Trettonbarnsmamman

Snö-lek, tandvärk m.m

Imorse hade vi fått massa snö och glädjen var stor hos barnen. Jag var inte direkt lika road av att behöva köra Linnéa, Jennifer och Benny som började senare idag  till skolan. Tog en stund att borsta av snön på bilen och vägen in till Björklinge var inte den roligaste. Men det gick bra 🙂 Efter att ha gett lunch till småtjejerna åkte vi till Märsta och hämtade Emmelie som ska vara hos oss över julen. Kom hem lagom till att de första skolbarnen kom hem. De kastade snabbt i sig lite mellis för att sen skynda sig ut och leka i snön 🙂

image

image

De lekte ute tills det blev mörkt 🙂
Tyvärr så har snön börjat töa bort igen…
Jag gjorde en fin julgrupp av blommorna jag handlade på Ikea igår

image

En stor julstjärna, en Amaryllis och 3 hyacinter 🙂
Den jäkla tandvärken har återigen smugit sig på under dagen och är som värst just nu as I speak. Jag har inte så där jävulskt ont utan mera molande värk som är obehagligt och imorgon blir det till att i alla fall försöka hitta en tandläkartid asab. Lär ju säkert vara omöjligt men jag måste försöka för jag pallar inte  att ha så här varenda eftermiddag/kväll 🙁 Inte så roligt heller att knapra på massa Alvedon dagarna i ända…. Tips på en tandis i Uppsala? ?
Imorgon slutar skolbarnen tidigt. De ska bara ha avslutning i respektive klassrum och slutar kl. 10. Vi ska iväg och handla det mesta av julmaten m.m medans Emmelie är hemma med barnen. Sen lär det bli en del bakning under helgen.
Älva fyller ju år på måndag och Carola med barnen kommer och firar henne på söndag 🙂
Och julgranarna ska ju upp också… helst före självaste julafton. Det går ju i för sig rätt fort när man väl kommit igång. Jag fixar granen nere och barnen fixar granen uppe.

Nu ska jag ta dagens sista ladning med Alvedon och sova sig lite …

Kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pisan

    Är det bihålorna så rekommenderar jag Nasonex nässpray, finns på apotek. Vet dock inte om man kan ta det när man är gravid, det får du kolla upp i så fall. Hoppas det blir bättre snart i a f. Julkram! ♥

  2. Karin

    Mirka! Nu vet jag ju inte exakt vilken typ av tandvärk du har och varför, men jag kan få molnande värk i en tand ibland där en lagning sitter lite för nära pulpan. Det går över helt och hållet av tuggumituggande med tanden som värker, brukar ge sig på en 10-15 min!

  3. marie

    Men hur kommer det sig att du inte är inskriven hos någon tandläkare ,men regelbundna undersökningar ? i så fall är det ju bara att kontakta den akut……

  4. Lotta

    Lena Gavelin går jag hos, superbra! Ligger på gågatan ovanför Lindex typ. Lars Hjelm är också väldigt bra, han håller till i närheten av Landings borta vid Forumgallerian. Eller så kollar du bara närmsta folktandvård på lul.se (skulle jag tro att det är). Tandvärk är skit, hoppas du får tag på en tid!

    1. Sassa

      Eller så kanske det beror på att hon varit förkyld länge och har sänkt imunförsvar och är gravid just nu, inte ovanligt att tänderna eg är bihålorna som spökar!

  5. Anna...fembarnsmamma

    Alla tandläkare har sk akuttider, dyrare, men du får komma samma dag:)
    Får man problem på helger eller nätter tex så ringer man 112 och begär jourtandläkare, då finns det alltid någon tandläkare tillgänglig i närheten…inom några mil!
    Du tror inte att det är bihålorna som spökar? Känns ju ofta som tandvärk:(
    Hoppas du får hjälp!