… Eller Alve…
  Vilken tur att jag fick flickor (jag visste deras namn från start)!

 26. Johanna

  Alexander, Felix, Christoffer, Filip, Christian, Jonas, Anton, Kian, Måns eller Thilo kanske passar eran lilla böna? 🙂

 27. Katarina

  Vi bor i USA, så här kommer lite amerikanska förslag: Parker, Jackson, Mason, Chase, Landon, Orlando, Ford, Tristan, Liam, Dylan, Brandon, Ryan, Bryan, Moritz, Broke, Collin, Nathan, Ethan, Bradley, Connor, George, Austin, Scott, Zachary, Joshua, Jude, Matthew, Gordon……listan kan göras lång. Men det finns en hel del fina namn här som även passar i Sverige 🙂 lycka till med namnvalet. Jag tycker att Elvin, Love, Vidar, Walter, Didrick, Elton, Billy, Malte, Beppe, Bobo, Totte, Nils (Nisse), Ian, Sam, Ted skulle passa bra in med era andra namn 🙂 Lycka till!!!!!! Spännande, spännande

 28. Veronica ♥

  Jag tycker att Henry är ett fint namn som passar bra med syskonens namn.

  Men även Alfons, Leon, Alvin, Matteo, Aron

 29. linda

  Hejsan!
  Jag har sex pojkar o min yngsta på tre år har som tilltalsnamn Anakin. Är inte så många med det tilltalsnamnet. Lycka till

 30. samps

  många fina namn här i kommentarerna 😀 men tänker lite så här att alla dina killar (förutom möjligen Benny då) har ju namn som är rätt ”internationella” också, så kanske Joel, Max, Tim? annars är ju Caspian ett otroligt fint namn som nån skrev här ovanför, eller Bastian/Sebastian… rätt svårt att bara välja ett 😉

 31. Lisa

  Ronny, Petter, Otto, Gilbert, Robert, Håkan, Carl, Nils, Isak, Samuel, Robin, Oscar, felix, Filip, Silas, Malte. Finna många fina pojknamn 😀

 32. M

  Jobbar på förskola och har lite annorlunda namn kanske;

  Malte, Alfred, Alfons, Billy, Colin, Danilo, Elwin, Hannes, Ilon, Jack, Love, Luka, Matteo, Nils, Nilo, Ossian, Phelix, River, Silas, Timothy, Ville, Zakarias

 33. Tiina P

  Hej Mirka. Mina 2 pojkar heter Tim och Viggo. Förutom de namnen gillar jag Villgott, Benjamin , Kian och Gottfrid.. Lycka till med de sista graviditetsveckorna. Jag är säker på att ni hittar ett namn som ni alla gillar.l

 34. Mormor

  Hej så fina ni är gå jätte gärna in på min blogg stickochbaka jag har skrivit äntligen om min dotter som är gravtförståndshandikappad hur lever man med ett barn som behöver hjälp alltid .din blogg är jätte bra

 35. Maja

  Hej!
  Arvid, Adam, Elias och Emil tycker jag är jättefina namn. Vi själva väntar vårt första barn ibörjan av mars. Det blir en liten prins och Emil blir förmodligen tilltalsnamnet.
  Spännande:-) Snart är våra filurer här:-) Kram

  tillbandnamnet.

 36. Sofie

  Skoj med namn, fins så många fina.. Melwin, Noel, Malte, Oscar, Elton, Jack, Hjalmar, Julius, ja de e lite förslag.

 37. Ofelija

  Hej! Jag tycker Alfons är ett fint namn! Börjar dock bli allt vanligare, men om man inte vill ha det lika vanligt kan man alltid lägga till ett L så det blir Allfons, det gjorde min mamma och pappa på min lillebror! Hoppas ni blir nöjda med det namn ni väljer iallafall! Mvh Ofelija

 38. Ankan

  Min son heter Ossian men kallas oftast Ossi. Tycker det är ett så vackert namn. Gillar även Adrian och Julian (är förtjust i slutet Ian:-P)

 39. Tina

  Hej! Vad roligt att du ”bjuder in” till att få lämna namnförslag! Hugo, Cornelis, Walter, Aston, Elias, Elis, August, Hannes är mina tips! 🙂 Gott nytt år!!!

 40. Ingrid

  Otis och Ossy är coola namn på en kille. Namnen ska inte vara för långa, då blir det bara förkortningar, det är kanske inte så kul. Lycka till!

