Lite off… – Trettonbarnsmamman
mirkak

Trettonbarnsmamman

Lite off…

Jag har varit lite off idag. Trött som fasiken helt enkelt. Har en inre stress på något vis men vet inte varför….
Vill ha solsken, jag tror att det gråa tråkiga vädret påverkar sinnet.
Igår mådde jag skit. Huvudvärk från hell, sammandragningar och blodsockerfall på det fick mig till att vara sängliggandes en bra stund. Det blev bättre efter middagen tack och lov 🙂

image

Dagens tröttis och magen v. 27+3

Hur mår ni alla idag?

Kramis 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mirkak

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kattis

  Hälsan måste väl gå före! För vems skull gör du allt? För barnens, bloggens, för att få vara med i TV, för din egen skull….man undrar ju lite smått om alla barnen blivit någon slags affärsverksamhet på bekostnad av din egen hälsa!!

  1. Ida

   Kattis, lägg ner nu. Det där tjatat har du ju kört med även på Maddes blogg. Sköt du ditt istället för att hacka och kritisera andra.

 2. My

  Du är 40+ och väntar ditt 13:e barn, du m å s t e lyssna på kroppens signaler och vila, kroppen är klok så lyssna på den. Kram

 3. Anna

  Jag har fyra barn och det är rätt tufft ibland. 13 graviditeter tar väl ut sin rätt. Förstår inte hur du Mirka och Peter orkar? Ärligt
  talat förstår jag inte varför så många barn?

 4. Lena

  När du skriver att du är off, så får jag känslan av att du då inte bara menar trött i vanlig mening utan trött i en vidare betydelse. Gör vad du kan för att parkera i sängen/soffan i helgen. Du är värd det/du behöver det:) Jag vet, det är tusen saker som väntar på att göras, och att just du ska göra dem, men just denna helg skiter du i det, LOVA!!!

 5. Lisa (sjubarnsmamma)

  Jag är inte gravid men är trött ändå. Mycket hör till årstiden tror jag och sedan har du ju några barn att titta till om dagarna och bara det är ett heltidsjobb.
  Önskar dig en fin fredag. Försök och vila lite.

 6. Kattis

  “Jag älskar alla mina barn”….. men seriöst, man skaffar väl inte tio barn och säger att “jag har 10 barn men älskar bara 7 av dem”??? Eller “jag har 12 barn men med eftertanke borde jag stannat vid 7”??? Jag tycker det verkar jättespännande men samtidigt jobbigt med så många barn. Självklart vet Mika och Peter vad det innebär att ha 16 barn och har gemensamt tagit det beslutet att älska och försöka få ihop en dräglig tillvaro som alla andra storbarnsfamiljer.Det måste vi respektera. Intressant och kul att följa deras vardag!

  1. Ida

   Ja det är klart att det är upp till Mirka och Peter att bestämma hur många barn de vill ha. Men jag håller med om att “jag älskar alla mina barn” låter ganska konstigt.

   1. Mettemy

    Håller åxå med om att det låter konstigt med “jag älskar alla mina barn” det är väl självklart! Även “vi skaffar fler för kärleken räcker till fler” Min kärlek skulle räcka till 100 ungar men pengarna , tiden å orken räckte bara till tre. Mycket nöjd över mitt beslut att stanna där nu när första är i tonåren och två ska följa efter henne….

    1. Beata

     Vi har också tre varav äldsta är 14. Kärleken skulle helt klart räcka till en hel drös till men däremot inte tiden! Det kan vara svårt ibland att få tiden att räcka till och få logistiken att gå ihop. Och då jobbar jag bara drygt 80% och är hemma senast kl 15. Våra barn har 1-2 aktiviteter var vilket jag tycker är lagom, och en rättighet för barn. De lär sig otroligt mycket, bl a socialt, och de får motion. Men hur skulle man hinna med att skjutsa runt på 10 ungar även om de så bara hade en aktivitet var??? Och vid ev lagsport så kanske det är match på helger osv. Dessutom när de blir äldre så kanske de inte bara tränar en gång i veckan utan tre. Såna grejer får man nog välja bort pga tidsbrist (och ekonomiskt?) om man har många barn, tyvärr för det ger barnen så mycket med gemenskap osv.

  2. 3 barnsmamma

   Jag menade ju bara att jag älskar mina barn och, om de är ett, tre eller tretton spelar ju ingen roll! Man gör vad som funkar bäst för familjen!

  3. 3 barnsmamma

   Jag menade ju inte att göra någon upprörd, självklart älskar man sina barn, ville väl bara säga att jag älskade mina också varesig de är tre, ett eller fler! Spelar ju ingen roll hur många man har eller inte har man älskar dem alla. Jag kan förstå att de har så många barn för jag själv skulle gärna ha ett par till, känner att jag orkar/räcker till och allt vad det innebär!

 7. 3 barnsmamma

  Jag har som sagt tre barn och tycker allt blir lättare ju fler man har, man vänjer sig vid allt och barnen har nytta av varandra. Jag tycker alla fall det är lättare med tre barn än med ett! Nu har ju Mirka snart tio fler, men jag förstår henne, jag älskar alla mina barn och hoppas berikas med någon/några till! Ska bara få med mannen på det hela, lättare sagt än gjort, tips?

 8. Ida

  Det låter som du behöver vila och ta det lugnt. Det är väl kroppens sätt att tala om att det är dags att dra ner på takten. Kan tänka mig att det är fullt upp med så många barn men det är viktigt att ta hand om sig själv också. Det är ju en rätt tråkig tid på året så det kan ju också spela in. Men då får man försöka hitta på något för att muntra upp sig lite. Släppa alla krav för en stund. Hoppas du snart mår lite bättre 🙂

 9. Kattis

  Fattar inte hur man pallar….tänker på ryggen…13 graviditeter kan ju inte ha passerat obemärkt förbi….och sen städ och plock efter 13 barn i så många år, som sagt, man blir ju inte yngre….åldern tar nog ut sin rätt. Hoppas verkligen att både ditt psyke och din fysik håller för framtiden.Beundransvärt att räcka till för så många barn, små som stora och sen hela tiden vara gravid.

 10. Lina

  Hej Mirka!

  Inte konstigt om du är trött, du är gravid och har många barn så du lär ju ha fullt upp hela dagarna! Jag tänker ofta att det är helt otroligt att du har en sån energi som du verkar ha! Värsta superkrafterna tycker jag! Tänk alla dom som är gravida första gången och tycker att det är jättejobbigt och gärna vilar hela dagar långt innan det är dags för bebisen att titta fram 🙂 Jag önskar att du får vila mer så att du får den energi du behöver -supermom! Kram!

  1. Mirre

   Precis min tanke tar ju extra mycket på kroppen när man är gammal och gravid + massor med barn på det med allt va de innebär . Jag har bara 5 är yngre än Mirka och inte gravid är ändån trött haha

 11. Nina

  Håller med så fin mage, längtar efter att få se vem som bor däri 🙂
  Jag håller med, man blir trött av dom här gråmulna dagarna vi har nu. Korta är dom också, i morse när jag skjutsade ungarna till skolan halv åtta var det mörkt och innan klockan är halvfem kommer det vara mörkt igen 🙁 trist. Men snart vänder det igen och blir ljusare som tur är.. Kram

 12. Anna...fembarnsmamma

  Va konstigt! Kände så igår också! Rastlös och samtidigt trött mm… Konstig dag o konstig känsla!
  Inatt var minstingen på 1 år vaken i princip hela natten pga vattenkoppor, idag är jag lite mör:)
  Ha det gott! Fin mage!