Trettonbarnsmamman

Rätten till att kalla sig morfar?

Som jag skrev tidigare så pratade jag med min bio-pappa igår. Inget långt samtal utan han ville mest berätta datum och tid för begravningen.  Sen kom frågan….har det blivit några fler barn då hehe ? Tonläget var inte så där jätte upplyftande direkt…. Sa att det är en på väg…. ja…ha…ok hehee. Så berättade han att min halvsyster är gravid ( hennes första och jag är glad för hennes skull 🙂 ) och ska ha till april. Oj oj..då blir jag mor/farfar till 18 barnbarn hehee…
Jag tyckte väl inte direkt att det var så mycket till hehee… Har ikväll tänkt mycket på just det och stör mig en del på ”det roliga med antalet”. Han vet hur många barn jag har till antalet och THATS IT! Han vet inte vad de heter eller hur gamla de är. Han vet ingenting om sina barnbarn och har heller aldrig försökt ta reda på någonting om de 🙁 I mina ögon så är han ingen morfar till mina barn!! Mina barn har en morfar som de känner och älskar. En morfar som känner barnen och älskar de trots inga blodsband. Det är HAN som har rätten till att stolt kalla sig för mina barns morfar.
Jag brukar inte lägga energi på sånt här då en viss person gjorde sitt val för många många år sedan och jag har för länge sedan accepterat det och gått vidare med de som betyder någonting oavsett genetiken…. men blev bara lite irro ju mer jag tänkte på saken ….

Tack alla ni som har gett tips ang blommor 💜 Har kollat på nätet och det verkar ju vara smidigast att fixa sånt härifrån. Måste bara få veta exakt var begravningen hålls för det har jag ingen aning om annat än datumet.  Eller så kollar jag med min kusin om hon kan fixa det åt mig därifrån 😉 Det löser sig.

Just nu har jag en hemsk halsbränna och svårt att ligga ner. Köpte Omebrazol men känner inte att de hjälper alls. Har tagit 2 tabletter under kvällen men det bränner lika jävligt i strupen ändå…. Får försöka somna ändå så jag orkar upp imorgon.

Kram kram 💜

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa (sjubarnsmamma)

    Man behöver inte ha så många barn för att höra det. Jag har bara 7 och får höra När ska ni ha en till med lite ironi i rösten. Jag har lärt mig att låta det gå in genom det ena örat och ut genom det andra.

  2. Johanna

    Hej Mirka!
    Jag har först nu börjat följa din blogg lite nu & då. Har själv 4 härliga barn. Jag blir så ledsen & arg när folk säger till mig typ ”inte skulle ni väl skaffa fler barn nu….nog räcker d med dom ni har….ni är väl inte lestadianer eller?……Ni kan inte föröka världen själva” Jag blir så ledsen…..vad har folk för problem? Vi går i tankar om tillökning…..men endast tankar. Är 40 år & tänker på eventuella risker med en graviditet då man blir äldre. Oxå alla idioter som säger sådär

  3. Kattis

    Logiskt sett kan ju Peter vara morfar till minst 30 barnbarn ( om han har ”tur” ett femtiotal) när han är 70, frågan är ju om han orkar vara den aktiva morfarn du efterfrågar? Verkar lite utopiartat!! Sen är det väl så att alla gillar inte barn. Släktingar kanske tycker det är jobbigt med 12 barn som kommer hem och stökar,skriker,tjatar, kladdar ner osv.Kan också förstå att en del retar sig på att man gör buisness av att vara flerbarnsfamilj.

  4. Mia

    Angående Omeprazol: Det ger inte effekt på en gång – kan till och med bli värre de första dygnen innan de hjälper. Jag hade fruktansvärd halsbränna vid min senaste graviditet (6 veckor sedan dottern föddes) Knaprade gaviscon men de gjorde ingen som helst nytta. När jag tagit Omeprazol i 2 dagar så gav de effekt. Jag va tvungen att ta dem varje dag, missade jag en dag så va halsbrännan där igen. Hoppas det snart blir bättre för dig.
    Tråkigt med din bio pappa. Men bra för barnen att det finns en ”riktig” morfar som bryr sig också.

