Trettonbarnsmamman

Vinn en middag från Preem

Mer än bara korv på Preem – Middagsakuten rycker ut! 

December och januari är stressiga månader för barnfamiljer med allt som ska ordnas. Det är skolavslutningar, luciatåg och kvällsaktiviteter samtidigt som julen/nyåret ska förberedas. Julklappar ska inhandlas, vinterdäcken ska på, maten ska lagas och både tiden och pengarna är svåra att få att räcka till. 

Samtidigt upprätthåller vi i sociala medier den perfekta ytan med berättelser om hur vi bakade både lussebullar och pepparkakor samt har julpyntet uppe. Med de mest perfekta inläggen stressar vi upp varandra och går varandra på nerverna ännu mer. Visst är det befriande när vi då och då får höra att det inte är så ”perfekt” som det kan se ut? 

Det är den där berättelsen om när det inte blev riktigt som hade tänkt sig… vi kommer svettiga inrusande 20 minuter försent till luciatåget, hann inte fixa någon middag till familjen, på väg ut från dagis har vi lyckats felparkera och få böter eller punktering på bilen, så vi måste gå hem. Någon unge har kissat på sig och vi känner oss rätt uppgivna. 

Då vill Preem rycka ut med Middagsakuten! Om du delar med dig av din historia så har du chans att vinna en middag! Så har du en sak mindre att tänka på. 

image

Så här tävlar du:

Dela din historia antingen direkt i kommentarerna till detta inlägg eller via facebook eller instagram där du använder hashtag #middagsakuten och #preem för att tävla. Den 29:e december utser jag tre vinnare från bloggen som får middagen fixad för hela familjen (presentkort på 400 kr/vinnare). Tävlar du i facebook och instagram har du dubbel chans att vinna eftersom fler vinnare utses därifrån.

Det finns så många förutfattade meningar om vad det är för kvalitet på mat på en bensinstation, men när låter folk smaka på maten först och de sedan får reda på att maten kommer från Preem så kan de knappt tro det.  Det finns nämligen massor av gott att äta på Preem – mer än bara korv! Till exempel Pulled Pork i färskt bröd, en härlig salladsbuffé där du kan plocka ihop din egenkomponerade sallad och stenugnsbakade pizzor för att nämna några exempel.

HÄR kan du läsa mer. Där finns kommer också de bästa historierna att samlas från middagsakuten för folk att ta del av och njuta av att vi faktiskt är fler som inte är perfekta!

 

Tävlingen avslutar 29/12 kl. 12.00!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katja Själander

    Jag jobbar som kyrkomusiker i Saltsjöbadens kyrka. Varje år på julaftonsmorgon kl 10.00 har vi samling vid julkrubban som jag spelar på och mina 4 pojkar agerar som herdar bl a. När samlingen är avklarad då är det bara köra hem och fira jul! Men julaftonen 2007 låg det en bräda med vassa spikar på mitt på Saltsjöbadsleden . Som körde på förstås ! Och fick punkan:-( Och där stod vi hela familjen och ville bara komma hem till Gustavsberg för att äta julmat, titta på Kalle Ankan, få klapparna. Taxibolagen hade också fullt upp men till slut skickade de en bil och vi lämnade bilen och kom hem. Hemma hade vi reservdäck och maken fick åka tillbaka, byta däck och köra hem till slut. Vilken julafton! Nu förtiden kollar vi alltid efter brädor med spikar i på vägen hem från Saltis och krubban.

  2. Malin Gille

    EN FREDAGSHANDLING!
    Jag anser att jag är en normalbegåvad människa med ett gott omdöme. Men motsatsen är bevisad! Hur kunde jag komma på en sån urbota dum idée som att storhandla på ICA MAXI en fredag med mina två barn som sällskap!?
    Glad i hågen och med en tom kyl och skafferi så åkte jag, storebror och lillebror iväg till affären. So far so good. Bekymren började redan i entrén. När jag gått in med lillebror i kundvagnen så ropar storebror ifrån självscanningsapparaterna:
    – MAAAAMMA! Nu glömde du en scanningsapparat I G E N !!!
    Nu hör de ju till att jag lyckats komma igenom dom automatiska grindarna som bara öppnas åt ett håll. Mitt försök till att guida Carl hur han ska gå emot grindarna utan att gå in i affären är lika enkelt som att guida en blind i en porslinsbutik. Jag kom ut, vi fick vår självscanningsapparat och handlingen påbörjades.

