Trettonbarnsmamman

3D, röj-helg m.m

I fredags var jag till Danderyd för att vara en demomamma när GE Healthcare hade en kurs inför läkare och barnmorskor om en ny 3/4D apparat. På plats var bla en trevlig läkare från Holland och en riktig världsstjärna inom 3/4D ultraljud – en fransman som åker världen runt för att lära ut sina kunskaper. Det var tydligen väldigt stort att ha med honom där 😉

Jag låg där i ett fullsatt konferansrum i ca 45 min. Tyvärr så gjordes inte ultraljudet så mycket i 3 eller 4D och när han skiftade över till 3/4 D så var det mest för att visa olika sätt att påverka bilden på skärmen. Det tittades mest på ansiktet, händer, fötter och lite på hjärtat och ryggraden….När det var 3/4D så var det verkligen superfint 🙂 För ”besväret” skulle jag få hem bilder och när det var klart fick jag ett usb-stick. Såg verkligen framemot att få titta på bilderna och visa de för Peter och barnen.

Tyvärr så blev bilderna en besvikelse milt uttryckt 🙁

Det fanns 15 bilder i sticket med väldigt låg kvalitet…. 6-7 bilder var på ansiktet och inte alls bra och resten var på hjärtat och ryggrad…

3d

De här bilderna var de bästa….

Jaja….så kan det gå ibland, jag fick i alla fall se bebisen och veta att han mår bara bra 🙂

Helgen blev till en röj-helg. Peter och Kevin har röjt massor i källaren och vi har gått igenom mängder med klädkartonger. Alla vinterkläder har tagits upp och jag har rensat i garderober. Jag har lite svårt med att sluta mitt i röjet trots att jag känner av att kroppen börjar gnälla så jag var helt ledbruten igår kväll.

20141116135737117

De flesta av barnen har under helgen gått i pyjamas/myskläder eller i kallingarna. Idag åt vi ris ala malta till lunch, det har Selina önskat sig länge nu och det var verkligen supergott.

IMG_20141116_125503Lite julkänsla till lunch

Hoppas att ni har haft en bra helg ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria Jacobsson

    Tycker du/ni är underbara på att se på. Jag är själv fyrbarnsmamma och älskar att vara det. Håller tummarna att allt går bra. Hoppas vi får ser er igen på tv 4.

  2. Anna

    Popcorn: vill bara säga att det verkar finnas en till Anna 🙂 jag har enbart svarat dig inte skrivit den andra kommentaren:) Anna

  3. Anna

    Svar till Popcorn. Det är ingen fara på något sätt att göra UL i 3,4/D bara den som scannar kan sin sak 🙂 anledningen är ofta att man helt enkelt vill se mer av bebis. Som du ser på Mirkas bilder så ser man ju tom ansiktsdrag på bebisen.Det är absolut inget nödvändigt för gravida!!!!

  4. popcorn

    Anna, vet att det är vanligt att åtminstone yngre vill göra så många ul som möjligt ”för det är ju så roligt att se bebisen”. Inte alla men MÅNGA. Och visst är det kul men som du säger, är det värt det på barnets bekostnad om det inte är nödvändigt? Jättebra att det finns dock för att bestämma graviditetslängd, följa tillväxt mm.

  5. Elisabeth

    Tycker inte det är dåliga bilder, tvärtom. Om jag skulle ha fått såna foton skulle min tacksamhet, lycka och glädje vara enormt stor.

  6. Anna

    Jag förstår inte varför man gör 3D och 4d ultraljud. Kan man inte vänta tills barnet kommer? Nu anklagar jag inte dig Mirka,då jag tolkar det som att du var en försökskanin i detta avseende. Men i allmänt är det lite konstigt. Om man nu vet att ultraljud inte är bra för barnet i magen borde man väl begränsa det? Sen undrar jag varför folk är så oroliga, är det några avvikelser syns väl det i vanliga RULet. Och OM barnet skulle vara sjukt, vad gör man då? Älskar det barnet mindre? tar bort det? Nej det har börjat gå lite långt det här med fosterdiagnostik.

    1. Therese

      Rul görs v18 och 3D ganska sent (fick jag veta när jag gjorde för senast 4 år sen) för att få bästa bilderna. Ganska skönt att få se bebis lite senare också men det är ju ett fritt val…. Inte skulle jag ta bort bebis gör att ul visar nåt knas men det skulle ge mig som förälder chansen att förbereda mig inför födseln så att jag känner mig mer redo….

  7. Therese

    Jag gjorde 3D med båda mina, mest för att jag är rätt orolig av mig och ville se att allt var helt ok med bebisarna innan de kom ut för att kunna förbereda mig. Jag gjorde privat och de kollade igenom precis allting och berättade i lugn och ro inte den stress som ibland kan vara på sjukhus. Det kostade några tusenlappar men då fick vi hela undersökningen på dvd och flera kort. Vet inte om nåt var så tydligt som dina så har svårt att förstå varför du är missnöjd. Gissar att förväntningarna var ännu högre?

  8. popcorn

    Anna, du som jobbar med sådant kanske vet svaren…dels undrar jag som ovan om det är lika ”ofarligt” som vanligt ultraljud? Och när/varför gör man i 3D istället?

  9. popcorn

    Är 3d lika ”ofarligt” som ultraljud? Tänkte på att 45 minuter låter så länge och de säger att man inte ska göra för många ultraljud et c…fast hade det varit farligt hade de väl inte gjort det i o f s….

  10. popcorn

    Tycker också bilderna var ok. Har bara sett ett fåtal 3d- bilder men de har sett ut ungefär så. Du fick ju veta att allt såg bra ut i a f. Var det inte pinsamt att ligga där inför en fylld sal? Jag hade inte gjort det…

  11. Karin

    Klar du blir trött av att vara med överallt 🙂 ta det lite lugnt nu , du har en stor familj att ta hand om.
    Man måste inte delta i allt:)
    Säger kroppen ifrån så lyssna på den. Ullared är inte min stora passion i livet särskilt med alla dessa människor som trängs där och bär på en massa virus , vill inte riskera att bli sjuk på kuppen.