  5. popcorn

    Bor morfar långt bort? Har ni haft bra kontakt tidigare? Har du själv gjort något för att ”bjuda in” honom i ert liv? Han kanske tycker det är svårt att ta första steget eller är rädd att bli avvisad? Har ingen erfarenhet då jag och barnen har god kontakt med våra närmaste släktingar men det var en tanke…svårt när man inte har hans sida av saken. Har han bra kontakt med sina övriga barn/barnbarn? Nu när ni träffas på begravningen kanske det blir en vändning. Bjud hem honom och halvsyskon/helsyskon och kanske det bryter isen…om du själv är intresserad förstås! Eller låt honom finnas där i periferin om ni så önskar. Även om man är släkt är det ju inte säkert att man har så mycket gemensamt ändå och kanske bäst att låta var och en leva sitt liv…

  6. Lina S

    Omeprazol har tyvärr lite otrevliga biverkningar
    och man vet ju aldrig hur stor mängd det går för att få dessa..

  7. nina

    nu med andra barnet hade ja mkt halsbränna och vaknade av sura uppstötningar så kraftiga att ja spydde.. prata m,ed en tjej på apoteket(jobbade alltså där9 och hon tipsade om Gaviscon tuggtablett den hade hon själv använt med.. och de hjälpte ganska bra, men man får inte dricka mer än nån mun vatten efter för då hjälper den inte lika bra längre.. ja som är törstig som en flodhäst, men men.. sen låg ja på bb tre omgångar innan ja vart förlöst en månad för tidigt (havandeskapsförgiftning), där fick man flytande gaviscon men de fick inte ja ner, så sambon fick ta med tuggtabletterna ist.. får man d på bb är de ju okej…

  8. Jessica

    Kärlek och omtanke till ett barn ingår märkligt nog inte alltid i blodsbanden, men kan komma från ett annat håll genom hjärtat.

    Ang. halsbränna gravid eller icke så tycker jag att Novaluzid är absolut bäst. 🙂

  9. annica

    Hej!
    Min pappa har bara två barnbarn Ett som 19 år han är min son, och en som är 17 år som är min brors son.
    Han har på dessa 19 år inte träffat min son eller hans kusin ens 10 gånger fast vi bor inte alls särskilt långt borta. För mig är han ingen morfar! Det är min morfar som är morfar. Det är inget att snacka om. Det är bara hans förlust!
    Hälsningar Annica

  10. Anna

    Omeprazol 20 mg tas 1 gång per dygn vid samma tid och hämmar då protonpumparna i magslemhinnan som producerar magsyran. Det tar 12 h att få effekt, så inget man tar för att slippa halsbränna vid sänggåendet. Då är det bättre att ta t ex Novalucol, rennie eller liknande. Det bästa vid så stora besvär som dina är dock omeprazol.

  11. Kattis

    Hej! Testa Reduflux, en ny produkt på apoteket som ger snabbare och mer långvarig effekt än gaviscon. Omeprazol tar 2 dygn till full effekt och ska tas som en kur för bäst effekt.

  12. Bella med familj i Västerås

    Vill berätta om min historia om min biologiska ”pappa”…Han och jag har ingen kontakt alls längre och jag kan inte kalla honom min pappa heller. Han har inte ens ett rätt att säga morfar till mina 3 grabbar, inte för att han gör det heller iofs. han bryr sig mer om hans exfrus barn och hennes barnbarn. Och det får han väl göra gubbj***** Jag blir bara så himla arg att han väljer bort sitt eget barn och jag har försökt i många år att ha en kontakt men det har inte hjälpt så nu orkar jag inte längre. Jag HAR en pappa i min sk styv/plast pappa, han har ALLTID funnits för mig och mina bárn och även till mina systrars barn. Han ÄR allas morfar i vår släkt och ingen annan. Han gör ingen skillnad alls på dina barn och mina barn (han har 2st sen tidigare). Min mamma och pappa träffades när jag bara var 3 månader gammal då min sk ”pappa” lämnade mamma när hon väntade mig. Och jag har växt upp med Sven hela mitt liv och han är min pappa punkt slut!!! Så jag förstår att du blir förbannad att han vill vara en morfar när han inte bryr sig eller ens kan namnen. Okej här hos oss kan faktiskt Sven blanda ihop alla våra namn men vi är sammanlagt 8 syskon med hans 2 barn som är mina syskon oxå (egentligen är vi 10 men 2 är döda), 18 barnbarn och 5 barnsbarn,hehehe så då är det ju inte konstigt att han kallar en t.ex Jimmy, Anki, Annika,Rasmus m.m Ja man blir kallad både tjej och pojknamn men han är bara så himla rolig för det är hans charm. Man älskar honom så himla mycket för han finns där och ställer upp så mycket han kan. Han skulle bli väldigt ledsen om man inte kallade honom för pappa eller om barnbarnen inte kallade honom för morfar för han är ju allas pappa och morfar.
    Så jag förstår dig till 100% att ni kallar din styvpappa för morfar för det är ju till honom era barn går till om det är något, det är ju han som ställer upp för barnen m.m Sen behöver det aldrig vara blodsbarnd emellan. Man känner själv i hjärtat vem som är ens pappa och morfar. Så ni gör helt rätt i att kalla honom morfar.
    Många kramar Bella

  13. Annika

    Skicka ett kort till din pappa med barnen och deras namn så han vet vilka de är. Ibland behövs det så lite för att lösa upp gamla låsta knutar.