    Storebror som är en utmärkt hjälpreda vill såklart scanna allting. Problemet är bara att det tar lite tid för honom att scanna. Ungefär fyra gånger så lång tid. Så dom första 27 varorna har jag tålamod till sen börjar det klia i fingrarna och lillebror som hittills sovit börjar vakna i vagnen (eller om han var på väg att kvävas är oklart eftersom vi byggde handlingsberget runtom hans bilbarnstol i kundvagnen).
    Jag ber snällt om att få ta över scanningsapparaten ett par gånger innan jag mutar honom med en REA-vara för att han ska släppa den (Ja jag vet, inget nobelpris i föräldraskap till mig, men det va faktiskt byteshandel).

    Men nu har den kvävda lillebrorsan tröttnat. Han är hungrig och vrålar ut sin hunger och handlingen som nyss gick lugnt till liknar nu ett gatlopp. Jag springer runt ICA med storebror i handen, skrikande lillebror i kundvagnen och handlingslistan kvar hemma på köksbordet (jag hatar mitt dåliga minne, va det kaviar eller va det knäckebröd jag behövde?).

    Runtom i butiken står dom onda. Ja ni förstår alla vilka jag menar. Dom onda som delar ut smakprover. Dom onda delar ut smakprover till alla söliga damer och herrar som ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR att prova rumsvarm ost med någon ny fräsig skinkost ovanpå. Medan skinkosten intas rullar dom ut sina stora vagnar för att alla stressade ska snubbla över deras snabbkaffe och skinkstekar.
    – Åh, lite bråttom, säger en av damerna till mig när jag rammar hennes kundvagn så skinkosten hamnar bredvid munnen istället för i munnen.
    -Nänä, inte bråttom, jag har all tid i världen men flyglarmet, nä förlåt lillebror, har desto mer bråttom förstår du. Jag ursäktar mig och springer vidare mot mjölken. Annan annan dam tittar uppfordrande på mig.
    -Du, ditt barn gråter!!
    Jag ger henne mitt ondaste öga och tänker ”nääää,säger du det? Jag trodde nämligen att det Sandvik som hade brandövning”. Men eftersom jag är väluppfostrad så svarar jag bara:
    – Ja, jag vet, han är lite hungrig förstår du. (dock lägger jag ansiktet på minnet, kanske jag kan ramma hennes vagn vid nästa smakprovningsställe!),

    Vi kommer till kassan. Jag försöker förtvivlat packa mina kassar genom att slänga ner varorna i plastpåsar. Jo ni förstår att jag tyckte att jag var smart som inte packade direkt eftersom jag va bombsäker på att det skulle bli avstämning. Såklart INTE denna gång så nu står jag och försöker packa för att kunna rädda lillebror från matvaruberget han sitter gömd under. Inte konstigt att barnet skriker.
    -Håll i laxen säger jag till storebror och ger honom en 2,2 kg stor lax. Vad gör en normal funtad sexåring om han får en lax i handen. Han börjar såklart svinga den. Ja inte lite stillsamt utan mer en sving som skulle få släggkastare i OS att tråna av avundsjuka. Medan storebror svingar laxen, lyckas jag få upp lillebror och ställa honom på golvet och nå dom sista varorna i vagnen. Men varför är varorna kladdiga!? Jo för att risgrynsgröten gick sönder lagom till vi skulle betala och kladdade ner halva kundvagnen.
    Flyglarmet på golvet får äntligen lite uppmärksamhet, denna gång av en omtänksam ICA anställd.
    Jag fortsätter packa mina kladdiga varor, storebror svingar lax och Linda försöker få flyglarmet att tystna. Då kommer ännu en dam:
    – Åååh, är han hungrig eller trött? säger hon med ett stort leende.
    Det va tur att jag inte hade ett vasst föremål i handen just då. Det är allt jag säger.
    Vi kommer ut till bilen, med kladdiga varor och en nysvingad lax, och jag sätter mig i bilen och frågar mig själv:
    -Varför åkte jag inte bara till PREEM och köpte middag?

  3. Carro W

    Den fjärde advent vi planerade för mys
    Julbak med barnen för att fylla vår frys
    La upp en bild på Facebook när vi fjärde ljuset tände
    Men nu ska jag berätta vad som egentligen hände
    Barnen bara tjafsade och krigade med mjöl
    Runt lillebrors fötter bildades en kissepöl
    Hunden åt upp degen och spydde i en vrå
    Bullarna blev brända och alldeles för små
    Vi glömde bort ljusen som brann i staken
    In med brandsläckaren rusade maken
    Det blir rätt ofta kaos i en stor familj som vår
    Jul det blir ändå, så även detta år!

