Trettonbarnsmamman

Date, shopping och bebisplagg

I torsdags började en spaminvasion på bloggen och det höll på i ett dygn. Jag har närmare tusen spam-kommentarer att ta bort och har därför inte orkat logga in här via datorn. Just nu räckte det med lika många mail ( får alla kommentarer även till mailen ) som jag har raderat vartefter de kommit…. Så ni som inte har fått era kommentater godkända – de godkänns varefter jag går igenom allt 😉
I torsdags åkte jag till Enköping för en trevlig lunchdate med Nina och Diana där vi brainstormade en hel del vilket förhoppningsvis resulterar till en del bra saker.

image

Tack för daten tjejer 💜

Annars har jag försökt ta det rätt lugnt, låta kropp och själ vila en del…. Inte alltid det lättaste att fixa det men har försökt vid varje tillfälle som getts.
Jag känner dock inte att jag direkt kan ”skylla” mitt off-tillstånd till åldern osv som har diskuterats i kommentarerna 😉 Jag har varit yngre gravid och med mycket mera både foglossningar, sammandragningar m.m mot vad jag har haft hittills under denna graviditet eller när jag väntade Lilja… Så åldern hänger det inte på. Det är annat som har varit jobbigt under hösten + det deprimerande gråa vädret och mörkret och som pricken över i:et…farmors bortgång och en del känslor som kom upp till ytan… Men jag kommer igen även om det har varit lite deppigt 😉
Sen bara måste jag tillrättavisa en sak som en del inte verkar tänka på ang antalet graviditeter jag gått igenom. Jag väntar vårt 13:e barn MEN detta är min 11:e graviditet ( räknar då inte med missfall…). Som ni flesta av er vet så har vi 2 par tvillingar = 2 graviditeter mindre än antalet födda barn  😉 så.

Idag har vi shoppat vår vanliga veckohandling. Passade först på att gå in på Lindex och handla de första kläderna till bebisen. Jag brukar passa på att handla Lindex basic-kläder ( ta 3 betala för 2 ) när de har erbjudandet köp för 400kr så får man 100kr rabatt. Får då mycket baskläder billigt och bra * me like *

image

Det blev 3 par byxor, 3 bodies och strumpor för under 300kr 🙂

Handlade därefter mat för den kommande veckan.

image

Älva sitter alltid så snällt i kundvagnen och Nellie hjälper till med att ”plippa” varorna med självskanning 💜
Skynda sig hem och ta emot skolbarnen.  Kom lite sent då vi skulle hinna till Linnéa i skolan och lämna pengar för hon skulle på bio efter skolan…
Efter middagen fixade jag till Alice som skulle på kalas. Sen slappade vi alla

image

💜💜💜 💜

Imorgon ska jag ta mig till Stockholm och gå på en bloggmiddag som min vän Ewa och Anna anordnar för 3:e året i rad.  Äta god mat och umgås med en hel drös med tjejer. Ser framemot det.

Men nu behöver jag sova….

Kramis 💜
Och tack för era omtänksamma kommentarer till förra inlägget 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kattis

  Vilken konstig känsla och vilken tomhet det måste bli nu när barnafödandet tar slut innan klimakteriet tar vid.Om man fött barn hela sitt liv och sen tar det stop. Vilken livskris…..vad ska man nu göra liksom? (Förutom att fortsätta fostra barn)

 2. Babsan

  Jag som Farmor med 4 barnbarn tänker på alla födelsedagar julklappar till alla barnen som ska köpas.Puh så dyrt det måste bli för mormor/farmor.
  Men ni kanske har valt bort sådant.

  1. sanne

   Man behöver ju inte köpa dyra grejer… I ullared kan man ju hitta kanonfina saker för under 200 kr… Och något klädesplagg för 150 på de vanliga kedjorna… Det är väl kärleken som är det viktigaste!

 3. Iza

  Men herregud—–Mänscha—-måste du va med på allt??? mingel…bloggträffar Ullared,– och 12 barn, jag kan inte fatta hur en del människor tänker, men har man utsett sin familj som en affärsverksamhet så är det väl ett annat tänk…antar jag.

  1. Ida

   Men herregud man skaffar väl inte många barn för att man ska tjäna pengar på det?? Utan för att man gillar att ha en stor familj?

 4. Lina S

  Var stolt över din stora familj Mirka,
  tänk på att när Ni blir gamla,
  alltid kommer någon/några hem på besök ofta..
  Jag beundrar Ditt sätt att planera,
  Du unnar Dig ha kul mellan varven,
  vilket är ett måste för att mödrar skall orka,
  oavsett antal barn.
  Kram på dig!

 5. camilla

  Jag har fem barn..första vid 19 års ålder och sedan dom 2 sista vid 38 och 39.Kan absolut säga att ju äldre jag blev och gravid så har det blivit jobbigare och tungt för kroppen.och en sak som jag tycket varit jobbigast är att vak nätterna blivit tyngre och jobbigare När jag var yngre och ammade på nätterna så tyckte jag inte det var något problem.Men ju äldre jag blev så vart orken mindre och mindre helt slut att inte få sova tillräckligt!! Har fleta kompisar som skaffat sladdisar vid 40 års åldern och alla säger lika….kroppen. Orken är mycket lägre än när man va yngre.Så att säga att vid 44 års ålder man inte kan skylla på åldern känns lite som man inte vill erkänna .Visst all är olika men. Som jag hörde på tv tex häromdan pratades om äldre kvinnor och risker….vid 45 så börjar kroppen säga ifrån och det är även en så kallad risk och förlossnings graviditet då.Tyvärr !! Männen kan ju hålla på i evigheter att föröka befolkningen. Och en sak till..tonåringar ja när dom är i den mest jobbiga tonårs revolten så är man runt 60!! Ok snart pensionär och ledig så all tid i världen kommer man orka då?

 6. Hanna

  Stackars dig Mirka! Har du fått samma negativa, elaka människor på din blogg också. De hänger på Maddes blogg också och är allt annat än trevliga. Patetiskt! Kram

 7. Cleo

  Tror inte din trötthet har med ålder att göra. När jag var i din vecka så var jag också himla trött, men med lite extra järn så löste det sig =). Jag har också haft fler bekymmer under mina tidigare graviditeter än den jag är på nu (v 36).

 8. Kattis

  Det är ju ett enormt ansvar att sätta 13 barn till världen, jag själv skulle bli mentalt utbränd och ligga vaken om nätterna och tänka…..13 barns framtid, skolgång, tonårstid,mental hälsa osv. Men det är jag det….vi är alla olika. Vissa har förmodligen superkrafter från ovan.

 9. popcorn

  Om du inte hade godkännandekrav, hade du fått över tusen kommentarer alltså? Går det att skydda sig från sådant?

 10. popcorn

  Herregud, 1000 spam….puh!!!
  Elva graviditeter varav två tvillinggraviditeter och dessutom några missfall på 16 år är inte så lite….är ju ändå nästan en om året, tätare på slutet va?, klart det måste ta på kroppen även om t ex foglossning mm är mindre. Jag tror ändå att åldern också har betydelse även om vissa symptom är lindrigare. Så är det ju säkert en massa annat som spelar in också. Har du koll på ditt hb förresten, det kan man ju bli trött av om det är lågt?

 11. Caroline

  Tycker det varit ovanligt mörkt och dystert en tid! Men änligen är det snart Advent då lyser det upp lite med alla julsaker som man tar fram, det är en härlig tid vi har framför oss