  14. Mariann Lifwergren

    Kan bara hålla med dig, det behövs inga blodsband för att få kalla sig morfar (eller syster, mormor, moster osv.)! Men med kärlek, omtanke, ömhet och uppskattning visar en person om de har hjärtat på rättat stället och bevisar då att dom är värdiga uppgiften 🙂
    Kram

  15. monica

    Blodsband är inte lika med familj! Man måste anstränga sig och respektera varandra! Jag har själv blivit grymt sviken av min bror och min mamma hävdar bara att jag inte skall vara så långsint.
    Ha en bra helg önskar Monica från västkusten.

  16. Camilla Olofsson

    Hej Mirka jag har själv 4 st barn och när jag väntade alla mina så hade jag fruktansvärd halsbränna och då tog jag en halv tesked bikarbonat och drack ett glas vatten efteråt och det gör jag fortfarande när jag har halsbränna ibland. Dom sa alltid till mig att har du mycket halsbränna så får du ett barn med mycket hår och det stämmer verkligen på mina barn. Hoppas att det blir bättre för dig , Med vänlig hälsning Camilla i Skåne

  17. 3 barnsmamma

    Våra barns morfar dog för tio år sedan, 5 år före vår äldsta dotter föddes, kan inte förstå att de väljer att hålla sig borta, skulle ge nästan vad som helst för att få tillbaka min pappa men han lever ju inte så det är omöjligt. Så snälla, ni där ute, ta vara på varandra och var glada för er familj.

  18. Anna

    Hej Mirka! Är jätte nyfiken på hur ni bor, hur tänker ni när ni väljer boende för en stor familj? Delar barnen rum/har någon eget rum och isåfall hur bestämmer man vem som ska dela eller inte dela. Är det något speciellt rum i huset som är viktigt när ni letar boende? Har barnen hus-sysslor?

  19. Monica

    Förstår dig ang ”morfar” man blir så ledsen o arg o främst besviken på de.
    Min pappa dog för snart 19 år sedan o min mamma engagerar sig inte så jag trodde jag lagt locket på men de har poppat upp o känslan att va föräldralös har blivit så uppenbar.
    Hon vet namn o ålder men inget annat.
    Hon missar allt med dom o fast vi bor typ max 2 km från varandra är hon ingen del av oss.Kan inte ens hälsa på.Grymt ledsen o besviken emellanåt.
    Kram på dig o familejn o trevlig helg på er//Monica

  20. Anna

    Jag förstår precis vad du menar. Min sk pappa tjatade hela min far om hur FAMILJEN var det viktigaste. När jag fick mitt första barn visade han knappt något intresse. All hans energi gick till hans nya kvinna. Han träffade sina sk barnbarn några ggr per år och frågade inte efter dem när han ringde. Idag har vi ingen kontakt och det är så skönt.

  21. anna-karin

    ja du…. Any guy can make a baby, but it takes a Man to be a father!
    har som du en biolog far som tyvärr inte har funnits för oss barn o nu inte heller barnbarn nånsin! mina barn kallar mammas man för morfar för det är han som förtjänar det!
    Visst har jag gått vidare,men det känns ändå i hjärteroten när han inte ens har koll på när dom fyller eller när hans enda Barnbarnsbarn fyller…..
    vi vart bjudna på 80 års kalas, där ingen av oss( jag o mina ,nu vuxna barn) hade nånsom helst känsla för att närvara!
    man gör sina val och får ta konsekvenserna av dom sen!
    jag har lovat honom att jag kommer att finnas där för honom lika mycket som han fanns för mig när jag växte upp 😉

  22. anna

    köp Gaviscon. det hjälper! med du får inte äta eller dricka nånting efteråt , då förstörs ” locket” som lägger sej vid matstrupen.