  4. Emma

    Skulle baka lussekatter igår men var så trött så råkade ha i gurkmeja i degen istället för saffran så slutade med att jag fick kasta alltihopa och åkte till affären och köpte 2 påsar lussekatter 🙂

  5. jessamy

    När det inte blir som man har tänkt sig 🙂

    Det är när man ska koka potatis, koka morötte och göra lax i ugnen. Ett av barnen ramlar och man vänder sig om, sparkar in foten i ett skåp, svär som bara den. Tröstar barnet. Inser att tån är bruten och när man kommer ut i köket har morötterna kokat fast 🙂

  6. Margaretha

    Mina älskade barnbarn kommer fr Paris o dom älskar verkligen att gå med mormor o
    morfar o äta snabbmat,i Sverige!
    Dessutom är mormor ingen bra matlagerska! Så en sån vinst är en dröm för både
    oss o killarna (6 o 3 år.
    Minns en jul när min Janssons gled ut ur ugnen o ned på golvet,sen steg jag
    dessutom rakt upp i o det får jag alltid höra.Vi hade så ont om pengar o var
    nykära.Maken säger TÄNK NÄR MORMOR GJORDE TRAMPAD JANSSON!!

  7. Maria

    Skulle baka lussekatter för någon vecka sen, degen (eller smeten….) blev så kladdig att jag hällde hela direkt på plåten, det blev en pizza istället 😛

  8. Cecilia

    Den jul som barnen kommer ihåg bäst (11,8 o 2 1/2 år) är julen för 2 år sedan. Julaftonsmorgon, alla julklappar inslagna, finkläderna strukna och det skulle bli en mysig julafton hos barnens kusiner tillsammans med farmor och farfar. Dock vaknar sonen superdålig i influensa!! Det enda han klarar av är att ligga ner i ett mörkt rum…Jaja, vi gör det bästa av saken. Maken kör till affären för att köpa julmat (vet ni hur tomt det är i hyllorna julafton…man får vara kreativ), sonen bäddades ner på en madrass i vardagsrummet och dottern tog på sig sin nya fina julklänning. Julafton tillbringade vi sen hela familjen sittandes på golvet tillsammans hos sonen. Åt god mat, öppnade julklappar och tittade på tv, och bara mös!! Mysigaste julafton vi haft!! Helt utan krav och stress, bara mys med familjen! Precis som det ska vara 🙂

  9. Ellen

    Sonen och jag var extremt trötta efter dagis och jobb. Jag bestämde mig att lite snabbt kasta in strips i ugnen och steka hamburgare. Sonen blir alltmer otålig och trött. Tillslut är äntligen maten färdig och jag gör två typiska hamburgertallrikar åt oss. Påväg till bordet tappar jag min tallrik upp och ner på golvet. Ger sonen sin mat och börjar torka golvet. Sätter mig sedan mitt emot sonen utan min mat och suckar för mig själv. Då råkar sonen vispa ut sitt glas med iskallt vatten rakt över bordet och ner i mitt knä. Då var mina krafter slut, jag satt still och lät vattnet rinna nerför mina ben. Alla har sina dagar 😉

  10. 3 barnsmamma

    Med tre barn så blir det att ständigt stå vid spisen, frukost, lunch, middag och alla dessa mellanmål så någon gång emellanåt kan det vara väldigt skönt och gott att slippa laga ens egna mat, lite lyx i vardagen!

  11. Malin Wadlund

    Med den mest ekonomiskt-tajta tiden framför oss så blev denna sjukskrivna gravida 3 barns mamma utan sjuklön från jobbet just i december. Hejja oss. Julmat får vi ju som tur är serverat tills den tutar ut genom öronen. Så nån nöd lider vi absolut inte, men lite variation och lyxen att äta ute vore härligt att ge barnen.

  12. Hjärtebarnsmamman ♥

    Härlig vinst!
    Det som händer ofta här hemma är när den överstressade mamman sträcker sig efter kryddburkar i skåpet utan att kolla vad det är. Svartpeppar på tomtegröt, pirripirri på barnens köttbullar, grillkrydda på popcorn haha 😛

  13. isabelle

    Efter månader med graviditetsillamående behövs lite mat till bebisen i magen…finns inte ork till att stå vid spisen så detta hade varit perfekt!