 41. Mamma till 3 gossar

  Lennie heter våran trea. Enkelt och vanligt men ändå ovanligt =) Funkar också på många olika språk. Här i Finland är väl namnet rätt så vanligt men då med stavningen Lenni. Engelska varianten Lenny funderade vi också på.
  Lycka till med allt som komma skall!
  H: bloggläsare i Finland

 42. Linda

  Denzel, Milo, Jake, Jack, Jay, Casper, Rocky, River Ryan, Bam, Brandon, Samuel. Hmm? kan de tänkas som namn till er son? kram Linda.

 43. Louise

  Hej Mirka!
  Tack för en jätte fin blogg. Jag tycker om namnen emrick, joar, lukas eller leo,leon.
  Ni kommer säkert hitta ett jätte fint namn till eran lilla ”böna” ni har ju alltid funnit så fina namn till era barn.
  stor kram

 44. Eva

  Väntar min tredje pojke.
  Våra två första heter Noel & Theo.

  Tycker det är super svårt med ytterligare pojknamn, men de vi funderar på är dessa:
  Loui, Ebbe, Elis, Elias, Harley, Cornelis,

  Charlie tycker jag är fint av de namnen du skrev. Tristan tycker ja låter lite tråkigt o samma med de Sixten som låter lite hårt o trist :/.

  Leon är också fint!

  Oliver gillar jag allt mer, o Emil och Lukas. Trist tycker ja bara att dom är så vanliga :p

  Totte älskar jag. Men har redan en på T o heeeelst vill jag ha en ny bokstav på våran trea 🙂

  Sååå svårt med dessa namn !
  Flick namn känns tusen ggr lättare 😉 lycka till kram!

 45. Lena

  Finns många fina pojknamn. Axel,Oskar och Loke heter våra prinsar. Andra fina killnamn: Viking, Vidar,Helmer, Vilhelm, Otto, Emil,Kalle, Teo, Teodor, Alvin, Albin, Melker, Melvin, Benjamin, Gustav, Tim. Lycka till i namndjungeln.

 46. popcorn

  Jack, Tom, Harry, Ron, Bill, Bob, Sander, Xander, Jerker, Milton, Denver, Freddie, Max, Julius, Gordon, Björn, Vilde, Zeke, Zack, Sondre, Felix, Dennis, Loke, John, Tiger, Frodo, Petrus, Bernie, Dwayne

 47. Karin

  Hej Mirka!
  Jag gillar ju verkligen Sixten, men här kommer några namnförslag
  Sigge, Milton, Elias, Elton, Adem, Olle, Lennox, Texas, Mille, Lukas, Dio, Troy, Ville, Axel
  Ja det finns så många fina namn <3
  Kram från mig

 48. kerstin

  Min som heter Teddy och det är väl inte supervanligt. Mitt barnbarn heter William det tycker jag är jättesött. Phoenix gillar jag väldigt mycket det kan båda könen heta. Vi har en pojke på förskolan som heter Alef, hade aldrig hört det innan han började hos oss, ovanligt. Vincent, Love, Maximilian, Messias är också fina namn.

 49. Linda

  Hej Mirka! Jason är ju ovanligt men tänk om han Jason föds fredag den 13:e Februari! Ja det skulle ju vara lite speciellt hihi… Love är ju fint då det är Alla Hjärtans Dag den 14:e. Men något finskt då? Teemu, Ossi. Timo, Niilo, Jori, Aki eller Hannes. All lycka till er kram Linda.

 50. Sandra

  Vår lilla kille heter Fabian. Inte helt ovanligt, men inte supervanligt heller. Tycker det hade passat in bland era tidigare barns namn:-) Annars gillar jag Alfons, Alfred, Harry, Tintin lr kanske Agaton/Agathon lr Conrad. Lycka till med namnletandet.

 51. Birgitta

  Hej!
  Mina förslag är Harry eller Henry. Ska få två barnbarn snart, och de namnen är så fina.
  Jag tycker Ludvig är ett fint namn också.
  Lycka till med allt!

 52. Hanne

  Väldigt många bra namnförslag ovan! Min son heter Erik och det tycker jag är ett fint och klassiskt namn, men supervanligt förstås

 53. Ann-Sofie

  Jag gillar Thure, Eskil, Olle, Emil, Vide, Vidar, Lian.
  Det ska bli spännande att få höra vilket namn det tillslut blir!

 54. tinne

  Jason & Vincent gillar jag. Trodde att båda mina barn skulle bli pojkar när dem låg i magen, och hade valt dem namnen till dem. Men ut kom det istället en Patrice och en Olivia. Och jag är hel nöjd

 55. Helena

  min systers söner heter Brolle och Connor, det tycket jag är fina namn =) min pojke är döpt efter eran Thor =) annars finns det ju hur många fina som helst
  Texas, Elian,Lewis,Mio,Milo,Jack,Max,Maximilian,Elton;Malte,Caspian,Casper………….

  Lycka till med namnval och resten av graviditeten