  23. Angelica

    Hej Mirka!
    När jag har magkatarr på gång så tar jag Omeprazol o det tar ungifär 2-3 dagar innan effekt träder in. Jag vet inte om det hjälper mot halsbränna dock 🙁

  24. j

    Tips ja fått lära mig mot halsbränna är att ligga på vänstra sidan. Tydligen är kroppen byggd så att de inte lika lätt kasar upp magsyra då. Hoppas de funkar m magen oxå:-)

  25. Mia

    I och med att han inte vet något egentligen om dig o de dina, så är hans heheanda egentligen ett tecken på osäkerhet, han vet inte hur han ska vara vilket ju har med hans beslut att göra en gång i tiden också … Har nämligen själv en far, en jag kallar spermiepappa, som tog ett beslut då för många år sedan att inte vara en förälder till mig och min bror. Med åren har jag upptäckt hur osäker han är och att det stundom märkts att besluten han tog märks idag när vi inte finns där för honom heller, vi fick ju en bonus-pappa som både är den som för mig dottern nerför altargången, sitter bredvid mig på bröllopet och som brorsbarnen kallar farfar, den enda de haft.

    Tyvärr, kan årskullen där min sp-pappa befinner sig, ha svårt att sedan ta tillbaka, våga göra rätt även om det är många år sedan och så blir det dumma o plumpa skämt och heheande, vi får helt enkelt vara de storsinta och låta dem leva sina liv, ta tillvara dem som ger oss bra energi för vår skull.

  26. Lotta

    Förstår hur du känner. Min pappa skiter fullständigt i mig, mina syskon och sina barnbarn. Eller han är en fegis som inte vågar säga ifrån till frun som inte accepterar att han har haft ett liv innan han träffade henne. .. Sorgliga männsikor!
    Tack och lov så har jag en mamma(och andra släktingar förstås) som finns här <3
    Kram på dig!

  27. MansonDust - en mammablogg om barnmode

    Min pappa är inte morfar till mina barn heller. Han har aldrig träffat dom & äldsta är 12 år. Jag har själv inte träffat honom sen jag var 14, är 30 nu. Vi har nyligen börjat ha lite kontakt via sms, jag tog kontakten för ca 2 år sedan. Jag känner att det är en tillräcklig kontakt, det är mest ytligt snack. Han är absolut ingen morfar & kallar sig inte ens det.

  28. Ronja

    Jag drack alltid fil innan det var dags att sova när jag var gravid och det var nog det enda som hjälpte mig 🙂 Så det är ett litet tips 🙂 För annars kunde jag aldrig sova!

  29. Py

    Ang. begravningen så tänkte jag bara påminna dig att du nog vill ha en blomma med dig att lägga på kistan (antar att man gör så i Finland också)
    Du kan välja vilken blomma du själv tycker kanske någon som du sammankopplar med den som gått bort. Annars är det vanligt med en ros och kanske någon grön kvist.

  30. samba

    Ja det låter som du skulle pröva Gaviscon Det lägger sig som ett lock, så inte magsyran kommer upp
    Annars tugga Novalucid det neutraliserar magsyran (bättre än Novalucol)
    Omebrazol tar väl tid innan det verkar?

  31. ingelie.se

    Hej Mirka.
    Apropå halsbränna är min personliga åsikt att omeprazol är bajs! Man måste äta det en längre period för att få full effekt och de kan vara svåra att sluta med då halsbrännan kommer tillbaka dubbelt om man inte trappar ned sakta.

    Så mitt tips är att tugga Novalucol eller vid kraftigare besvär novaluzid ( osäker på stavning). De hjälper nästan direkt och är mer ”naturliga” och man tar vid behov. Värsta biverkningen är diarré om man käkar för mycket.

  32. Loppan

    Hej! Är åxå gravid, vecka 38 iof men när jag har halsbränna, vilket är i stort sett varje dag, så tar jag Gaviscon tuggtablett. Hjälper riktigt bra faktiskt! Testa 🙂

  33. Carina persson

    Mirka !

    Prova att tugga mandlar mot halsbrännan. Eller ta en tesked bikarbonat och rör ut i ett halvt glas vatten och drick. Har alltid hjälpt mig.

    Kram carina

  34. Carina E från Lund

    Vet hur du känner dig. Jag har ingen mamma och ingen pappa kvar i livet. mamma gick bort när min son var ca ett och ett halvt år och pappa gick bort i januari förra året. De var båda för unga men så kan det vara ibland. Den kvinnan som kallat sig mormor för min son slutade helt att höra av sig till honom när pappa dog och min son var helt förtvivlad. Säger bara att lägg inte energi på din biologiska pappa om han inte bryr sig. Blodsband är inte allt. Nu har ju min son inga blodsband med den ”” mormor ”” som svek honom men för honom var det jobbigt. Det är din pappa som förlorar på det i längden. Hoppas att det kan sova fast halsbrännan plågar dig.